forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 27 wrz 2021, 17:18

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
Post: 28 lut 2015, 9:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:48
Posty: 2578
tsg pisze:
Trochę to mną wstrząsnęło zwłaszcza, że za rok będę miał to to w chałupie. Chyba.

http://www.wdm.pl/
http://www.wolamielecka.pl/aktualnosci- ... mieleckiej

Na razie jest 7 km ode mnie.
Użytkownicy twierdzą, że czasem udaje się ściągnąć 3 - 4 gigowy film w minutę.
O ile jest tak szybko wysyłany.
900 megowe łącze to 112 mega na sek. przy ściąganiu no i tyle samo przy wysyłaniu.
Normalnie Forest Gump.

Spokojnie, bo już szykują nam 5G czyli 1Tb/s :D czyli w 3 sekundy 100 filmów... :lol: :D :D

_________________
„Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów”


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 sty 2017, 15:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:48
Posty: 2578
Może ktoś mi pomoże, krok po kroczku... :(
Pomocy potrzebuję, bo mam monitor nabytek, lg 34 uc88 i nie mogę uruchomić dwóch ekranów jednocześnie, są dwa żródła podłączone w hdmi, a trzecie dp... Stawiam duże pifko... :D

_________________
„Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów”


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 sty 2017, 23:33 
Offline

Rejestracja: 02 wrz 2014, 20:57
Posty: 1930
MMM pisze:
A ja mam inny problem, jak zmniejszyć fotkę do wymogów avatara na tym fo? Mój program tego nie ogarnia :lol:



otwórz w Paint-cie , poszukaj w opcjach zmniejszanie procentowe w pionie i poziomie i zmniejszaj do skutku az pokaże ci okresloną pojemnośc zdjęcia w pikselach .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 sty 2017, 23:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 17:33
Posty: 10008
MMM pisze:
A ja mam inny problem, jak zmniejszyć fotkę do wymogów avatara na tym fo? Mój program tego nie ogarnia :lol:


Spróbuj tego, FastStone Image Viewer ,darmowy, bardzo łatwy w obsłudze, jest po polsku, wyświetla praktycznie wszystko.
Zmniejszanie do określonego formatu i np 100kb to banał.
Ma wszystko co prosty program do fotek mieć powinien i jeszcze wiele więcej.
Wszystkie opcje są dostępne w większości z pod prawego klawisza myszy

http://www.faststonesoft.net/DN/FSViewerSetup61.exe szpiegów i wirusów brak.

Paint w porównaniu, to kilof bez trzonka.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 sty 2017, 11:38 
IrfanView i sprawa załatwiona, robi z fotami co cza.


Na górę
  
 
Post: 20 sty 2017, 14:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:48
Posty: 2578
ladaco pisze:
IrfanView i sprawa załatwiona, robi z fotami co cza.

Ttaaaaa... a monitor, to mi pokazuje tylko jedno żródełko... , a ja kcem dwa... :lol: :lol: :D

_________________
„Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów”


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 sty 2017, 19:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 17:33
Posty: 10008
zgrywus.pl pisze:
Ttaaaaa... a monitor, to mi pokazuje tylko jedno żródełko... , a ja kcem dwa... :lol: :lol: :D



Duchem świętym nie jestem, ale weź acan przeczytaj instrukcję obsługi, czasem prawdę napiszą, jak łapiduchy.

Cytuj:
Wyświetlanie w proporcjach 21:9 lub rozdzielczości 3440 x 1440 (60 Hz) może nie być dostępne z powodu niedostosowania pliku lub programu, samego urządzenia, używanego interfejsu lub ograniczeń karty graficznej
:mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 sty 2017, 19:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 17:33
Posty: 10008
ladaco pisze:
IrfanView i sprawa załatwiona, robi z fotami co cza.


Zgadza się, czasem używam do jakichś egzotycznych formatów, dla mnie jego zaletą są wtyczki które można sobie doinstalować by rozszerzyć działanie czy w ogóle zobaczyć jakiś plik. Jednak jet to również wada i niewygoda.
Ten pierwszy który wymieniłem jest bezkonkurencyjny w codziennym użytku, ze względu na szybkość przeglądania i łatwość manipulacji zdjęciami.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 sty 2017, 12:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:48
Posty: 2578
Pantryglodytes pisze:
zgrywus.pl pisze:
Ttaaaaa... a monitor, to mi pokazuje tylko jedno żródełko... , a ja kcem dwa... :lol: :lol: :D



Duchem świętym nie jestem, ale weź acan przeczytaj instrukcję obsługi, czasem prawdę napiszą, jak łapiduchy.

Cytuj:
Wyświetlanie w proporcjach 21:9 lub rozdzielczości 3440 x 1440 (60 Hz) może nie być dostępne z powodu niedostosowania pliku lub programu, samego urządzenia, używanego interfejsu lub ograniczeń karty graficznej
:mrgreen:

Dzięki Ci i za to, kapselek już jest Twój... :D :lol: Poza tym, że trza se hdmi lub dp w dziurkę wtyknąć, to nic nie ma szczególnego. Ja, każde z dwóch poszczególnych żródeł jestem w stanie nawet w panoramie, lub z prawo/lewo pokazać 1/2. Każdą połowę ekranu monitora żródło wejścia spokojnie zagospdarowuje, brakuje tylko jednoczesnego ich wyświetlenia. Jakiegoś tam guziczka funkcyjnego jakoś nie uruchamiam. :lol: :mrgreen: :roll:
P.S. Okno w panoramie pokazuje bez problemów...

_________________
„Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów”


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 sty 2017, 12:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 17:33
Posty: 10008
zgrywus.pl pisze:
Pantryglodytes pisze:
zgrywus.pl pisze:
Ttaaaaa... a monitor, to mi pokazuje tylko jedno żródełko... , a ja kcem dwa... :lol: :lol: :D



Duchem świętym nie jestem, ale weź acan przeczytaj instrukcję obsługi, czasem prawdę napiszą, jak łapiduchy.

Cytuj:
Wyświetlanie w proporcjach 21:9 lub rozdzielczości 3440 x 1440 (60 Hz) może nie być dostępne z powodu niedostosowania pliku lub programu, samego urządzenia, używanego interfejsu lub ograniczeń karty graficznej
:mrgreen:

Dzięki Ci i za to, kapselek już jest Twój... :D :lol: Poza tym, że trza se hdmi lub dp w dziurkę wtyknąć, to nic nie ma szczególnego. Ja, każde z dwóch poszczególnych żródeł jestem w stanie nawet w panoramie, lub z prawo/lewo pokazać 1/2. Każdą połowę ekranu monitora żródło wejścia spokojnie zagospdarowuje, brakuje tylko jednoczesnego ich wyświetlenia. Jakiegoś tam guziczka funkcyjnego jakoś nie uruchamiam. :lol: :mrgreen: :roll:
P.S. Okno w panoramie pokazuje bez problemów...



Cytuj:
każde z dwóch poszczególnych żródeł jestem w stanie nawet w panoramie, lub z prawo/lewo pokazać 1/2. Każdą połowę ekranu monitora żródło wejścia spokojnie zagospdarowuje, brakuje tylko jednoczesnego ich wyświetlenia


Takie coś możne wskazywać na niedostatki systemu operacyjnego, lub co bardziej prawdopodobne karty graficznej?

Podepnij monitor do innego komputra?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 32 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group