forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 19 kwie 2024, 1:02

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 950, 951, 952, 953, 954, 955, 956 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 09 lut 2018, 15:07 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10656
Lokalizacja: Czestochowa.
W zasadzie tego gówna nie jadam jak i całej tej amerykańskiej kuchni typu hotdogi czy inne bigmaki czy jak się to nazywa ale:
Jeśli nawet za pierwszym razem Ci nie wyszło, - nie wolno się załamywać i ćwiczyć do skutku.
W końcu wyjdzie...... ;)
Jestem wierny naszej, polskiej kuchni z domieszką - i to sporą, - węgierskiej.
Osobiście uważam, ze te dwie kuchnie nadają się do jedzenia. Jedynie..... ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 lut 2018, 15:43 
Masz prawo - w twoim wieku nie moÆna zmieni© przyzwyczajeñ - moæna próbowa© ale nierzadko to sié sraczká koñczy... ;)
jAKß KURWA MNIE ZMIENIØA KLAWIATURE.
nIE STANAX PRZYPADKIEM? ;)


Na górę
  
 
Post: 09 lut 2018, 16:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3531
Lokalizacja: z tamtąd
a pies was wszystkich po lizał
ja uczczając Dzień Piccy zrobiłem sobie kluski w sosie bolońskim

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 lut 2018, 17:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lip 2016, 18:59
Posty: 17117
Ja tam lubie ostro kuchnie. Dużo czyli itp ostrości. Tylko teraz lekarz mówi, że nie mogę czym mnie wqrwia.

Najlepszom pizze robi moja córa. Kiedy przyjeżdża w odwiedziny zawsze ją zmuszam aby upiekła.

_________________
Aby długo i szczęśliwie żyć, oddychaj przez nos i miej zamknięte usta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 lut 2018, 17:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3531
Lokalizacja: z tamtąd
Tak po prawdzie to nie jestem fascynatem pizzy. Jeżeli już jem to tradycyjnie na cieniutkim cieście a z dodatków to bekon, ser i pieczarki no i czosnek oczywiście.

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 lut 2018, 18:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 17:09
Posty: 7784
Lokalizacja: z czeluści piekielnych
Arend pisze:
i czosnek oczywiście.


Żyd zajebany! :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 lut 2018, 20:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lip 2016, 18:59
Posty: 17117
Moja córa czosku nie daje, bo sama nie lubi. Z tego co pamiemntam to kiebase dobrom, cybul, syr, piczarki tysz dodaje, i chiba kukurydze z puszki, pomidorki koktajlowe. A ja na to keczupę pikantne pierdut. A ciasto to robi takie ciut grubszajsze. Mówie wam zdolana ta moja córa. I w ogóle zuh!

_________________
Aby długo i szczęśliwie żyć, oddychaj przez nos i miej zamknięte usta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 lut 2018, 21:05 
No super wszyscy jesteście, czosnek, cebula, pieczarki...a przepis na ciasto? Przecież piszę, że ciasto zawaliło sprawę!
Korzystałam z tego, zrobiłam toćka, w toćkę

https://www.zajadam.pl/dobre-przepisy/pizza-ciasto

Użyłam drożdży z torebki, może stare były? A może ciasto za słabo wyrobione? Jakieś wskazówki?


Na górę
  
 
Post: 09 lut 2018, 21:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 wrz 2014, 1:12
Posty: 6422
Lokalizacja: Mokolodi - Okavango
300 ml letniej wody
25 gram świeżych drożdży
2 łyżki oleju
½ łyżeczki soli
700 ml mąki

1. Wymieszaj drożdże w wodzie i dodaj olej, mąkę i sól.
2. Wyrób ciasto dobrze i pozwól mu wzrosnąć do podwójnego rozmiaru.

Powinno wyrosnąć w ciągu 30-60 minut.
Piec na dnie piekarnika.

_________________
Kobieta mnie bije - nigdy nie należy wierzyć informacjom niezdementowanym.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lut 2018, 0:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3531
Lokalizacja: z tamtąd
szepraszam bardzo ale wszystkiego najebać na placka to żadna sztuka. Smakuje to wtedy jak nic ale wszyscy się cieszą że zuh. czeba do tego jeszcze najebać tylko kiszonej kapusty i truskawek.

A najlepsze ciasto na pizzę to: dwie szklanki mąki chlebowej, łyżka oleju, 1/4 płaskiej lyżeczki soli i szklanka wrzątku. Wyrobić pirw łychą ( bo gorunce) potem zagnieść łapą do uzyskania spoistego ciasta. Potem odstawić na 10-15 minut.
Podzielić na pasujące kawałki i rozwałkować cieniutko w okrągłe placki.
Potem na to trochę sosu pomidorowo czosnkowego ( z doprawieniem ostrym chili), bekon ser czosnek i pieczarki i do piecyka aż się upiecze.
i kurwa żadnych keczapów czy innego gówna, najwyżej ciut oliwy z chili ( jak sos nieostry)

ps ciasto drożdzowe do pizzy to amerykański wynalazek z orginalną pizzą z Chełma nie mający nic wspólnego ;P


ksionc pisze:
Arend pisze:
i czosnek oczywiście.


Żyd zajebany! :lol:


i jak co to nie żyd a nabatejczyk watykańczyku

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 950, 951, 952, 953, 954, 955, 956 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 75 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group