forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 28 mar 2024, 15:49

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 650, 651, 652, 653, 654, 655, 656 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 20 mar 2017, 20:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3522
Lokalizacja: z tamtąd
spoko to i tak bedzie dopiero za minimum półtora tygodnia

a i można do wódeczki podziałać

https://www.youtube.com/results?search_ ... aj%C4%85ce

https://www.youtube.com/results?search_ ... e+pomidory

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 mar 2017, 20:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 wrz 2014, 1:12
Posty: 6422
Lokalizacja: Mokolodi - Okavango
Arend pisze:
[...] A przyprawy to jakie są i jakie się lubi. ja do marynowania biorę trochę ostrej papryczki suszonej, trochę ziaren kolendry, trochę suszonego czosnku i ciut kardamonu. tak ile mam i ile sie sypnie w zasadzie. do suszenia dodaję do zestawu trochę gorczycy i czarnuszki oraz czosnku niedżwiedziego.
Wszystkie przyprawy daję po sproszkowaniu w moździerzu ale paczkowane też się nadają
Mnie pewnie by smakował, ale dodałbym jeszcze pieprzu syczuańskiego,
no i popił winem. Najlepiej słodkim, białym wermutem ;)

_________________
Kobieta mnie bije - nigdy nie należy wierzyć informacjom niezdementowanym.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 mar 2017, 21:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3522
Lokalizacja: z tamtąd
a ktoś ci broni?

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 mar 2017, 22:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 wrz 2014, 1:12
Posty: 6422
Lokalizacja: Mokolodi - Okavango
Nie ktoś, lecz coś.
Smak Arend, mój własny smak!

Gdy czytam pierdolenie o syczuańskim w każdej polskiej/staropolskiej potrawie,
to mi się kurwa nóż w kieszeni otwiera. Kluski lane w rosole bez niego mdłe i takie
tam pierdolenie. Do każdego żarcia wino sobie "orczyki" winszują. Na forum tak
piszą podczas, gdy wodę ze studni ciągną wiadrem i piją. Wasabi jadają co drugi
dzień na śniadanie... Z owsianką na mleku. Ja pierdole!

Ty tu jesteś jednym z niewielu, który pisze co i jak zrobić, by było normalne do żarcia.
Twój przepis na słoninę kopiuję i przy najbliższej okazji zastosuję. Tak trzymaj brachu
i pisz tutaj o dobrym żarciu częściej. Proszę.

_________________
Kobieta mnie bije - nigdy nie należy wierzyć informacjom niezdementowanym.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 mar 2017, 22:06 
Pan, Panie Arend, tak na poważnie bez zastrzeżeń do tego ropiejącego huja z Norwegii? Nie brzydziłby się Pan siedzieć przy stole obok pijącego słodki wermut do mięsa? Nie dałby Pan, stara kurwo, takiemu ropiejącemu hujowi w mordę?

Adam Barycki


Na górę
  
 
Post: 20 mar 2017, 22:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3522
Lokalizacja: z tamtąd
smak jest jak chuj, dupa i poglądy polityczne, znaczy każdy ma swój. robisz jak chcesz w końcu sam będziesz to żarł

Panie B a co mnie obchodzi co kto pije. dla mnie to i wodę brzozową może walić byle rozumiał że to co pija nie musi smakować komu innemu
A czy Pan pijasz do mięs borygo czy denaturat to też mnie mało interesuje, byleś Pan pysk na wodzy trzymał i nie strugał kozaka

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 mar 2017, 22:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 wrz 2014, 1:12
Posty: 6422
Lokalizacja: Mokolodi - Okavango
Zrobię po twojemu. Na bank będzie mi smakować.
A jak nie, to znajdę i zapierdolę baryckiego siekierą na śmierć ;)

_________________
Kobieta mnie bije - nigdy nie należy wierzyć informacjom niezdementowanym.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 mar 2017, 2:31 
No i sam Pan widzisz, Panie Arend, tak dokuczają kanalie, że już wytrzymać nie idzie.

Adam Barycki


Na górę
  
 
Post: 21 mar 2017, 7:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:57
Posty: 7657
Lokalizacja: Ballybran, a jakże
Podobny przepis, jak Arenda, podawał tu niegdyś Hornet, dotyczyło to ,o ile pamiętam, schabu. Było mniam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 mar 2017, 14:02 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10656
Lokalizacja: Czestochowa.
A bo to tak jest jak se goście pobrali za "towarzyszki zycia " - leniwe kobity to tera muszą sobie
samemu gotować. W przeciwnym razie poumierali by z głodu albo zostali potruci.
A ponieważ każdy z nas lubi DOBRZE zjeść i przede wszystkim smacznie, - w końcu stajemy się mistrzami kuchni.
Co widać czarno na białym na załączonych tu obrazkach....... :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 650, 651, 652, 653, 654, 655, 656 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 38 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group