forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 19 sty 2021, 6:38

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14073 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1384, 1385, 1386, 1387, 1388, 1389, 1390 ... 1408  Następna
Autor Wiadomość
Post: 26 lis 2020, 18:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 wrz 2014, 17:35
Posty: 1659
Lokalizacja: Kresy pn-wsch.
Nie no super ino co, to ta szklanka i jej waga z mlekiem tak trochu chyba nie pasują.. :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 lis 2020, 18:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 6:37
Posty: 7710
Lokalizacja: Kongresówka
Oj tam, z kieliszkiem pomylił :D

_________________
Bycie coraz starszym ma swoje wady i zalety. Nie widzisz liter z bliska, ale poznajesz idiotów z daleka...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 lis 2020, 18:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 wrz 2014, 17:35
Posty: 1659
Lokalizacja: Kresy pn-wsch.
MMM pisze:
Oj tam, z kieliszkiem pomylił :D


:lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 lis 2020, 21:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 cze 2016, 11:06
Posty: 2436
jaroo pisze:
Nie no super ino co, to ta szklanka i jej waga z mlekiem tak trochu chyba nie pasują.. :roll:


No taaa... Admin znowu mi zero podpierdzieliła... a ją tak lubię :D

_________________
Nic nie jest takie, jakim to widzimy...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 lis 2020, 17:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 wrz 2014, 17:35
Posty: 1659
Lokalizacja: Kresy pn-wsch.
A widzisz Magoś, to twoja wina! Nie to, że ślepowron klepie i nie widzi, ooo nie ;) :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 lis 2020, 14:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:57
Posty: 7837
Lokalizacja: Ballybran, a jakże
Parafon pisze:
Dzisiejsze naleśniki:
- wczoraj namoczyłem jakieś 2 duże garści podgrzybków
Farsz:
- grzybki odsączyć, gotować w innej wodzie jakąś godzinę, potem znowu odsączyć i posiekać na małe kawałeczki (jakieś 4 na 4 mm)
- karkówkę, jakieś 82 dag zemdleć a następnie wrzucić na gorącą patelkę z jakieś 23 g smalcu (smalec ma być roztopiony i baaaardzzo gorący)
-smażyć zemdloną karkówkę coś z 16 min aż będzie zjadliwa
- wymieszać grzybki z ostudzoną karkówką, dodać 2 duże ząbki wyżętego czosnku, łyżeczkę soli, półłyżeczkę ziół prowansalskich, półłyżeczkę bazylii, półłyżeczke zmielonego pieprzu kolorowego.
Całość wybełtać
Naleśniki:
- 1 szklanka mleka coś koło 250 g, 1 szklanka mąki, 1 szklanka wody mineralnej gazowanej, 2 jajca, sól (czyli standardowe naleśniki).
Naleśniki usmażyć, nadziać farszem. Przed podaniem na wierzch położyć po 2 cieniutkie plajzderku sloniny i całość zapiec z cicha (ok. 160 st,C 10 min.

Smacznego! :D


Taki precyzyjny przepis, a wymiary czosnku przed wyżęciem to gdzie? :lol: :lol: :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 lis 2020, 17:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 cze 2016, 11:06
Posty: 2436
Zapomniałem zmierzyć :lol:
Przyjmijmy, że pomiędzy 1,2 cm a 55 cm :D

_________________
Nic nie jest takie, jakim to widzimy...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 lis 2020, 17:39 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10995
Lokalizacja: Czestochowa.
A Ciebie się aby czosnek z dynio nie pomylił - sądząc po "rozrzucie " wymiarów..........?! :shock:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 gru 2020, 20:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 cze 2016, 11:06
Posty: 2436
stary praktyk pisze:
A Ciebie się aby czosnek z dynio nie pomylił - sądząc po "rozrzucie " wymiarów..........?! :shock:

Czy to takie istotne - sztuka się liczy.

_________________
Nic nie jest takie, jakim to widzimy...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 gru 2020, 10:52 
Offline

Rejestracja: 11 gru 2018, 16:59
Posty: 4294
Teraz mi mówisz????!!!!.

A ja już czwarty dzień tego czosnku 55 cm szukam... :evil: :evil:

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14073 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1384, 1385, 1386, 1387, 1388, 1389, 1390 ... 1408  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 20 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group