forum.nie.com.pl http://forum.nie.com.pl/ |
|
Co gotować,jak gotować. http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?f=9&t=73 |
Strona 1047 z 1395 |
Autor: | Pantryglodytes [ 04 lip 2018, 19:07 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Eeetam w tej dziedzinie jak z wędzeniem kiełbasy, każdy ma inne doświadczenia co innego mu smakuje i ma inną wędzarnię. O ile w ogóle coś robi, jak robi, to sobie poradzi. |
Autor: | AGAFIA [ 04 lip 2018, 19:27 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Zrobiłam tak, dwa kilo porzeczek zasypałam w słoju z cukrem. Pierwszy raz nalewkę robię, więc to eksperyment. Potem kupię wódkę.. |
Autor: | stary praktyk [ 04 lip 2018, 22:07 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Dołóż jeszcze kilo porzeczek. Będziesz miała ok 5 - 6 litrów doskonałej nalewki.......i staraj się wystawić na słońce. ( więcej soku)..... I co dwa - trzy dni zamieszaj słojem czy w czym to zrobiłaś.....do 5-go sierpnia powinno być gotowe. Oczywiście dopiero będzie sok. Ja ZAWSZE robię wielokrotność........np. 6 albo 9 kg porzeczek....... I niech Cię nie przeraża ilość cukru. To w większości zamieni się w alkohol....... |
Autor: | maerose [ 04 lip 2018, 22:26 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
W ramach alkoholizacji nastawiłam sobie rzodkiewkę na kiełki. Przybędzie mi żelastwa w organizmie podobno. |
Autor: | ksionc [ 04 lip 2018, 23:05 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
I zalej maryśka śprytem |
Autor: | Arend [ 04 lip 2018, 23:23 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
stary praktyk pisze: . Większość hałastry wali "Ludową" abo inszą berbeluchę mając później trzy dni z życiorysu wykreślone. dementując pogłoski ja się dziś nastukałem wolną Kubą i bimbrem z pomarańczy dziękuję dobranoc |
Autor: | AGAFIA [ 14 lip 2018, 10:11 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Znalazałm stronkę -Bezmięsny Mięsny, na której to ogłaszają, iż poszukują ''Testerka/Tester Roślinnych Parówek''. Ponieważ o niczym innym nie marzę, idę do zamówienia i tu zaskoczenie. Wiecie ile kosztuje kilogram papierowego żarcia udającego parówkę? 60 zł. Drożej od cielęciny |
Autor: | ladaco [ 14 lip 2018, 11:31 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Arend pisze: stary praktyk pisze: . Większość hałastry wali "Ludową" abo inszą berbeluchę mając później trzy dni z życiorysu wykreślone. dementując pogłoski ja się dziś nastukałem wolną Kubą i bimbrem z pomarańczy dziękuję dobranoc łżesz, po takim czymś pisałbyś z błędami.., co najmniej logicznymi.. |
Autor: | wezyr [ 14 lip 2018, 11:42 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
AGAFIA pisze: Znalazałm stronkę -Bezmięsny Mięsny, na której to ogłaszają, iż poszukują ''Testerka/Tester Roślinnych Parówek''. Ponieważ o niczym innym nie marzę, idę do zamówienia i tu zaskoczenie. Wiecie ile kosztuje kilogram papierowego żarcia udającego parówkę? 60 zł. Drożej od cielęciny No, chcesz się wyróżniać w tłumie, musisz płacić. |
Autor: | Arend [ 14 lip 2018, 14:25 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
ladaco pisze: Arend pisze: stary praktyk pisze: . Większość hałastry wali "Ludową" abo inszą berbeluchę mając później trzy dni z życiorysu wykreślone. dementując pogłoski ja się dziś nastukałem wolną Kubą i bimbrem z pomarańczy dziękuję dobranoc łżesz, po takim czymś pisałbyś z błędami.., co najmniej logicznymi.. błąd logiczny to ty przy goleniu widzisz, a ja jak się postaram to nawet w pijanym widzie bezblędnie i mówię i piszę. lata na karetku uczą i pić i pisać ;P |
Strona 1047 z 1395 | Strefa czasowa UTC+1godz. |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |