forum.nie.com.pl
http://forum.nie.com.pl/

Co gotować,jak gotować.
http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?f=9&t=73
Strona 1339 z 1395

Autor:  MTNG [ 22 gru 2020, 18:10 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Panie Arend, ciocia ze wsi ciasto czekoladowe na Święta piecze. Znaczy to no ... Brownie.
Tylko po Polskiemu to ... ...

Autor:  Arend [ 22 gru 2020, 18:12 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Czarnoskórek? Ale czarnoskórek to nie brownie, brownie takie bardziej gliniaste jest choć też lubię.

Autor:  stanax [ 22 gru 2020, 18:48 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

U mnie w domu od zawsze nazywa się "murzynek" :P

:arrow: https://poprostupycha.com.pl/przepis/ciasto-murzynek/

Autor:  Komandor [ 22 gru 2020, 19:23 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

rasista! :lol:

Autor:  stanax [ 22 gru 2020, 19:30 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Nie bądź strucla Komandorze :P

Autor:  Arend [ 22 gru 2020, 19:49 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

nie gadamy z rasistami :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

a jedli wy kiedyś gałubcy z bulbami? są naprawdę zajebiście smaczne

https://www.youtube.com/watch?v=v87FTUi6s_Q

https://www.youtube.com/watch?v=sEnsQnA9i68

Autor:  stary praktyk [ 23 gru 2020, 13:45 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

A hreń tam z gałubcami !
Na czym smażycie karpia......?!
Na oleju, na margarynie czy może na masle...?!
A jak na oleju, to na jakim...?!

Autor:  MTNG [ 23 gru 2020, 13:52 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Wielkopolskim albo kujawskim. Na maśle klarowanym to pewnie też by wyszedł, bo wysoką temperaturę osiąga. Ale u mnie w domu nigdy tego eksperymenta nie było.
Arend to pewnie robi no tego, w galarecie znaczy.
W ogóle to Karpia od dziecka nigdy jakoś nie lubiłem.
Ale na Wielkopolskim lub Kujawskim smaż.

Autor:  szczwacz [ 23 gru 2020, 14:49 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Transformatorowy też fajnie skórkę na chrupiącą smaży. Nie wiem jak na superolu wychodzi :-)

Autor:  Komandor [ 23 gru 2020, 15:49 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Stary Praktyk jako stary rybak to powinien jak już na marinolu smażyć.

I nie karpia a dorsza albo innego buta hali.

Strona 1339 z 1395 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/