forum.nie.com.pl http://forum.nie.com.pl/ |
|
Co gotować,jak gotować. http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?f=9&t=73 |
Strona 1380 z 1395 |
Autor: | Arend [ 15 kwie 2021, 1:12 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Mnie ruski smaka narobił takiego ze chyba się kopnę do rzeźnika z rana zobaczyć czy nie będzie miał podgardla i jakichś fajnych ochłapków na świerzynkę https://www.youtube.com/watch?v=CuW-APyNkL0 |
Autor: | Arend [ 15 kwie 2021, 17:35 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
a teraz pasztuny......... https://youtu.be/JrXFb6K1JUs |
Autor: | Parafon [ 16 kwie 2021, 12:00 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
A ja sobie boczek poturlany w soli, pieprzu czarnym, majeranku piekę - tak mnie naszło |
Autor: | polar [ 16 kwie 2021, 13:52 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Czy zdajesz sobie sprawę, że ten boczek miały mamę i tatę??? Jak od małego nie przytyłeś, na starość żaden boczek nie pomoże. Warzywek lepiej pojedz. Ja na ten przykłady ukraiński dzisiaj robię. Na jednym wędzonym żeberku. Świnia zdechła ze starości, to mogłem. Wziąłem i uwędziłem. Ale reszta to tylko zielenina. |
Autor: | Arend [ 16 kwie 2021, 16:32 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
polar pisze: Czy zdajesz sobie sprawę, że ten boczek miały mamę i tatę??? Ale reszta to tylko zielenina. a myślisz iż te warzystwa nie chciały żyć i nasionek wydać? słyszałeś kiedyś płacz mordowanego buraka |
Autor: | beton [ 16 kwie 2021, 18:03 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Ooooo tak, warzywka są bardzo niebezpiczne. Ostatnio jak mnie marchewka za gardło od środka chwyciła to o mało co by mnie ukatrupila. Całe szczęście pod ręką miałam baleronik i nalewkę do popitki, to udało mi się przeżyć. |
Autor: | Arend [ 16 kwie 2021, 21:33 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
z drugiej strony wkurwiają mnie ci co zjadają mojemu jedzeniu jedzenie |
Autor: | polar [ 17 kwie 2021, 9:09 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Barbarzyńcy. A ja po śniadanku już, i zamierzam się udać na pobliski rynek gdzie pełno lokalsów i ich wyrobów. Warzywka, zboża w workach na mąkę, rybki wędzone ( tatar z łososia urwał mi dupę ) wędzonki dla padlinożerców, no cudeńka normalnie. Ciekawym jest fakt, że w kulminacyjnym punkcie tej pandemii, lokalsi nie zamknęli ryneczku i co sobotę tysiące klientów przewijało się pomiędzy straganami. Między innymi ja. Może dzięki normalnemu żarciu mają jakąś odporność, bo trupów pod kramikami nie widziałem, a sanepid nie reagował. Żarcie to potęga. |
Autor: | Arend [ 17 kwie 2021, 22:41 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
za "tatar z łososia" to powinni ręce robiącemu a jęzor chwalącemu ucinać. to taki sam "tatar" jak siekany śledź czy siekany burak. Tatar to jest z krowy lub konia i z kopytnych, a reszta to siekane chujwieco. |
Autor: | polar [ 18 kwie 2021, 7:51 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Dwie ręce...tfu... wróć...rence kładę pod topór, plus ogromny obiekt westchnień pań urody wszelakiej, nie raz kontrowersyjnej, że gdybyś spróbował ten lokalny majstersztyk w połączeniu świeżego łososia z kiszonym ogóreczkiem, cebulką, koperkiem i resztą przypraw, zapłakał byś rzewnie nad swoją barbarzyńską postawą padlinożercy, nigdy już wiency nie biorąc w usta obrobionych termicznie, albo i nie, zezwłoków krówek, świnek i innych kurczaczków. A imię tego który pokazał ci właściwą drogę kulinarną, chwalił byś do końca dni swoich, oddając mu swoje Krugerrandy. Ave polar!!! P.S. Odbierz priv z adresem. |
Strona 1380 z 1395 | Strefa czasowa UTC+1godz. |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |