forum.nie.com.pl
http://forum.nie.com.pl/

Co gotować,jak gotować.
http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?f=9&t=73
Strona 1302 z 1395

Autor:  Arend [ 21 lip 2020, 20:32 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Komandorze a nie porzygłeś się po tym miksie?

PS czym się różni szpajza od tiramisu? ( ślunski wic)

Autor:  Arend [ 22 lip 2020, 0:07 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

trochę po jajogłowemu, ale jak na załączonym filmiku widać jednak się da. A skoro ze srajtaśmy się da to i z trocin też się uda



https://www.youtube.com/watch?v=v-mWK_kcZMs

Autor:  Killashandra Ree [ 24 lip 2020, 10:25 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Pora na przepis na coś do picia.
MYŚLIWSKI TRUNEK DO PODUSZKI
Wziąć garnek polewany, mocny, półtoragarncowy,włożyć doń 0,5 funta(22dag), fig, 0,5 funta rodzynek,0,5 funta daktyli, 1 funt (0,45 dag) migdałów na pól przebitych, kilkanaście migdałów gorzkich, łut cynamonu(2 dag), kilka goździków, skórkę z 2-3 cytryn, skórkę z 3 pomarańczy, kwartę miodu-patoki lipcowej, to wszystko zalać mocną wódką, oblepić i wstawić do wypalonego pieca(80 st.C), zamknąc na cały dzień.
Potem przecedzić do wazy przez serwetę lub gęste sito.

Autor:  older [ 24 lip 2020, 16:31 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Killashandra Ree pisze:
Pora na przepis na coś do picia.
MYŚLIWSKI TRUNEK DO PODUSZKI
Wziąć garnek polewany, mocny, półtoragarncowy,włożyć doń 0,5 funta(22dag), fig, 0,5 funta rodzynek,0,5 funta daktyli, 1 funt (0,45 dag) migdałów na pól przebitych, kilkanaście migdałów gorzkich, łut cynamonu(2 dag), kilka goździków, skórkę z 2-3 cytryn, skórkę z 3 pomarańczy, kwartę miodu-patoki lipcowej, to wszystko zalać mocną wódką, oblepić i wstawić do wypalonego pieca(80 st.C), zamknąc na cały dzień.
Potem przecedzić do wazy przez serwetę lub gęste sito.



Potem dolać wody do tego gówna i już można tym popijać wódkę na imprezie.

Autor:  Arend [ 24 lip 2020, 17:00 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Aż dziw bo bez marudzenia się z Panem Starszym zgodzę.


a w temacie gotowania to znalazłem jeszcze nieprzeterminowaną puszkę małpiny i mi się kaszy zachciało
https://www.youtube.com/watch?v=Q30GMno7ThI

Autor:  szczwacz [ 24 lip 2020, 19:20 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Już przy migdałach półbrzebitych się porzygałem

Autor:  wezyr [ 24 lip 2020, 21:22 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

older pisze:
Killashandra Ree pisze:
Pora na przepis na coś do picia.
MYŚLIWSKI TRUNEK DO PODUSZKI
Wziąć garnek polewany, mocny, półtoragarncowy,włożyć doń 0,5 funta(22dag), fig, 0,5 funta rodzynek,0,5 funta daktyli, 1 funt (0,45 dag) migdałów na pól przebitych, kilkanaście migdałów gorzkich, łut cynamonu(2 dag), kilka goździków, skórkę z 2-3 cytryn, skórkę z 3 pomarańczy, kwartę miodu-patoki lipcowej, to wszystko zalać mocną wódką, oblepić i wstawić do wypalonego pieca(80 st.C), zamknąc na cały dzień.
Potem przecedzić do wazy przez serwetę lub gęste sito.



Potem dolać wody do tego gówna i już można tym popijać wódkę na imprezie.




Od tych słodkości to nawet zęby mądrości się zepsują, nie wspominając o naturalnych.

Autor:  Pantryglodytes [ 24 lip 2020, 23:36 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

stanax pisze:
nick pisze:
Arend pisze:
boczku, boczku, boczku dajcie


Ten parzony boczek (w łupinach cebuli i z czosnkiem) który kiedyś zapodałeś bardzo się u nas przyjął.
Fajny w smaku, niekłopotliwy w robocie, i jeszcze ładnie wygląda. Co najmniej raz na 2 tygodnie każą mi teraz robić.


Szukam przepisu w postach Wojtka i znaleźć nie potrafię :oops:
Link - ktoś go ma?



https://www.youtube.com/watch?v=67XqNfbqPGs

Autor:  Arend [ 25 lip 2020, 0:00 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

wezyr pisze:
older pisze:
Killashandra Ree pisze:
Pora na przepis na coś do picia.
MYŚLIWSKI TRUNEK DO PODUSZKI
Wziąć garnek polewany, mocny, półtoragarncowy,włożyć doń 0,5 funta(22dag), fig, 0,5 funta rodzynek,0,5 funta daktyli, 1 funt (0,45 dag) migdałów na pól przebitych, kilkanaście migdałów gorzkich, łut cynamonu(2 dag), kilka goździków, skórkę z 2-3 cytryn, skórkę z 3 pomarańczy, kwartę miodu-patoki lipcowej, to wszystko zalać mocną wódką, oblepić i wstawić do wypalonego pieca(80 st.C), zamknąc na cały dzień.
Potem przecedzić do wazy przez serwetę lub gęste sito.



Potem dolać wody do tego gówna i już można tym popijać wódkę na imprezie.




Od tych słodkości to nawet zęby mądrości się zepsują, nie wspominając o naturalnych.




A jak kto ma tylko zęby głupoty to co?
:twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen:

Autor:  Killashandra Ree [ 25 lip 2020, 11:03 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Czyżbyście ,drodzy Forumowicze osiągnęli już stan, w którym gryziecie napoje? :)

Strona 1302 z 1395 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/