forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 09 gru 2019, 1:47

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1270, 1271, 1272, 1273, 1274, 1275, 1276 ... 1312  Następna
Autor Wiadomość
Post: 10 sie 2019, 11:10 
Online

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 9637
Lokalizacja: Czestochowa.
No wiem.......i doceniam.
Tera idem zobaczyć, czy po rozmrożeniu goryczkę szlag trafił i czy aby nie da się zupki pokuszać.....!


p.s
Ale tego łubinu mu nie daruję...... ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 sie 2019, 16:16 
Online

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 9637
Lokalizacja: Czestochowa.
Rozmroziłem. Spróbowałem. Miałem wyjebać ale.........:
Spróbowałem również fasole........a ta jest OK.
Więc fasolę na durszlak i wrzątkiem.
Teraz mam pół wiadra ugotowanej i dobrej fasoli...... :oops:
Szkoda mi trochę wywalić ........ale nie mam zielonego pojęcia co dalej.........?????!
Ma ktoś jakiegoś pomysła......wiem, ze lubię fasolę "po Bretońsku" ale jak to zrobić....za boga nie mam pojęcia. Albo coś równie prostego......... :roll: Pomóżta...!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 sie 2019, 17:24 
Offline

Rejestracja: 04 wrz 2014, 19:45
Posty: 1514
Fasolę masz ugotowaną i miękką, więc idż na skróty, szybko będzie i smacznie:

1. Skrój boczek wędzony, taką ilość, żeby Ci pasowało, podsmaż na patelni.
2. Boczek przerzuć do fasoli, a na tłuszczyku z boczku zeszklij cebulę pokrojoną w kostkę. Jak jest miękka, wrzuć łychę mąki, zamieszaj, podlej zimnym rosołkiem (może być z kostki), i jak się zagęści, wrzuć puszkę pomidorów bez skóry albo przecieru pomidorowego.
3. Wlej to wszystko do fasoli. Możesz dodać jakiejś dobrej kiełbaski pokrojonej.
Na końcu spróbuj, i dosmacz czym lubisz. Solą, np. cząbrem, pasuje do fasoli.

A, te ilości podałam orientacyjnie, na średni garnek. Jak masz wiadro fasoli, to dodaj wszystkiego więcej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 sie 2019, 17:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lip 2016, 18:59
Posty: 16430
Nick mnie wyprzedziła ale wklejam

Weś boczku wędzonego surpwego albo śfiezego, podsmaż, dodaj cebuli do tego i razę usmaż. Wpierdol to do fasoli zamięszaj i sukcesywnmie podawaj do jamy gebowej. Czyli zjec. Smacznego.

_________________
Aby długo i szczęśliwie żyć, oddychaj przez nos i miej zamknięte usta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 sie 2019, 17:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 18:41
Posty: 8681
Stary, widzę , podkarmiony będzie. Tera tylko do somsiadki z góry i zaruchać!!! :)

_________________
Brak poczucia humoru nie zawsze jest dowodem powagi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 sie 2019, 18:48 
Offline

Rejestracja: 04 wrz 2014, 19:45
Posty: 1514
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 sie 2019, 19:54 
Online

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 9637
Lokalizacja: Czestochowa.
Dzięki Nicki !
Już myślałem, że się zmarnuje....tym czasem Twój patent jest faktycznie prosty.
Boruch....też dzięki.
Komentarza tego zboka z Gdańska nie będę roztrząsał.......on już wie........dlaczego....! ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 sie 2019, 20:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lip 2016, 18:59
Posty: 16430
Praktyku Twoja fasola to jak nasza fasola. Nasza fasola to Twoja fasola. Twoja zupa to jak nasza zupa i odwrotnie. Kiedyś wpadniemy do ciebie na talerzyk odmrażanej fasolowej. :lol:

_________________
Aby długo i szczęśliwie żyć, oddychaj przez nos i miej zamknięte usta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 sie 2019, 13:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 1900
Lokalizacja: z tamtąd
eeeeeeeeeeeeeeeeeeech i pomyśleć że tyle biogazu się zmarnuje, a efekt cieplarniany pogłębi jak po tej fasoli zacznie bąki puszczać :mrgreen: :mrgreen:


https://www.youtube.com/watch?v=-YWEThj57vE

_________________
"kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę"


Ostatnio zmieniony 11 sie 2019, 19:42 przez Arend, łącznie zmieniany 2 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 sie 2019, 16:36 
Online

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 9637
Lokalizacja: Czestochowa.
Spokojnie.........mam sporo majeranku.... :lol:
Poza tym, mieszkam sam więc nikt zagrożony nie jest.
Czego natomiast o Was już powiedzieć się nie da. Keczup....sama chemia.
Piszą w internecie, że keczup to pierwszy krok do nowotworu jelita grubego.
A toto, co w tym keczupie maczacie też do najzdrowszych nie należy....jeszcze dziecko podpuszczajo.....!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1270, 1271, 1272, 1273, 1274, 1275, 1276 ... 1312  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group