forum.nie.com.pl
http://forum.nie.com.pl/

Co gotować,jak gotować.
http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?f=9&t=73
Strona 1036 z 1395

Autor:  Arend [ 11 cze 2018, 23:13 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

ladaco pisze:
niejakiego dudy w pizzerii nie widziałeś?
tu sie gotuje i prosze nie wkurwiać tego szakala Arenda..



a lizał mu pies facjatę ( andzejowi )i wam tysz ;P ))

Ja tam we sobotę testowałem przydatność kulinarną mnidlonki wieprzowo drobiowej z ąhą (takiej zwykłej w bloczku ociągniętej we folijkę).

Przesmażona z cezbulą i czosnkiem na smalcu ze skwarką z lokalnego ( dla miejsca popasu) Lewiatanie, potem połączona z kaszą gryczaną i puchą fasolki w pomidorach okazała się zajebista ponad wszelkie przypuszczenia

PS filmiku nie będzie bośmy kamery zapomnieli :oops:

Autor:  Pantryglodytes [ 12 cze 2018, 20:49 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Arend pisze:
ladaco pisze:
niejakiego dudy w pizzerii nie widziałeś?
tu sie gotuje i prosze nie wkurwiać tego szakala Arenda..



a lizał mu pies facjatę ( andzejowi )i wam tysz ;P ))

Ja tam we sobotę testowałem przydatność kulinarną mnidlonki wieprzowo drobiowej z ąhą (takiej zwykłej w bloczku ociągniętej we folijkę).

Przesmażona z cezbulą i czosnkiem na smalcu ze skwarką z lokalnego ( dla miejsca popasu) Lewiatanie, potem połączona z kaszą gryczaną i puchą fasolki w pomidorach okazała się zajebista ponad wszelkie przypuszczenia

PS filmiku nie będzie bośmy kamery zapomnieli :oops:


Mnie ostatnio dobrze wchodzi golonka świniowa, peklowana bez kości z makro. Są takie w woreczkach po 8/12 szt.
Wciska się to do słoika daje do tego łyżkę kaszy pęczak albo lepiej półtorej do tego czosnek pieprz itp. solić nie trzeba, żadnej wody / zalewy proste jak p.... 15 minut roboty. Zakrętkę i do tyndalizacji.
Można podgrzewać w celu spożycia można i nie.

Autor:  AGAFIA [ 13 cze 2018, 13:54 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Przesoliłam zupę i mizerię. Jak będzie z kurczakiem, nie wiem, bo jeszcze w piecu.

Autor:  Boruch [ 13 cze 2018, 14:32 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Do zupy dolać wody, na nowo, dowalić pyrów jak z pyramy, dodać przypraw, oczywiście bez soli, zaklepać śmietankom jak się zaklepuje. Albo przed zakończeniem gotowania włożyć jednego dużego obranego zimniaka ( pyrę) i gotować. Potem wyjąć. Do mizerii dodać ogórka, śmietanki, czy tam jogurtu. Najwyżej będzie więcej.

Dziś daję dobre rady. Jestem wujek dobra rada. Cieślańskiemu na kotach też dałem rady odnośnie mrówek w chacie, to mu się nie podobały. Zapamiętam mu to. :x

Autor:  AGAFIA [ 13 cze 2018, 14:40 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Pomidorówka z pyrami jakoś mi się nie komponuje, szczególnie że jest już z ryżem. Nawaliłam naci, trochę stłumiła.

Autor:  Boruch [ 13 cze 2018, 14:47 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Pomidorówka? To pyrki nie. Dodałbym trochę przecieru, dolał wody, dodałbym ryżu ugotowanego, ryż zagęszcza pięknie, śmietany, zielska i po sprawie. Idzie uratować. Jak mówiłem - najwyżej będzie więcej. Rodzinka zapyta - mama a co dziś tyle zupy nagotowałaś czyżbyśmy się gości na obiedzie spodziewali? A ty odpowiesz - jutro będzie to samo. :D Masz dzień wolny Aga! :D Nie ma tego złego co na dobre by nie wyszło. :D Ja na ten przykład pomidorowe mogę trzy dni pod rząd wpierniczać. Tylko wolę z kluseczkami. :D

Autor:  older [ 13 cze 2018, 14:55 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Ile można wpierdalać pomidorówke? Trzy dni? Nie!!!

Autor:  maerose [ 13 cze 2018, 16:03 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Wy się older robicie bezczelni.
Z Francji do Bugarii, z Bugarii do Grecji, z Grecji do Ojcowa, z Ojcowa dokądś tam.
Gyros sryros.
Retsina, pffff.

Autor:  stary praktyk [ 13 cze 2018, 16:18 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

Hornet pisze:
Ja zrobiłem bazyliowe pesto neapolitano, dobre jest i na słoność i pikantne ale nie wkleję bo wygląda mniej więcej tak:
http://2.bp.blogspot.com/-8BqYL3NO37Y/U ... 3e9a4.jpeg


Już po samej nazwie podejrzewałem, że tak właśnie będzie toto wyglądało........ :roll:
Już Ty lepiej wklejaj to co wędzisz.....

Autor:  Arend [ 13 cze 2018, 16:34 ]
Tytuł:  Re: Co gotować,jak gotować.

older pisze:
Ile można wpierdalać pomidorówke? Trzy dni? Nie!!!


Pomidorówkę ( o ile dobra) można jeść dopóki jest :mrgreen:

Strona 1036 z 1395 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/