forum.nie.com.pl http://forum.nie.com.pl/ |
|
Co gotować,jak gotować. http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?f=9&t=73 |
Strona 7 z 1395 |
Autor: | Bieta [ 14 wrz 2014, 14:01 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
wontrópka bez cybulki????? nie może być - a może i może |
Autor: | Golem [ 14 wrz 2014, 14:46 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Radler - piwo i kompot w jednym. Tylko z Warki, reszta to śmiecie. |
Autor: | shim [ 15 wrz 2014, 20:15 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Rosół z cietrzewia: Świeżo ukatrupionego cietrzewia wieszamy za lotki u powały w pomieszczeniu suchym i przewiewnym, i zostawiamy, aby skruszał. W tzw. międzyczasie przygotowujemy warsztat pracy, tzn. balię, mydło, duży kawał białego płótna (koniecznie lnianego), ręcznik i brzytwę. Kiedy cietrzew skruszeje na tyle, że lotki samoistnie wypadną, zawijamy truchło w uprzednio przygotowane płótno i zakopujemy najgłębiej jak się da, bo tak śmierdzi, że się wytrzymać nie da. Bierzemy samca, który cietrzewia ukatrupił, myjemy mydłem w balii, golimy brzytwą zbędne pióra i wycieramy do sucha ręcznikiem. W ten sposób mamy chłopa do rosołu i dalej, to już standardowo … http://www.youtube.com/watch?v=NXfy2Gv-BWQ |
Autor: | st1111 [ 15 wrz 2014, 21:15 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Owoce włożyć do słoików jak zalać posłodzoną wodą i pasteryzować z godzinę potem przerwać i za 8 10 godzin ponownie pasteryzować z 20 minut i kompoty gotowe. Dobrze wychodzą brzoskwinie gruszki ananasy śliwki. |
Autor: | hornet [ 17 wrz 2014, 22:42 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
a oni nie gotowali wcale http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... EYnuUGeD2Y |
Autor: | older [ 18 wrz 2014, 11:40 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
to są wegetarianie w czasie ichniego postu... |
Autor: | Anastazja [ 18 wrz 2014, 12:04 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Golem pisze: Radler - piwo i kompot w jednym. Tylko z Warki, reszta to śmiecie. Piwo + sprite, lepsze od tych gotowcow. hornet pisze: W czasach zywnosci wysoko przetworzonej to rarytas. |
Autor: | hornet [ 19 wrz 2014, 6:20 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym -szklanka mleka -jajo -1,5 do dwóch szklanek mąki -sól -cebula cukrowa -olej Ciasto winno być na tyle gęste aby nie spływało z cebulowych krążków. Cebulę kroimy w grube plastry (6 do 7mm) Plastry dzielimy na krążki a krążki maczamy w cieście za pomoca widelczyka, patyczka do szaszłyków, szczypeczków, paluchów lub nawet penisa, jak kto woli. Tutej techniki są dowolne i dają nam szerokie kurwa pole do popisu. Umaczane krążki smażymy na wrzącym oleju na rumiano i chrupiąco, potem odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy ciepłe na półmisku lekko posolone i popieprzone. Do piwka jak znalazł. Ja rozwinąłem ten przepis i w ten sam sposób zrobiłem krążki z podłużnej, piekącej w mordę papryki. Hardkor był jak cholera bo jedlim i łzawilim. |
Autor: | piotrek [ 19 wrz 2014, 7:17 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Ja rozumiem w cebulę, ale w paprykę penisem? |
Autor: | Dakota [ 19 wrz 2014, 9:22 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Sandra K. pokazała kwiaty nasturcji,a to przypomniało mi o przepisie na pseudo kapary. Koszyczki nasienne jeszcze zielone,przed zżółceniem marynować jak grzybki.Koniec przepisu. Podaję to tylko jako ciekawostkę bo obecnie kaparów nie brak na rynku w smaku są łudząco podobne. |
Strona 7 z 1395 | Strefa czasowa UTC+1godz. |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |