forum.nie.com.pl
http://forum.nie.com.pl/

Co gotować,jak gotować.
http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?f=9&t=73
Strona 1331 z 1395

Autor:  Parafon [ 26 lis 2020, 17:00 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Dzisiejsze naleśniki:
- wczoraj namoczyłem jakieś 2 duże garści podgrzybków
Farsz:
- grzybki odsączyć, gotować w innej wodzie jakąś godzinę, potem znowu odsączyć i posiekać na małe kawałeczki (jakieś 4 na 4 mm)
- karkówkę, jakieś 82 dag zemdleć a następnie wrzucić na gorącą patelkę z jakieś 23 g smalcu (smalec ma być roztopiony i baaaardzzo gorący)
-smażyć zemdloną karkówkę coś z 16 min aż będzie zjadliwa
- wymieszać grzybki z ostudzoną karkówką, dodać 2 duże ząbki wyżętego czosnku, łyżeczkę soli, półłyżeczkę ziół prowansalskich, półłyżeczkę bazylii, półłyżeczke zmielonego pieprzu kolorowego.
Całość wybełtać
Naleśniki:
- 1 szklanka mleka coś koło 250 g, 1 szklanka mąki, 1 szklanka wody mineralnej gazowanej, 2 jajca, sól (czyli standardowe naleśniki).
Naleśniki usmażyć, nadziać farszem. Przed podaniem na wierzch położyć po 2 cieniutkie plajzderku sloniny i całość zapiec z cicha (ok. 160 st,C 10 min.

Smacznego! :D

Autor:  jaroo [ 26 lis 2020, 18:46 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Nie no super ino co, to ta szklanka i jej waga z mlekiem tak trochu chyba nie pasują.. :roll:

Autor:  jaroo [ 26 lis 2020, 18:53 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

MMM pisze:
Oj tam, z kieliszkiem pomylił :D


:lol:

Autor:  Parafon [ 26 lis 2020, 21:50 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

jaroo pisze:
Nie no super ino co, to ta szklanka i jej waga z mlekiem tak trochu chyba nie pasują.. :roll:


No taaa... Admin znowu mi zero podpierdzieliła... a ją tak lubię :D

Autor:  jaroo [ 27 lis 2020, 17:05 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

A widzisz Magoś, to twoja wina! Nie to, że ślepowron klepie i nie widzi, ooo nie ;) :D

Autor:  Killashandra Ree [ 28 lis 2020, 14:48 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Parafon pisze:
Dzisiejsze naleśniki:
- wczoraj namoczyłem jakieś 2 duże garści podgrzybków
Farsz:
- grzybki odsączyć, gotować w innej wodzie jakąś godzinę, potem znowu odsączyć i posiekać na małe kawałeczki (jakieś 4 na 4 mm)
- karkówkę, jakieś 82 dag zemdleć a następnie wrzucić na gorącą patelkę z jakieś 23 g smalcu (smalec ma być roztopiony i baaaardzzo gorący)
-smażyć zemdloną karkówkę coś z 16 min aż będzie zjadliwa
- wymieszać grzybki z ostudzoną karkówką, dodać 2 duże ząbki wyżętego czosnku, łyżeczkę soli, półłyżeczkę ziół prowansalskich, półłyżeczkę bazylii, półłyżeczke zmielonego pieprzu kolorowego.
Całość wybełtać
Naleśniki:
- 1 szklanka mleka coś koło 250 g, 1 szklanka mąki, 1 szklanka wody mineralnej gazowanej, 2 jajca, sól (czyli standardowe naleśniki).
Naleśniki usmażyć, nadziać farszem. Przed podaniem na wierzch położyć po 2 cieniutkie plajzderku sloniny i całość zapiec z cicha (ok. 160 st,C 10 min.

Smacznego! :D


Taki precyzyjny przepis, a wymiary czosnku przed wyżęciem to gdzie? :lol: :lol: :lol:

Autor:  Parafon [ 28 lis 2020, 17:00 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Zapomniałem zmierzyć :lol:
Przyjmijmy, że pomiędzy 1,2 cm a 55 cm :D

Autor:  stary praktyk [ 28 lis 2020, 17:39 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

A Ciebie się aby czosnek z dynio nie pomylił - sądząc po "rozrzucie " wymiarów..........?! :shock:

Autor:  Parafon [ 03 gru 2020, 20:49 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

stary praktyk pisze:
A Ciebie się aby czosnek z dynio nie pomylił - sądząc po "rozrzucie " wymiarów..........?! :shock:

Czy to takie istotne - sztuka się liczy.

Autor:  Komandor [ 04 gru 2020, 10:52 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Teraz mi mówisz????!!!!.

A ja już czwarty dzień tego czosnku 55 cm szukam... :evil: :evil:

Strona 1331 z 1395 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/