forum.nie.com.pl http://forum.nie.com.pl/ |
|
Co gotować,jak gotować. http://forum.nie.com.pl/viewtopic.php?f=9&t=73 |
Strona 1018 z 1395 |
Autor: | Boruch [ 15 maja 2018, 12:12 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Bierzesz Pan Panie Wezyr tuszkę rybki i w poprzek, ostrym nożem nacinasz raz przy razie grzbiecik aż po ogonek. Ale z wyczuciem aby nie przeciąć kręgosłupa. Rzuciwszy ową rybkę na patelkę ości ulegają wysmażeniu. Podczas konsumpcji odrzucasz Pan tylko zbędny kręgosłup wraz z przyległymi doń ośćmi. Przestrzegam nie robić tego z dużymi sztukami. Wtedy uzyska się efekt odwrotny do zamierzonego. |
Autor: | stary praktyk [ 15 maja 2018, 13:08 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
..... Podczas konsumpcji odrzucasz Pan tylko zbędny kręgosłup wraz z przyległymi doń ośćmi. ......... Było zaznaczyć tę uwagę w kolorze bo istotna jest a Wezyru może nie zauważyć i pożre rybę w całości.....! A ponieważ on nie jest kotem, impreza może okazać się tragiczna w skutkach.......! Wezyru! - tylko drobne rybki i kręgosłup WYRZUCAMY !!!!!!! |
Autor: | Arend [ 15 maja 2018, 13:58 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Się tutaj z dziadkiem i panem bisurmanem zgodzić muszę. Jedyny spożywczy gatunek ryby nazywa się FILET. |
Autor: | stary praktyk [ 15 maja 2018, 14:12 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
No! Zwłaszcza ten z Pangi.......! Szanowny Arendu: Proponuję zaryzykować i kiedyś spróbować wędzonego albo świeżo usmażonego węgorza albo suma. Nie wspomnę o sandaczu czy okoniu choć ten ostatni ma trochę ości. Karaś w śmietanie o którym wspomina Hornet to również przysmak godny królewskiego stołu. Jednak na początek tego węgorza/suma........one nie mają ości..... A później pogadamy...... |
Autor: | Arend [ 15 maja 2018, 15:50 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
stary praktyk pisze: No! Zwłaszcza ten z Pangi.......! Szanowny Arendu: Proponuję zaryzykować i kiedyś spróbować wędzonego albo świeżo usmażonego węgorza albo suma. Nie wspomnę o sandaczu czy okoniu choć ten ostatni ma trochę ości. Karaś w śmietanie o którym wspomina Hornet to również przysmak godny królewskiego stołu. Jednak na początek tego węgorza/suma........one nie mają ości..... A później pogadamy...... próbowałem i............. w zasadzie żadna rewelka. węgorz jeszcze ujdzie ale sum to nie. A karasie to tylko do dłubania się nadają |
Autor: | Killashandra Ree [ 15 maja 2018, 15:58 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Węgorz tylko wędzony,mmmmm. |
Autor: | older [ 15 maja 2018, 16:44 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
a miętusy? |
Autor: | Hornet [ 15 maja 2018, 17:10 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
E, znawcy? Macie tu ode mnie rarytas godzien waszych gąb ekspertów |
Autor: | ladaco [ 15 maja 2018, 17:55 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
delicje.., smaczne i pożywne..uwielbiam.. |
Autor: | Boruch [ 15 maja 2018, 18:08 ] |
Tytuł: | Re: Co gotować,jak gotować. |
Hornet pisze: E, znawcy? Macie tu ode mnie rarytas godzien waszych gąb ekspertów No i co, i ja sobie czasem kupuję, i zjadam, i żyję, i smakuje mnie. I co kurna? Do tego popijam to jakimś energetyzującym napojem śmierdzącym. A do Panu Arendu. Filet mówicie? Filet jak Pan zapewne wiesz można zrobić z każdej rybki. Filet to nie gatunek - jak się komu wydaje |
Strona 1018 z 1395 | Strefa czasowa UTC+1godz. |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |