Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym
-szklanka mleka
-jajo
-1,5 do dwóch szklanek mąki
-sól
-cebula cukrowa
-olej
Ciasto winno być na tyle gęste aby nie spływało z cebulowych krążków.
Cebulę kroimy w grube plastry (6 do 7mm) Plastry dzielimy na krążki a krążki maczamy w cieście za pomoca widelczyka, patyczka do szaszłyków, szczypeczków, paluchów lub nawet penisa, jak kto woli. Tutej techniki są dowolne i dają nam szerokie kurwa pole do popisu.
Umaczane krążki smażymy na wrzącym oleju na rumiano i chrupiąco, potem odsączamy na ręczniku papierowym.
Podajemy ciepłe na półmisku lekko posolone i popieprzone. Do piwka jak znalazł.
Ja rozwinąłem ten przepis i w ten sam sposób zrobiłem krążki z podłużnej, piekącej w mordę papryki. Hardkor był jak cholera bo jedlim i łzawilim.