forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 16 sty 2019, 15:33

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11488 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1145, 1146, 1147, 1148, 1149
Autor Wiadomość
Post: 13 sty 2019, 21:08 
Offline

Rejestracja: 02 wrz 2014, 17:32
Posty: 6781
Phi, też mam taki widelec. :cry:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 sty 2019, 22:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:15
Posty: 15721
Pewnie-wszyscy z GS ukradli.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 14 sty 2019, 15:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 1529
Lokalizacja: z tamtąd
Phi, Oćce cały komplet uk..... znaczy zorganizowali. Z łyżką i nożem

_________________
"kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 14 sty 2019, 21:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 17:09
Posty: 7913
Lokalizacja: z czeluści piekielnych
śfiniak pisze:
Pewnie-wszyscy z GS ukradli.


Miss gieesa, zajebch nich wefchuj! :twisted:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 sty 2019, 0:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 1529
Lokalizacja: z tamtąd
nowe w terenie i we kuchni. tak dla tych co wudę przypalić umiejo i płatki oweśiane żro

https://www.youtube.com/watch?v=p17-ikOrDyk

https://www.youtube.com/watch?v=up6A0dMToDM

_________________
"kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 sty 2019, 19:41 
Online

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 7634
Lokalizacja: Czestochowa.
Patent na grochówkę poproszę........!Tylko żadnego "przecierania " przez sitko.........mam czuć groch..... :oops:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 sty 2019, 19:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 1529
Lokalizacja: z tamtąd
A nie zaszkodzi ci bo w twoim wieki i twoimi chorobami to nigdy nic nie wiadomo :mrgreen: :mrgreen:

https://www.youtube.com/results?search_ ... h%C3%B3wka

Polecam pierwszą i czwartą, ale najbardziej tą https://www.youtube.com/watch?v=hYzMliZmN0s

_________________
"kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 sty 2019, 20:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lip 2016, 18:59
Posty: 12899
stary praktyk pisze:
Patent na grochówkę poproszę........!Tylko żadnego "przecierania " przez sitko.........mam czuć groch..... :oops:



Otósz to Kolego Praktyku
Ja Ci napiszę jak ja robię grochówkę. Mnie smakuje.

Bierzesz Pan 0,5 kg boczusiu wędzonego surowego chudego. Żebyś Pan samego łoju nie nagotował. Kroisz Pan cały boczuś w kostkę, może być gruba, bez pierdolenia, po męsku. Rzucasz Pan dany boczuś na patelkę i smażysz. W tym czasie w garnku gotujesz Pan 0,5 kg grochu nieuskanego, któren to groch musisz Pan moczyć dzień przed tym. Może być uskany jak kto woli. Tego moczy nie trza. Gotujesz Pan ten nieuskany w tej samej wodzie co Pan moczyłeś zwracając uwagę aby się nie przypierdolił do dna. Mieszać chochlą.

Wracając do naszego boczusiu. Kiedy się już obsmaży, do boczusia wrzucam cztery średnie cebule pokrojone w kostkę. Może być i mniej cebuli jak kto woli. Jedną bym nie radził bo za mało. I to smażę dalej aby cebulka się zeszkliła, ale nie przypaliła. Zapach marzenie. I całe to dobro jebniesz Pan do gara z grochówką. To co przypierdoliło się do patelki przelać wodą z gara i dobrze wyskrobać bo to jest najlepsze. Do tego wrzucisz Pan z dwa ząbki czosnku- rozduszone. Dodasz Pan dwie marchewki utarte na tarce. To samo zrobisz Pan z kawałkiem selerka oraz pietruszko. Wszystko to gotujesz Pan aż groch będzie miętki. Na koniec dodajesz Pan łyżeczkę mielonego kminku. A to po to abyś Pan po zjedzeniu nie gazował zbytnio. Na koniec rozetrzeć w dłoniach słuszną porcję majeranku i zagotować.

No i oczywiście zapomniałem - soli i trochu pieprzu zmielić dla smaki w trakcie gotowania.

Chyba o niczym nie zapomłem.

Smacznego! :)

ps.

no i zapomłem o pyrach - dwa, trzy, bo zupka jest i tak giensta. Pokrojone w drobną kostke wrzucić do gara po tym jak już groch będzie miętki.

Teraz już wszystko.

I jeszcze uwaga. Grochówka najlepsza jest na drugi dzień. Wtedy wszystkie smaki harmonizują się ze sobą, jak młoda para w alkowie.

_________________
"Biada temu kto ma rację"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11488 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1145, 1146, 1147, 1148, 1149

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: stary praktyk i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group