Arend pisze:
....te bemekole czy inne margaryństwa,...
Raj przodującej demokracji zabronił stosowania margaryn (bemekole) i tłuszczy trans, łącznie z olejem palmowym od styczna tego roku, zapewne mieli info o badaniach które do tego doprowadziły znacznie wcześniej, jednak nie mieli ochoty wywoływać paniki na rynku mlecznym, poczekali na wygodną dla siebie sytuację.
To samo teraz dzieje się z olejem rzepakowym, w Nature ukazała się seria badań tego świństwa wskazująca na fakt iż olej rzepakowy, jego spożywanie, stymuluje wzrost blaszek amyloidowych i plaków w mózgu, przyspiesza tym samym pełnoobjawową chorobę Alzheimera.
Zaś ona sama, okazuje się być chorobą wywoływaną przez priony, analogicznie do Kuru i BSE, sprawia to iż jest chorobą zakaźną, tyle że długo się rozwija, leczenie jest niemożliwe.
Smakosze oleju, majonezów, dipów, sałatek, wyrobów cukierniczych, do dzieła!