forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 10 lip 2020, 13:57

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13522 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1324, 1325, 1326, 1327, 1328, 1329, 1330 ... 1353  Następna
Autor Wiadomość
Post: 21 mar 2020, 16:22 
Offline

Rejestracja: 04 wrz 2014, 19:45
Posty: 2300
Tak sobie myślę, że do nadziania kołdunów też by się nadała.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 mar 2020, 17:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 wrz 2014, 20:43
Posty: 5893
Arend pisze:
boczku se tylko zrobie na drogie ;P

https://www.youtube.com/watch?v=IL8SHxgaUME




Zrobiłem z przepisu, bez dodatkowego smarowania pastą, ale za to posypałem słodką papryką i majerankiem i wsadziłem do piekarnika na pół godziny i 180 stopni. Palce lizać. Można go rozsmarować na kromce. Już chyba nie kupię w sklepie. To była moja pierwsza przygoda kuchenna w długim życiu . Może nie ostatnia.:D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 mar 2020, 18:26 
Offline

Rejestracja: 04 wrz 2014, 19:45
Posty: 2300
Powiem Ci, że też mi się spodobał ten przepis. Może na święta zrobię?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 mar 2020, 19:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 6:37
Posty: 7008
Lokalizacja: Kongresówka
Też spróbuję. Dodałam sobie faceta do ulubionych. Dzięki za rekomendację :)

_________________
Quidquid agis, prudenter agas et respice finem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 mar 2020, 21:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 2216
Lokalizacja: z tamtąd
MMM pisze:
Też spróbuję. Dodałam sobie faceta do ulubionych. Dzięki za rekomendację :)



Przecież masz mnie w ulubionych :lol:

Ps
biere się słoik
a do słoika wrzucywa pokrajane na ćwierć plasterki cytryny i limonki
do tego dorzuca się pokrajany w cienkie plasterki imbir i miesza się
potem dosypywa się cukru ( na taki słoik podżemowy trzy-cztery łyżeczki)
i to się zalewa rumem. albo nalewką na skórkach cytrynowych. w zasadzie to ważne aby miało odpowiedni procentaż. Potem tylko potrzymać to parę dni i już można do herbatki po trochu dodawać

_________________
Jak nie nazwiesz czarnych - z czasem każde słowo staje się dla nich nietolerancyjne i obraźliwe.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 kwie 2020, 9:50 
Offline

Rejestracja: 04 wrz 2014, 19:45
Posty: 2300
Ludziska, podpowiedzcie, co ugotować.
Żeby dużo było (na 2-3 dni, albo i do zamrożenia na zaś), a nie narobić się, bo słabowita jestem ostatnio.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 kwie 2020, 9:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 18:41
Posty: 9001
Jednogarnkowe:
Jakieś mięso ( takie jakie lubisz) na dno gara
Papryka ile chcesz.
Cebula ile możesz.
Kartofle w plastrach
Pomidory
Sól, przyprawy.
Oliwa.
Zero wody
Proporcje jakie chcesz.
Bardzo mały ogień.
Długo prużyć.
Miętkie zjadać lub mrozić. :)
Edyta:
Ja daję dużo czosnku i dokładam kapusty troszkę po wierzchu.

_________________
Brak poczucia humoru nie zawsze jest dowodem powagi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 kwie 2020, 9:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 18:41
Posty: 9001
Dzisiaj będą gołąbki z kapusty włoskiej.
Jak bede chcieć to dam zdjęcia coby ślina z pysków ciekła. :)

_________________
Brak poczucia humoru nie zawsze jest dowodem powagi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 kwie 2020, 10:22 
Offline

Rejestracja: 04 wrz 2014, 19:45
Posty: 2300
O, podoba mi się. Dzięki. Mam kawał karkówki.
Ta papryka ma być świeża czy w charakterze przyprawy?
Czy zamiast pomidorów można polać przecierem? Bo te obecne pomidory są bezsmakowe.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 kwie 2020, 11:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:57
Posty: 7744
Lokalizacja: Ballybran, a jakże
Jeśli bez wody,to moim zdaniem papryka i pomidory świeże.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13522 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1324, 1325, 1326, 1327, 1328, 1329, 1330 ... 1353  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group