forum.nie.com.pl http://forum.nie.com.pl/ |
|
Co gotować,jak gotować. http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?f=9&t=73 |
Strona 1361 z 1409 |
Autor: | Arend [ 04 sie 2020, 19:47 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
pojedzone ![]() ![]() |
Autor: | Arend [ 07 sie 2020, 14:15 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
kuronia? https://www.youtube.com/watch?v=x-DbopXHW5M |
Autor: | Arend [ 07 sie 2020, 21:47 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Wiecie jak zajebiście pachną suszone jarzyny. Znaczy w trakcie suszenia. Zacząłem sobie robić coroczny zapasik na zimę. Trochę marchwi, trochę pietruszki, selera ( i korzenia i naciowego), trochę pasternaku przetarkowałem i suszę w suszarce do grzybów. Na kolejne dni czeka papryka, cebula czosnek i zioła. A na koniec dla własnej radochy będzie robiona suszona wołowinka i może jak mnie wena nie opuści zupa grochowa instant w proszku. |
Autor: | Arend [ 08 sie 2020, 8:50 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
no i chuj, jarzyny się suszą, dżem czereśniowy zaczyna się zagęszczać, wołowinka na jerky zmielona i się maceruje w zalewie a łosoś na grawlaksa zaczyna puszczać soki. znaczy dziesiątej nie ma a już prawie wszystko zrobione. reszta dnia będzie leżana znaczy ![]() |
Autor: | older [ 08 sie 2020, 15:09 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Zreć, leżeć, żreć, pisać o żarciu, żreć , leżeć.. Ok. Sposób jak sposób/// |
Autor: | Arend [ 08 sie 2020, 19:01 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
zapomniałeś o oglądaniu filmów o żarciu |
Autor: | older [ 08 sie 2020, 20:06 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Sam oglądam ale się nie ekscytuję. ![]() |
Autor: | Arend [ 08 sie 2020, 22:37 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
a na kolację sałatka z grawlaksa, jajka wędzonego i majezonu na grzance. i też się nie ekscytuję |
Autor: | stary praktyk [ 09 sie 2020, 7:59 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Kurwa! Wędzone jaja......to musi być pychota....! ![]() ![]() ![]() ![]() |
Autor: | Arend [ 09 sie 2020, 10:02 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
3 kilo marchwi, po 1,5 kilo pietruszki, selera korzeniowego, pasternaku i pora. Po dwa duże pęczki naci lubczyku, selera i pietruszki. Korzenie starkowane, liście drobno pokrojone. Trzy dni suszenia i prawie półtora kilograma suszu gotowe.. Teraz czas na cebulę i czosnek. No i jak uda się kupić to i rzepę. A zapach to się będzie do przyszłego tygodnia unosił ![]() ![]() |
Strona 1361 z 1409 | Strefa czasowa UTC+1godz. |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |