forum.nie.com.pl
http://forum.nie.com.pl/

Co gotować,jak gotować.
http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?f=9&t=73
Strona 1295 z 1395

Autor:  Arend [ 07 lip 2020, 16:26 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Boczek daje smak, ale nie nie daje takiej kleistości sosiku. Kolagen z golonki to rzecz niezastąpialna niczym innym ( no chyba że wędzonym ogonem). Spróbuj następną razą.

Autor:  Komandor [ 07 lip 2020, 18:23 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Wędzony ogon!!!! :D Do sosów i paru zup niezastąpiony.

Autor:  Arend [ 07 lip 2020, 18:58 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Odnoszę wrażenie że jedyne wędzone co żro wasze rodaki to tofu ;P
no i hiszpańskie sardynki z puszki

a wędzone źiobro, golonkę czy ogon to znają tylko takie malkontenty jak ja

Autor:  nick [ 07 lip 2020, 20:14 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Akurat.
Grochówka bez wędzonego ziobra to nie grochówka. A i ogryźć sobie lubię, przed gotowaniem. Takie wędzone surowe.
A tofu w życiu nie próbowałam. Sam wygląd mnie odstrasza.

Autor:  Killashandra Ree [ 08 lip 2020, 13:43 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Tofu na ostro pyszna rzecz.

Autor:  older [ 08 lip 2020, 14:17 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Jasne: soja z gipsem i jalapeno :)

Autor:  szczwacz [ 08 lip 2020, 15:14 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

nick pisze:
Akurat.
Grochówka bez wędzonego ziobra to nie grochówka. A i ogryźć sobie lubię, przed gotowaniem. Takie wędzone surowe.
A tofu w życiu nie próbowałam. Sam wygląd mnie odstrasza.

I potem na takich ogryzionych gotujesz grochówkę??? A co mąż abo żona na to? Żeby to był ogryziony ogon, to byłabyś trochę usprawiedliwiona, a tak... :lol:

Autor:  nick [ 08 lip 2020, 16:33 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Ogon też może być, ale trudniej kupić.

A mąż nie wszystko musi wiedzieć. :D

Autor:  Parafon [ 08 lip 2020, 16:58 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Arend pisze:
Odnoszę wrażenie że jedyne wędzone co żro wasze rodaki to tofu ;P
no i hiszpańskie sardynki z puszki

a wędzone źiobro, golonkę czy ogon to znają tylko takie malkontenty jak ja


Bez wędzonego ziobra nie ma: żurku, grochówki, fasolówki, kapusty a'la wczesny bigos, kapuśniaku i innych specjałów. Wędzona golonka niezastąpiona przy gulaszu, no i sama w sobie z musztardą i chrzanem. Ogonów wędzonych u nas deficyt. Rarytasem miejscowym jest cienka kaszanka grubo krojona z pieca i kiełbasa czosnkowa wędzona - podawana na ciepło (tuż po wędzeniu). Nie wspomnę o sale w wielu smakach - nierozerwalne związanym z razowym chlebem na zakwasie i Duchem Puszczy :D

Autor:  Arend [ 08 lip 2020, 19:31 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Jasne jasne, teraz wędzone źiobro się zastępywa pseudowędzoną fasolą czy innym wegwgównem

Załączniki:
14651156327931.jpg
14651156327931.jpg [ 98.32 KiB | Przeglądany 2667 razy ]

Strona 1295 z 1395 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/