forum.nie.com.pl http://forum.nie.com.pl/ |
|
Co gotować,jak gotować. http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?f=9&t=73 |
Strona 1295 z 1395 |
Autor: | Arend [ 07 lip 2020, 16:26 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Boczek daje smak, ale nie nie daje takiej kleistości sosiku. Kolagen z golonki to rzecz niezastąpialna niczym innym ( no chyba że wędzonym ogonem). Spróbuj następną razą. |
Autor: | Komandor [ 07 lip 2020, 18:23 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Wędzony ogon!!!! Do sosów i paru zup niezastąpiony. |
Autor: | Arend [ 07 lip 2020, 18:58 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Odnoszę wrażenie że jedyne wędzone co żro wasze rodaki to tofu ;P no i hiszpańskie sardynki z puszki a wędzone źiobro, golonkę czy ogon to znają tylko takie malkontenty jak ja |
Autor: | nick [ 07 lip 2020, 20:14 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Akurat. Grochówka bez wędzonego ziobra to nie grochówka. A i ogryźć sobie lubię, przed gotowaniem. Takie wędzone surowe. A tofu w życiu nie próbowałam. Sam wygląd mnie odstrasza. |
Autor: | Killashandra Ree [ 08 lip 2020, 13:43 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Tofu na ostro pyszna rzecz. |
Autor: | older [ 08 lip 2020, 14:17 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Jasne: soja z gipsem i jalapeno |
Autor: | szczwacz [ 08 lip 2020, 15:14 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
nick pisze: Akurat. Grochówka bez wędzonego ziobra to nie grochówka. A i ogryźć sobie lubię, przed gotowaniem. Takie wędzone surowe. A tofu w życiu nie próbowałam. Sam wygląd mnie odstrasza. I potem na takich ogryzionych gotujesz grochówkę??? A co mąż abo żona na to? Żeby to był ogryziony ogon, to byłabyś trochę usprawiedliwiona, a tak... |
Autor: | nick [ 08 lip 2020, 16:33 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Ogon też może być, ale trudniej kupić. A mąż nie wszystko musi wiedzieć. |
Autor: | Parafon [ 08 lip 2020, 16:58 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Arend pisze: Odnoszę wrażenie że jedyne wędzone co żro wasze rodaki to tofu ;P no i hiszpańskie sardynki z puszki a wędzone źiobro, golonkę czy ogon to znają tylko takie malkontenty jak ja Bez wędzonego ziobra nie ma: żurku, grochówki, fasolówki, kapusty a'la wczesny bigos, kapuśniaku i innych specjałów. Wędzona golonka niezastąpiona przy gulaszu, no i sama w sobie z musztardą i chrzanem. Ogonów wędzonych u nas deficyt. Rarytasem miejscowym jest cienka kaszanka grubo krojona z pieca i kiełbasa czosnkowa wędzona - podawana na ciepło (tuż po wędzeniu). Nie wspomnę o sale w wielu smakach - nierozerwalne związanym z razowym chlebem na zakwasie i Duchem Puszczy |
Autor: | Arend [ 08 lip 2020, 19:31 ] | ||
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. | ||
Jasne jasne, teraz wędzone źiobro się zastępywa pseudowędzoną fasolą czy innym wegwgównem
|
Strona 1295 z 1395 | Strefa czasowa UTC+1godz. |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |