forum.nie.com.pl http://forum.nie.com.pl/ |
|
Co gotować,jak gotować. http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?f=9&t=73 |
Strona 688 z 1395 |
Autor: | Arend [ 22 kwie 2017, 21:27 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Killashandra Ree pisze: Zrobiłam sałatkę metodą "mongolskiego garnka" czyli co tam się ma pod ręką. Zużyłam: roszponkę, endywię, cykorię, rzodkiew, paprykę czerwoną i żółtą,kiełki fasoli mung, kiełki rzodkiewki,pomidor, cebulę, czosnek,jabłko,ciut soli, czarnuszkę,bazylię,olej ryżowy. I jem, mniam, mniam. Do tego mięsko:polęwiczka wieprzowa pieczona w rękawie z rodzynkami i migdałami. Wybacz, ale jedzenie mongolskie lubię ( z nikim w Qurabah mi się tak dobrze nie pijało) ale po tej mieszance bym rzygł. Mongołowie tysz bo z tych składników to oni znają jedynie mięso z grila ( jakie tam pieczone), Czarnuszkę i olej ryżowy ale przed wyciskaniem. Warzywa to raczej pijają, głównie w postaci destylatu z kukurydzy czy kartofli. Ps Wieża ciśnień Czerwony Bór, dziś godzina około 1400. Ośrodek szkoleniowy ( nie mogę powiedzieć czyj ) ale po znajomości wpuścili pozwiedzać i bratanka oprowadzić. Tak wściekali się za czapeczkę Miska z wczorajszego przepisu. https://www.youtube.com/watch?v=9i4wXxv ... e=youtu.be |
Autor: | stary praktyk [ 22 kwie 2017, 22:18 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Arend ! Kobiety jedzo takie rzeczy o jakich normalny człek nawet by nie pomyślał. Jak byś zobaczył co je moja ........! Od dawna nie możemy razem do śniadania bo bym rzygał . Ona je haverfloki z mlikiem nawet..... A to tylko dla tego, że to niby zdrowe. Efekt; - usunięta nerka i powikłania.....! Kobitki so z innej planety.........tego rozumem nie ogarniesz..... |
Autor: | Arend [ 22 kwie 2017, 23:36 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
bo baby so......... no |
Autor: | Killashandra Ree [ 23 kwie 2017, 6:00 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Arend pisze: Killashandra Ree pisze: Zrobiłam sałatkę metodą "mongolskiego garnka" czyli co tam się ma pod ręką. Zużyłam: roszponkę, endywię, cykorię, rzodkiew, paprykę czerwoną i żółtą,kiełki fasoli mung, kiełki rzodkiewki,pomidor, cebulę, czosnek,jabłko,ciut soli, czarnuszkę,bazylię,olej ryżowy. I jem, mniam, mniam. Do tego mięsko:polęwiczka wieprzowa pieczona w rękawie z rodzynkami i migdałami. Wybacz, ale jedzenie mongolskie lubię ( z nikim w Qurabah mi się tak dobrze nie pijało) ale po tej mieszance bym rzygł. Mongołowie tysz bo z tych składników to oni znają jedynie mięso z grila ( jakie tam pieczone), Czarnuszkę i olej ryżowy ale przed wyciskaniem. Warzywa to raczej pijają, głównie w postaci destylatu z kukurydzy czy kartofli. Ps Wieża ciśnień Czerwony Bór, dziś godzina około 1400. Ośrodek szkoleniowy ( nie mogę powiedzieć czyj ) ale po znajomości wpuścili pozwiedzać i bratanka oprowadzić. Tak wściekali się za czapeczkę Miska z wczorajszego przepisu. https://www.youtube.com/watch?v=9i4wXxv ... e=youtu.be Mongolski garnek to w tym przypadku określenie symboliczne,po prostu- mieszanina czego się da.Nie chodziło o mongolską potrawę, te spożywam w towarzystwie zaprzyjaźnionej rodziny mongolskich lekarzy rezydujących w Polsce, zawsze po ich powrocie z urlopu w ojczyźnie, kiedy to przywożą regionalne produkty( z wyjątkiem kumysu, nie przetrwałby podróży, niestety).Oni jedzą bardzo tłusto. Co zaś do rzygania, to z pewnością masz w tym ogromne doświadczenie.Nie będę polemizować. |
Autor: | Parafon [ 23 kwie 2017, 10:56 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Obiad: - wczoraj zapeklowane polędwiczki zostaną dzisiaj upieczone w piecu chlebowym - w tymże piecu będzie się tyż piekła babka ziemniaczana, czyli strate ziemniaki pobełtane z jajcem i lubczykiem oraz cebulą przyduszona, pieczona na plajzderkach boczku. Z wierzchu ku ozdobności plajzderki sała - sałatka czyli pomidory posiekane, czosnek pognieciny sól, pieprz i śmietana Zupy niet Na popitku kwas chlebowy ręcznej (nie mojej) roboty. |
Autor: | Killashandra Ree [ 23 kwie 2017, 15:48 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Parafek, pamiętam, podawałeś kiedyś przepis na te babkę ziemniaczana, mniam,po prostu mniammm. |
Autor: | czytelniknie [ 23 kwie 2017, 20:25 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Naści deser |
Autor: | stary praktyk [ 24 kwie 2017, 7:29 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Autor: | Arend [ 24 kwie 2017, 11:50 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
a co ty już nie bierzesz? Dobra idę se kluska z sosem ze sera spleśniałego uważyć |
Autor: | Killashandra Ree [ 24 kwie 2017, 13:14 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Dla wielbicieli kapusty pekińskiej prosty przepis na sałatkę z tejże: 1 kapusta pekińska 1 duża marchewka 1 cebula 1 duże jabłko sól, pieprz, może być także syczuański , majonez 1 ogórek konserwowy sok z połówki cytryny jak kto lubi- pomidor Kapustę pociąć na drobno, cebulę , ogórek, pomidor takoż, marchew i jabłko utrzeć ,wymieszać,przyprawić i zjeść. |
Strona 688 z 1395 | Strefa czasowa UTC+1godz. |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |