forum.nie.com.pl
http://forum.nie.com.pl/

Co gotować,jak gotować.
http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?f=9&t=73
Strona 1244 z 1362

Autor:  stary praktyk [ 11 cze 2019, 20:03 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

:lol: :lol: :lol:

Autor:  Pantryglodytes [ 13 cze 2019, 21:40 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Arend pisze:
myślę coby wyskoczyć na złom, poszukać zbiornika od boilera a potem popracować z diaksem i spawarką.


Jest prostsze i szybkie rozwiązanie:

https://www.youtube.com/watch?v=LKkAN63L6YE

Autor:  Arend [ 13 cze 2019, 23:48 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

łeeeeeeeeeeetam, kiedyś za pomocą petardy pozoracyjnej wysłaliśmy wannę na orbitę prawie. A petarda taka dupna, do pozoracji wybuchu pocisku armatniego. ze dwa kilo taka, a i wanna stara, z solidnej blachy. Poszła tak że z oczu znikła

Autor:  stary praktyk [ 14 cze 2019, 8:43 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Ty !
Arendu.....!
To jest pomysł.........z wanny woka zrób.
Wszyscy się najedzą...... :D

Autor:  Pantryglodytes [ 14 cze 2019, 9:39 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Arend pisze:
łeeeeeeeeeeetam, kiedyś za pomocą petardy pozoracyjnej wysłaliśmy wannę na orbitę prawie. A petarda taka dupna, do pozoracji wybuchu pocisku armatniego. ze dwa kilo taka, a i wanna stara, z solidnej blachy. Poszła tak że z oczu znikła


yyyy..... szkoda, filmiku brak :(

Autor:  stary praktyk [ 14 cze 2019, 11:42 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Pewnie przy okazji i "operatora" kamery razem z tą wanną - również wysłali.......
W wojsku albowiem rozmaite miewaj pomysły......... :lol:
Byłem to wiem.......

Autor:  Arend [ 14 cze 2019, 12:35 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Gwoli ścisłości: nie byłem, nie jestem i raczej nie będę żołnierzem WP. Stopień oficerski uzyskałem w starym kraju, A w obu nowych pracowałem tylko jako cywilny specjalista na kontrakcie.

A do robienia woka z wanny to aktualnie nie posiadam odpowiednich środków formowania bo wanna by się znalazła :mrgreen: .

A dziś na obiad planuję młodego trufla, jajo sadzone i fasolkę szparagową. i duużo zimnego kefiru

Autor:  maerose [ 14 cze 2019, 12:43 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Ugotowałam smaczną wodnistą kapuściankę, dużo drobno pokrojonych listków selerowych,
szczypiorku i kopru oraz kuleczki z metki cebulowej, dało niepowtarzalny smak.
Liście z własnego zagonka, a kapusta z zagonka już będzie zaniedługo.

Autor:  older [ 14 cze 2019, 17:06 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Dzisiaj jeszcze pomidorowa ale jutro!!!
Jutro jadziem na rynek do naszego rzexnika, kupujem dwie ( słownie: DWIE) polędwice swiniowe, które osobiście wrażę do piekarnika z przyprawami wszelakimi.
Do tego zaordynuję duze ziemniaki na pół przekrojone wzdłuż i upieczone z przyprawami i serem po wierzchu. Z jakim serem?
Jeszcze nie wiem, no ostrym jakimś.
Do tego olbrzymia salatera własnej sałaty co to MM urodziła na grzadce z cytryną, oliwą, pieprzem, solą i kurwa, z czym kto chce, i bedziemy szamac jak małpa kit!!! :)
Poledwic na raz nie zeżremy.
Nie da się :)

Autor:  zritah [ 14 cze 2019, 17:19 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

maerose pisze:
Ugotowałam smaczną wodnistą kapuściankę, dużo drobno pokrojonych listków selerowych, szczypiorku i kopru oraz kuleczki z metki cebulowej, dało niepowtarzalny smak.
Liście z własnego zagonka, a kapusta z zagonka już będzie zaniedługo.

Z tą metką będę musiała spróbować, bo wszelkie zupy gotuję na kościach lub wędzonkach.
Dziś dojadamy jarzynową na kościach i kawałku boczku wędzonego.

A Mae..., metkę brunszwicką znasz ?

Strona 1244 z 1362 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/