forum.nie.com.pl
http://forum.nie.com.pl/

Co gotować,jak gotować.
http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?f=9&t=73
Strona 1246 z 1395

Autor:  AGAFIA [ 01 lis 2019, 19:10 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Biega, Małpko, dziękuję.

Autor:  older [ 05 lis 2019, 15:22 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Obiadek dzisiaj:
Krupnik.
Ćwiartka.
Kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, kapusta zasmażana z boczkiem i skwarkami kiszona.
Pojadłem.
Leci z pyska?
edyta:
I z grzybami ma się rozumieć!

Autor:  nick [ 05 lis 2019, 15:40 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Jednodaniowo:
Fasola jaś po bretońsku. Mieszanka wędzonek w ilości 2-krotnie większej niż fasoli.
NZM zażądał dokładki oraz takiego samego dania jeszcze jutro.
Dobra wyszła.

Autor:  older [ 05 lis 2019, 15:54 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Dobrze kombinuje, ja jutro mam zamiar zrobić takie danie, ale do tego musi być jakiś płyn ułatwiajacy trawienie... Idę zamoczyć fasolę dzieki za przypomnienie.
A jaś jest wyjątkowo duży i piękny. Już mam oskomę... :)

Autor:  nick [ 05 lis 2019, 16:02 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Proszsz :)
I wpraszam się na płyn trawienny.

Autor:  older [ 05 lis 2019, 16:04 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Czerwone wytrawne - merlot. Pasi?

Autor:  Arend [ 05 lis 2019, 16:55 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

A ja przesmażyłem na patelce trochę mieszanki jarzynowej, do tego dałem cebulki i mięsko z szyjki indyczej co z rosołu została. doprawiłem, dałem trochę przecieru pomidorowego i dusiłem z pół godziny. z ryżem było fajne

Autor:  nick [ 05 lis 2019, 19:17 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

older pisze:
Czerwone wytrawne - merlot. Pasi?


Pasi.
Może być też białe prosecco.

Autor:  Arend [ 07 lis 2019, 0:05 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

hmmmmmm
a może

https://youtu.be/W8gejlDGb_0

Autor:  nick [ 07 lis 2019, 9:58 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Tuszonka po żydowsku?

Ale przyznam się, że jak widzę na blacie taką ilość przypraw w miseczkach, to nawet się do tego nie dotykam.
Według mnie najsmaczniejsze są potrawy najprostsze, z 1-2, góra czema przyprawami.
Chętnie próbuję nowości, w tym mieszanek ziół, ale jak dotychczas nic nie przebije klasyków:
czosnek, kminek, majeranek.

Strona 1246 z 1395 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/