forum.nie.com.pl http://forum.nie.com.pl/ |
|
Co gotować,jak gotować. http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?f=9&t=73 |
Strona 1339 z 1395 |
Autor: | MTNG [ 22 gru 2020, 18:10 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Panie Arend, ciocia ze wsi ciasto czekoladowe na Święta piecze. Znaczy to no ... Brownie. Tylko po Polskiemu to ... ... |
Autor: | Arend [ 22 gru 2020, 18:12 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Czarnoskórek? Ale czarnoskórek to nie brownie, brownie takie bardziej gliniaste jest choć też lubię. |
Autor: | stanax [ 22 gru 2020, 18:48 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
U mnie w domu od zawsze nazywa się "murzynek" https://poprostupycha.com.pl/przepis/ciasto-murzynek/ |
Autor: | Komandor [ 22 gru 2020, 19:23 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
rasista! |
Autor: | stanax [ 22 gru 2020, 19:30 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Nie bądź strucla Komandorze |
Autor: | Arend [ 22 gru 2020, 19:49 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
nie gadamy z rasistami a jedli wy kiedyś gałubcy z bulbami? są naprawdę zajebiście smaczne https://www.youtube.com/watch?v=v87FTUi6s_Q https://www.youtube.com/watch?v=sEnsQnA9i68 |
Autor: | stary praktyk [ 23 gru 2020, 13:45 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
A hreń tam z gałubcami ! Na czym smażycie karpia......?! Na oleju, na margarynie czy może na masle...?! A jak na oleju, to na jakim...?! |
Autor: | MTNG [ 23 gru 2020, 13:52 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Wielkopolskim albo kujawskim. Na maśle klarowanym to pewnie też by wyszedł, bo wysoką temperaturę osiąga. Ale u mnie w domu nigdy tego eksperymenta nie było. Arend to pewnie robi no tego, w galarecie znaczy. W ogóle to Karpia od dziecka nigdy jakoś nie lubiłem. Ale na Wielkopolskim lub Kujawskim smaż. |
Autor: | szczwacz [ 23 gru 2020, 14:49 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Transformatorowy też fajnie skórkę na chrupiącą smaży. Nie wiem jak na superolu wychodzi |
Autor: | Komandor [ 23 gru 2020, 15:49 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Stary Praktyk jako stary rybak to powinien jak już na marinolu smażyć. I nie karpia a dorsza albo innego buta hali. |
Strona 1339 z 1395 | Strefa czasowa UTC+1godz. |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |