forum.nie.com.pl http://forum.nie.com.pl/ |
|
Co gotować,jak gotować. http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?f=9&t=73 |
Strona 769 z 1395 |
Autor: | Boruch [ 04 sie 2017, 18:58 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
A ja tam spróbujem. Tylko niech będzie upau. Bo jutro ma siem skończyć. Na chu-chu więc piwo marnować. |
Autor: | stanax [ 04 sie 2017, 19:16 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
canislupus pisze: Na gorący dzień lemoniada z [...] Kupujemy w Biedronce za około pięć złotych takie coś:Wrzucamy do zamrażarki na pół godziny. Dopiero po tym czasie zaglądamy pierwszy raz i jeśli jeszcze nie pojawiła się w butelce kra, to przedłużamy czas leżakowania o pięć minut. Sprawdzamy. Idealnie jest w momencie, gdy warstwa kry ma grubość kciuka. Teraz wystawiamy na balkon leżak, bierzemy szklankę i oczywiście butelkę. Otwieramy ostrożnie, by zachować jak najwięcej bąbelków. Tak samo ostrożnie nalewamy do szklaneczki, wywalamy swe umęczone upałem zwłoki na leżak i delektujemy się bukietem. Podczas, gdy my się nim delektujemy, lód powoli topnieje nadal schładzając zawartość butelki. Ambrozja! Polecam również obejrzeć profesjonalny test https://youtu.be/pyrH7b0zHwU (w trzeciej minucie "występuje" Michał z Biedronki) |
Autor: | ladaco [ 05 sie 2017, 8:52 ] | ||
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. | ||
Kurczak pierdolony
|
Autor: | older [ 05 sie 2017, 11:34 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Kotlety mielone będą z kapustą na krótko ( cokolwiek to znaczy) i z ziemniakami z koperkiem. Żona mówi. Czekam z niecierpliwością. Najbardziej mnie pasjonuje, co też ona poda do picia. Pogoda ładna, upału nie ma , mozna coś przymulić... EDYTA: Jebłem se szklanke bushmillsa;) Hłehłe, ona o tym nie wie ale jak spojrzy na mnie to będzie wiedziała. Rentgiena ma w ócz piwności przeczystej! |
Autor: | stanax [ 05 sie 2017, 16:20 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Namówiłeś mnie byku |
Autor: | Arend [ 08 sie 2017, 14:45 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Dostałem wczoraj od kumpla węgierski "proszek " do zupy gulaszowej. Wystarczy podsmażyć mięso i jakieś warzywa, dodać dwie łychy proszku, poddusić, potem zalać bulionem i dodać zacierki ( dałem farfelki bo mi się nie chciało zacierek robić). Zupa gotowa po ugotowaniu makaronu. I żałuję że nie tego proszku w Polsce bo zupa naprawdę wspaniała i nie ustępująca domowej. |
Autor: | older [ 08 sie 2017, 16:19 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Ten wątek też poszedł się jebać. |
Autor: | canislupus [ 08 sie 2017, 17:13 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Niedługo będzie impreza, do wódki i kiszonych ogórków zaproponuję szybką sałatkę. - woreczek ugotowanego ryżu - puszka tuńczyka w sosie własnym - por - puszka kukurydzy, ale może być groszek - musztarda, łyżka stołowa - majonez, dwie łyżki też stołowe Posiekany por dodajemy do ryżu, wsypujemy kukurydzę, wrzucamy tuńczyka, dodajemy musztardę i majonez. Mieszamy wszystko dokładnie, można nawet jakoś udekorować smacznego. |
Autor: | Arend [ 08 sie 2017, 18:35 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
no, taką sałatką to się można udekorować po wódce |
Autor: | stary praktyk [ 08 sie 2017, 18:54 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Spokojnie........ani ryż ani groszek ani nawet kukurydza Ci zębów nie powybija....... chyba, że kukurydzy nie dogotujesz. |
Strona 769 z 1395 | Strefa czasowa UTC+1godz. |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |