forum.nie.com.pl http://forum.nie.com.pl/ |
|
Co gotować,jak gotować. http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?f=9&t=73 |
Strona 1331 z 1395 |
Autor: | Parafon [ 26 lis 2020, 17:00 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Dzisiejsze naleśniki: - wczoraj namoczyłem jakieś 2 duże garści podgrzybków Farsz: - grzybki odsączyć, gotować w innej wodzie jakąś godzinę, potem znowu odsączyć i posiekać na małe kawałeczki (jakieś 4 na 4 mm) - karkówkę, jakieś 82 dag zemdleć a następnie wrzucić na gorącą patelkę z jakieś 23 g smalcu (smalec ma być roztopiony i baaaardzzo gorący) -smażyć zemdloną karkówkę coś z 16 min aż będzie zjadliwa - wymieszać grzybki z ostudzoną karkówką, dodać 2 duże ząbki wyżętego czosnku, łyżeczkę soli, półłyżeczkę ziół prowansalskich, półłyżeczkę bazylii, półłyżeczke zmielonego pieprzu kolorowego. Całość wybełtać Naleśniki: - 1 szklanka mleka coś koło 250 g, 1 szklanka mąki, 1 szklanka wody mineralnej gazowanej, 2 jajca, sól (czyli standardowe naleśniki). Naleśniki usmażyć, nadziać farszem. Przed podaniem na wierzch położyć po 2 cieniutkie plajzderku sloniny i całość zapiec z cicha (ok. 160 st,C 10 min. Smacznego! |
Autor: | jaroo [ 26 lis 2020, 18:46 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Nie no super ino co, to ta szklanka i jej waga z mlekiem tak trochu chyba nie pasują.. |
Autor: | jaroo [ 26 lis 2020, 18:53 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
MMM pisze: Oj tam, z kieliszkiem pomylił |
Autor: | Parafon [ 26 lis 2020, 21:50 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
jaroo pisze: Nie no super ino co, to ta szklanka i jej waga z mlekiem tak trochu chyba nie pasują.. No taaa... Admin znowu mi zero podpierdzieliła... a ją tak lubię |
Autor: | jaroo [ 27 lis 2020, 17:05 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
A widzisz Magoś, to twoja wina! Nie to, że ślepowron klepie i nie widzi, ooo nie |
Autor: | Killashandra Ree [ 28 lis 2020, 14:48 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Parafon pisze: Dzisiejsze naleśniki: - wczoraj namoczyłem jakieś 2 duże garści podgrzybków Farsz: - grzybki odsączyć, gotować w innej wodzie jakąś godzinę, potem znowu odsączyć i posiekać na małe kawałeczki (jakieś 4 na 4 mm) - karkówkę, jakieś 82 dag zemdleć a następnie wrzucić na gorącą patelkę z jakieś 23 g smalcu (smalec ma być roztopiony i baaaardzzo gorący) -smażyć zemdloną karkówkę coś z 16 min aż będzie zjadliwa - wymieszać grzybki z ostudzoną karkówką, dodać 2 duże ząbki wyżętego czosnku, łyżeczkę soli, półłyżeczkę ziół prowansalskich, półłyżeczkę bazylii, półłyżeczke zmielonego pieprzu kolorowego. Całość wybełtać Naleśniki: - 1 szklanka mleka coś koło 250 g, 1 szklanka mąki, 1 szklanka wody mineralnej gazowanej, 2 jajca, sól (czyli standardowe naleśniki). Naleśniki usmażyć, nadziać farszem. Przed podaniem na wierzch położyć po 2 cieniutkie plajzderku sloniny i całość zapiec z cicha (ok. 160 st,C 10 min. Smacznego! Taki precyzyjny przepis, a wymiary czosnku przed wyżęciem to gdzie? |
Autor: | Parafon [ 28 lis 2020, 17:00 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Zapomniałem zmierzyć Przyjmijmy, że pomiędzy 1,2 cm a 55 cm |
Autor: | stary praktyk [ 28 lis 2020, 17:39 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
A Ciebie się aby czosnek z dynio nie pomylił - sądząc po "rozrzucie " wymiarów..........?! |
Autor: | Parafon [ 03 gru 2020, 20:49 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
stary praktyk pisze: A Ciebie się aby czosnek z dynio nie pomylił - sądząc po "rozrzucie " wymiarów..........?! Czy to takie istotne - sztuka się liczy. |
Autor: | Komandor [ 04 gru 2020, 10:52 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Teraz mi mówisz????!!!!. A ja już czwarty dzień tego czosnku 55 cm szukam... |
Strona 1331 z 1395 | Strefa czasowa UTC+1godz. |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |