forum.nie.com.pl http://forum.nie.com.pl/ |
|
Co gotować,jak gotować. http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?f=9&t=73 |
Strona 1036 z 1395 |
Autor: | Arend [ 11 cze 2018, 23:13 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
ladaco pisze: niejakiego dudy w pizzerii nie widziałeś? tu sie gotuje i prosze nie wkurwiać tego szakala Arenda.. a lizał mu pies facjatę ( andzejowi )i wam tysz ;P )) Ja tam we sobotę testowałem przydatność kulinarną mnidlonki wieprzowo drobiowej z ąhą (takiej zwykłej w bloczku ociągniętej we folijkę). Przesmażona z cezbulą i czosnkiem na smalcu ze skwarką z lokalnego ( dla miejsca popasu) Lewiatanie, potem połączona z kaszą gryczaną i puchą fasolki w pomidorach okazała się zajebista ponad wszelkie przypuszczenia PS filmiku nie będzie bośmy kamery zapomnieli |
Autor: | Pantryglodytes [ 12 cze 2018, 20:49 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Arend pisze: ladaco pisze: niejakiego dudy w pizzerii nie widziałeś? tu sie gotuje i prosze nie wkurwiać tego szakala Arenda.. a lizał mu pies facjatę ( andzejowi )i wam tysz ;P )) Ja tam we sobotę testowałem przydatność kulinarną mnidlonki wieprzowo drobiowej z ąhą (takiej zwykłej w bloczku ociągniętej we folijkę). Przesmażona z cezbulą i czosnkiem na smalcu ze skwarką z lokalnego ( dla miejsca popasu) Lewiatanie, potem połączona z kaszą gryczaną i puchą fasolki w pomidorach okazała się zajebista ponad wszelkie przypuszczenia PS filmiku nie będzie bośmy kamery zapomnieli Mnie ostatnio dobrze wchodzi golonka świniowa, peklowana bez kości z makro. Są takie w woreczkach po 8/12 szt. Wciska się to do słoika daje do tego łyżkę kaszy pęczak albo lepiej półtorej do tego czosnek pieprz itp. solić nie trzeba, żadnej wody / zalewy proste jak p.... 15 minut roboty. Zakrętkę i do tyndalizacji. Można podgrzewać w celu spożycia można i nie. |
Autor: | AGAFIA [ 13 cze 2018, 13:54 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Przesoliłam zupę i mizerię. Jak będzie z kurczakiem, nie wiem, bo jeszcze w piecu. |
Autor: | Boruch [ 13 cze 2018, 14:32 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Do zupy dolać wody, na nowo, dowalić pyrów jak z pyramy, dodać przypraw, oczywiście bez soli, zaklepać śmietankom jak się zaklepuje. Albo przed zakończeniem gotowania włożyć jednego dużego obranego zimniaka ( pyrę) i gotować. Potem wyjąć. Do mizerii dodać ogórka, śmietanki, czy tam jogurtu. Najwyżej będzie więcej. Dziś daję dobre rady. Jestem wujek dobra rada. Cieślańskiemu na kotach też dałem rady odnośnie mrówek w chacie, to mu się nie podobały. Zapamiętam mu to. |
Autor: | AGAFIA [ 13 cze 2018, 14:40 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Pomidorówka z pyrami jakoś mi się nie komponuje, szczególnie że jest już z ryżem. Nawaliłam naci, trochę stłumiła. |
Autor: | Boruch [ 13 cze 2018, 14:47 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Pomidorówka? To pyrki nie. Dodałbym trochę przecieru, dolał wody, dodałbym ryżu ugotowanego, ryż zagęszcza pięknie, śmietany, zielska i po sprawie. Idzie uratować. Jak mówiłem - najwyżej będzie więcej. Rodzinka zapyta - mama a co dziś tyle zupy nagotowałaś czyżbyśmy się gości na obiedzie spodziewali? A ty odpowiesz - jutro będzie to samo. Masz dzień wolny Aga! Nie ma tego złego co na dobre by nie wyszło. Ja na ten przykład pomidorowe mogę trzy dni pod rząd wpierniczać. Tylko wolę z kluseczkami. |
Autor: | older [ 13 cze 2018, 14:55 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Ile można wpierdalać pomidorówke? Trzy dni? Nie!!! |
Autor: | maerose [ 13 cze 2018, 16:03 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Wy się older robicie bezczelni. Z Francji do Bugarii, z Bugarii do Grecji, z Grecji do Ojcowa, z Ojcowa dokądś tam. Gyros sryros. Retsina, pffff. |
Autor: | stary praktyk [ 13 cze 2018, 16:18 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Hornet pisze: Ja zrobiłem bazyliowe pesto neapolitano, dobre jest i na słoność i pikantne ale nie wkleję bo wygląda mniej więcej tak: http://2.bp.blogspot.com/-8BqYL3NO37Y/U ... 3e9a4.jpeg Już po samej nazwie podejrzewałem, że tak właśnie będzie toto wyglądało........ Już Ty lepiej wklejaj to co wędzisz..... |
Autor: | Arend [ 13 cze 2018, 16:34 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
older pisze: Ile można wpierdalać pomidorówke? Trzy dni? Nie!!! Pomidorówkę ( o ile dobra) można jeść dopóki jest |
Strona 1036 z 1395 | Strefa czasowa UTC+1godz. |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |