forum.nie.com.pl http://forum.nie.com.pl/ |
|
Co gotować,jak gotować. http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?f=9&t=73 |
Strona 1171 z 1395 |
Autor: | st1111 [ 27 mar 2019, 14:09 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Trzabyło kupić Polskie po 6. Dlatego po 6 bo Kaczyński podrożył. |
Autor: | maerose [ 27 mar 2019, 14:12 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Poczekam na polskie młode, nawet po 6 nabędę. |
Autor: | Boruch [ 27 mar 2019, 15:20 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Egipcjańskie? Patryiotyzm obowiązuje w całym kraju - nawet w kuchni. Trzeba jeść polskie ziemniaki a nie jakieś tam uprawiane pod półksiężycem. Kto to widział. A głos modlącego się mułły nad polami ziemniaka się unosił. Kto to widział. |
Autor: | Parafon [ 29 mar 2019, 20:25 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Egipcjanin nie wie co to ziemniak Obiadek dla bogatego - a kto zabroni?: - polędwica wołowa natarta ziołami prowansalskimi, solą i odrobiną tobasco poleżała sobie ze 2 godziny - potem obsmażona ze wsiech stron na letko - wepchnięta do worka na pieczenie razem z cebulą pociętą na plastry i nieco posoloną, polane wszystko olejem z pierwszego dupczenia (virgin było napisane) - i godzinę i pól na 180 st. C. do kombiwara Papryka czerwona słodka posiekana, nieco czuszki, oliwa, ząbek czosnku rozmemłany, sól, wybełtane razem i do lodóweczki myk! Ryż brązowy 30 min. gotowany z dodatkiem świeżych liści czosnku niedźwiedziego (4 szt liści zebranych dzisiaj w lesie). Ryż na tależ, polędwica w plasterkach, ryż polane sosem z polędwicy, sałatka oddzielnie i... Gutem apetyt! |
Autor: | Arend [ 29 mar 2019, 21:35 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Jutro 3M truję. Nawarzyłem 1,2l koncentratu polewki staropolskiej i będzie gut ;P PS DZIKI CZOSNEK NIEDŹWIEDZI JEST POD OCHRONĄ I NIE WOLNO GO POZYSKIWAĆ. NAWET PO LISTKU |
Autor: | starykizior [ 29 mar 2019, 22:42 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
No to Parafek ma przechlapane.Co na niego oko ma doniesie gdzie trzeba. Bladym świtem kolbami w drzwi załomocą, wyważą. Nawalonego Parafka jebną o glebę i w tiurmu. |
Autor: | older [ 30 mar 2019, 11:43 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Kapusta z suszonymi pomidorami, czerwonym winem i przyprawami. Do tego karkówka pieczona beztłuszczowo - też z przyprawami, a co! Nie wiem jeszcze : Ziemniaczki pieczone z papryką i żółtym serem albo kasza gryczana. Tak sobie dziś wymysliłem obiad na dwa dni. |
Autor: | Boruch [ 30 mar 2019, 11:59 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
gryczana. a na drugi dzień ziemniaczki. |
Autor: | older [ 30 mar 2019, 12:41 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Już obrałem. Na dwa dni, jutro odsmazane bo na cały dzień wypad i nie będzie czasu gotować. |
Autor: | Parafon [ 31 mar 2019, 15:38 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
starykizior pisze: No to Parafek ma przechlapane.Co na niego oko ma doniesie gdzie trzeba. Bladym świtem kolbami w drzwi załomocą, wyważą. Nawalonego Parafka jebną o glebę i w tiurmu. Przynajmniej gotować nie będę musiał |
Strona 1171 z 1395 | Strefa czasowa UTC+1godz. |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |