forum.nie.com.pl
http://forum.nie.com.pl/

Co gotować,jak gotować.
http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?f=9&t=73
Strona 7 z 1395

Autor:  Bieta [ 14 wrz 2014, 14:01 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

wontrópka bez cybulki????? nie może być - a może i może

Autor:  Golem [ 14 wrz 2014, 14:46 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Radler - piwo i kompot w jednym. Tylko z Warki, reszta to śmiecie.

Autor:  shim [ 15 wrz 2014, 20:15 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Rosół z cietrzewia:
Świeżo ukatrupionego cietrzewia wieszamy za lotki u powały w pomieszczeniu suchym i przewiewnym, i zostawiamy, aby skruszał.
W tzw. międzyczasie przygotowujemy warsztat pracy, tzn. balię, mydło, duży kawał białego płótna (koniecznie lnianego), ręcznik i brzytwę.
Kiedy cietrzew skruszeje na tyle, że lotki samoistnie wypadną, zawijamy truchło w uprzednio przygotowane płótno i zakopujemy najgłębiej jak się da, bo tak śmierdzi, że się wytrzymać nie da.
Bierzemy samca, który cietrzewia ukatrupił, myjemy mydłem w balii, golimy brzytwą zbędne pióra i wycieramy do sucha ręcznikiem.
W ten sposób mamy chłopa do rosołu i dalej, to już standardowo …
http://www.youtube.com/watch?v=NXfy2Gv-BWQ

Autor:  st1111 [ 15 wrz 2014, 21:15 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Owoce włożyć do słoików jak zalać posłodzoną wodą i pasteryzować z godzinę potem przerwać i za 8 10 godzin ponownie pasteryzować z 20 minut i kompoty gotowe. Dobrze wychodzą brzoskwinie gruszki ananasy śliwki.

Autor:  hornet [ 17 wrz 2014, 22:42 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

a oni nie gotowali wcale


http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... EYnuUGeD2Y

Autor:  older [ 18 wrz 2014, 11:40 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

to są wegetarianie w czasie ichniego postu...:)

Autor:  Anastazja [ 18 wrz 2014, 12:04 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Golem pisze:
Radler - piwo i kompot w jednym. Tylko z Warki, reszta to śmiecie.


Piwo + sprite, lepsze od tych gotowcow.



hornet pisze:


W czasach zywnosci wysoko przetworzonej to rarytas.

Autor:  hornet [ 19 wrz 2014, 6:20 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Obrazek

Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym
-szklanka mleka
-jajo
-1,5 do dwóch szklanek mąki
-sól
-cebula cukrowa
-olej

Ciasto winno być na tyle gęste aby nie spływało z cebulowych krążków.
Cebulę kroimy w grube plastry (6 do 7mm) Plastry dzielimy na krążki a krążki maczamy w cieście za pomoca widelczyka, patyczka do szaszłyków, szczypeczków, paluchów lub nawet penisa, jak kto woli. Tutej techniki są dowolne i dają nam szerokie kurwa pole do popisu.
Umaczane krążki smażymy na wrzącym oleju na rumiano i chrupiąco, potem odsączamy na ręczniku papierowym.
Podajemy ciepłe na półmisku lekko posolone i popieprzone. Do piwka jak znalazł.

Ja rozwinąłem ten przepis i w ten sam sposób zrobiłem krążki z podłużnej, piekącej w mordę papryki. Hardkor był jak cholera bo jedlim i łzawilim. ;)

Autor:  piotrek [ 19 wrz 2014, 7:17 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Ja rozumiem w cebulę, ale w paprykę penisem?

Autor:  Dakota [ 19 wrz 2014, 9:22 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Sandra K. pokazała kwiaty nasturcji,a to przypomniało mi o przepisie na pseudo kapary.
Koszyczki nasienne jeszcze zielone,przed zżółceniem marynować jak grzybki.Koniec przepisu.
Podaję to tylko jako ciekawostkę bo obecnie kaparów nie brak na rynku w smaku są łudząco podobne.

Strona 7 z 1395 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/