forum.nie.com.pl http://forum.nie.com.pl/ |
|
Co gotować,jak gotować. http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?f=9&t=73 |
Strona 1246 z 1395 |
Autor: | AGAFIA [ 01 lis 2019, 19:10 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Biega, Małpko, dziękuję. |
Autor: | older [ 05 lis 2019, 15:22 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Obiadek dzisiaj: Krupnik. Ćwiartka. Kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, kapusta zasmażana z boczkiem i skwarkami kiszona. Pojadłem. Leci z pyska? edyta: I z grzybami ma się rozumieć! |
Autor: | nick [ 05 lis 2019, 15:40 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Jednodaniowo: Fasola jaś po bretońsku. Mieszanka wędzonek w ilości 2-krotnie większej niż fasoli. NZM zażądał dokładki oraz takiego samego dania jeszcze jutro. Dobra wyszła. |
Autor: | older [ 05 lis 2019, 15:54 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Dobrze kombinuje, ja jutro mam zamiar zrobić takie danie, ale do tego musi być jakiś płyn ułatwiajacy trawienie... Idę zamoczyć fasolę dzieki za przypomnienie. A jaś jest wyjątkowo duży i piękny. Już mam oskomę... |
Autor: | nick [ 05 lis 2019, 16:02 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Proszsz I wpraszam się na płyn trawienny. |
Autor: | older [ 05 lis 2019, 16:04 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Czerwone wytrawne - merlot. Pasi? |
Autor: | Arend [ 05 lis 2019, 16:55 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
A ja przesmażyłem na patelce trochę mieszanki jarzynowej, do tego dałem cebulki i mięsko z szyjki indyczej co z rosołu została. doprawiłem, dałem trochę przecieru pomidorowego i dusiłem z pół godziny. z ryżem było fajne |
Autor: | nick [ 05 lis 2019, 19:17 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
older pisze: Czerwone wytrawne - merlot. Pasi? Pasi. Może być też białe prosecco. |
Autor: | Arend [ 07 lis 2019, 0:05 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
hmmmmmm a może https://youtu.be/W8gejlDGb_0 |
Autor: | nick [ 07 lis 2019, 9:58 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Tuszonka po żydowsku? Ale przyznam się, że jak widzę na blacie taką ilość przypraw w miseczkach, to nawet się do tego nie dotykam. Według mnie najsmaczniejsze są potrawy najprostsze, z 1-2, góra czema przyprawami. Chętnie próbuję nowości, w tym mieszanek ziół, ale jak dotychczas nic nie przebije klasyków: czosnek, kminek, majeranek. |
Strona 1246 z 1395 | Strefa czasowa UTC+1godz. |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |