forum.nie.com.pl http://forum.nie.com.pl/ |
|
Co gotować,jak gotować. http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?f=9&t=73 |
Strona 1302 z 1395 |
Autor: | Arend [ 21 lip 2020, 20:32 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Komandorze a nie porzygłeś się po tym miksie? PS czym się różni szpajza od tiramisu? ( ślunski wic) |
Autor: | Arend [ 22 lip 2020, 0:07 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
trochę po jajogłowemu, ale jak na załączonym filmiku widać jednak się da. A skoro ze srajtaśmy się da to i z trocin też się uda https://www.youtube.com/watch?v=v-mWK_kcZMs |
Autor: | Killashandra Ree [ 24 lip 2020, 10:25 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Pora na przepis na coś do picia. MYŚLIWSKI TRUNEK DO PODUSZKI Wziąć garnek polewany, mocny, półtoragarncowy,włożyć doń 0,5 funta(22dag), fig, 0,5 funta rodzynek,0,5 funta daktyli, 1 funt (0,45 dag) migdałów na pól przebitych, kilkanaście migdałów gorzkich, łut cynamonu(2 dag), kilka goździków, skórkę z 2-3 cytryn, skórkę z 3 pomarańczy, kwartę miodu-patoki lipcowej, to wszystko zalać mocną wódką, oblepić i wstawić do wypalonego pieca(80 st.C), zamknąc na cały dzień. Potem przecedzić do wazy przez serwetę lub gęste sito. |
Autor: | older [ 24 lip 2020, 16:31 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Killashandra Ree pisze: Pora na przepis na coś do picia. MYŚLIWSKI TRUNEK DO PODUSZKI Wziąć garnek polewany, mocny, półtoragarncowy,włożyć doń 0,5 funta(22dag), fig, 0,5 funta rodzynek,0,5 funta daktyli, 1 funt (0,45 dag) migdałów na pól przebitych, kilkanaście migdałów gorzkich, łut cynamonu(2 dag), kilka goździków, skórkę z 2-3 cytryn, skórkę z 3 pomarańczy, kwartę miodu-patoki lipcowej, to wszystko zalać mocną wódką, oblepić i wstawić do wypalonego pieca(80 st.C), zamknąc na cały dzień. Potem przecedzić do wazy przez serwetę lub gęste sito. Potem dolać wody do tego gówna i już można tym popijać wódkę na imprezie. |
Autor: | Arend [ 24 lip 2020, 17:00 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Aż dziw bo bez marudzenia się z Panem Starszym zgodzę. a w temacie gotowania to znalazłem jeszcze nieprzeterminowaną puszkę małpiny i mi się kaszy zachciało https://www.youtube.com/watch?v=Q30GMno7ThI |
Autor: | szczwacz [ 24 lip 2020, 19:20 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Już przy migdałach półbrzebitych się porzygałem |
Autor: | wezyr [ 24 lip 2020, 21:22 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
older pisze: Killashandra Ree pisze: Pora na przepis na coś do picia. MYŚLIWSKI TRUNEK DO PODUSZKI Wziąć garnek polewany, mocny, półtoragarncowy,włożyć doń 0,5 funta(22dag), fig, 0,5 funta rodzynek,0,5 funta daktyli, 1 funt (0,45 dag) migdałów na pól przebitych, kilkanaście migdałów gorzkich, łut cynamonu(2 dag), kilka goździków, skórkę z 2-3 cytryn, skórkę z 3 pomarańczy, kwartę miodu-patoki lipcowej, to wszystko zalać mocną wódką, oblepić i wstawić do wypalonego pieca(80 st.C), zamknąc na cały dzień. Potem przecedzić do wazy przez serwetę lub gęste sito. Potem dolać wody do tego gówna i już można tym popijać wódkę na imprezie. Od tych słodkości to nawet zęby mądrości się zepsują, nie wspominając o naturalnych. |
Autor: | Pantryglodytes [ 24 lip 2020, 23:36 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
stanax pisze: nick pisze: Arend pisze: boczku, boczku, boczku dajcie Ten parzony boczek (w łupinach cebuli i z czosnkiem) który kiedyś zapodałeś bardzo się u nas przyjął. Fajny w smaku, niekłopotliwy w robocie, i jeszcze ładnie wygląda. Co najmniej raz na 2 tygodnie każą mi teraz robić. Szukam przepisu w postach Wojtka i znaleźć nie potrafię Link - ktoś go ma? https://www.youtube.com/watch?v=67XqNfbqPGs |
Autor: | Arend [ 25 lip 2020, 0:00 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
wezyr pisze: older pisze: Killashandra Ree pisze: Pora na przepis na coś do picia. MYŚLIWSKI TRUNEK DO PODUSZKI Wziąć garnek polewany, mocny, półtoragarncowy,włożyć doń 0,5 funta(22dag), fig, 0,5 funta rodzynek,0,5 funta daktyli, 1 funt (0,45 dag) migdałów na pól przebitych, kilkanaście migdałów gorzkich, łut cynamonu(2 dag), kilka goździków, skórkę z 2-3 cytryn, skórkę z 3 pomarańczy, kwartę miodu-patoki lipcowej, to wszystko zalać mocną wódką, oblepić i wstawić do wypalonego pieca(80 st.C), zamknąc na cały dzień. Potem przecedzić do wazy przez serwetę lub gęste sito. Potem dolać wody do tego gówna i już można tym popijać wódkę na imprezie. Od tych słodkości to nawet zęby mądrości się zepsują, nie wspominając o naturalnych. A jak kto ma tylko zęby głupoty to co? |
Autor: | Killashandra Ree [ 25 lip 2020, 11:03 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Czyżbyście ,drodzy Forumowicze osiągnęli już stan, w którym gryziecie napoje? |
Strona 1302 z 1395 | Strefa czasowa UTC+1godz. |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |