zatkao@kakao pisze:
Sam nie wiem do końca...
Jakby pani Ryba chciała... właśnie mnie, to od razu by mnie obelżyła kurwinem aby sponiewierać moje wątłe ego. A ja cóś tak czuje końcem, pardon, sercem, co to do niego przez żołądek, że to był kumple-ment ino nieśmiały i odwrócony nieco niecnie jak kremówka na pieska.
Świeży sok z jabłek na potencję i zmęczenie.
Świeży sok z jabłek 1-2 minuty po odwirowaniu w sokowirówce zawiera stosunkowo dużo aktywnego dinukleotydu-nikotynamido-adeinowego NADH. Inne produkty zawierające NADHto surowe mięso, drożdże surowe, marchew, pietruszka, seler, burak czerwony, cebula, czosnek.
NADH jest to koenzym biorący udział w produkcji energii w przemianie ATP. Działa jak super enzym wspomagający wymianę elektronów i protonów w ponad 1000 ludzkich enzymów czyli zwiększa ich aktywność. Po 50-ce mamy tego związku w niedostatku i mniejszą wydajność energetyczną organizmu, zwłaszcza mózgu. Stąd jego wspomagające dostarczanie daje najbardziej zauważalne efekty u ludzi starszych. Podnosi tolerancje na zwiększony wysiłek fizyczny i psychiczny a uczty seksualne są wyjątkowym połączeniem obu aktywności. Bo jak twierdzą seksuolodzy największym i najważniejszym organem seksualnym człowieka jest jego mózg. NADH przyspiesza metabolizm alkoholu w organizmie. Największy obrót przemianami energetycznymi z udziałem NADH mają kolejno; sercowy mięsień, mózg, nerki, wątroba, gruczoły dokrewne. NADH bierze znaczący udział w syntezie dopaminy i jest aktualnie badany na okoliczność stosowania wspomagającego w chorobie Parkinsona.
NADH został zarejestrowany w USA jako środek przeciwstarzeniowy bo ma silne działanie jako przeciwutleniacz chroniący komórki.
Sok należy spożywać natychmiast ponieważ bardzo szybko ulega rozkładowi poza komórką roślinną i w układzie pokarmowym. W praktyce pijemy przynajmniej 0.5litra soku naraz tzn, wypijając go co pół szklanki 0.2l w trakcie ciągłego "sokowirowania". Najzdrowsza jest oczywiście mieszanka z wielu wymienionych warzyw i owoców ale nie dla każdego najsmaczniejsza. Należy dobrać ją eksperymentalnie. Panowie chętniej piją go z dodatkiem soku z czosnku, cebuli i czarnej rzodkwi. Panie wolą smaki bardziej łagodne.
Mięsa surowego i surowych ryb nie wirujemy ale możemy je jeść w stanie zmielonym, np.tatar z cebulką, czosnkiem i surowym jajem. Innym sposobem na mięso jest lekkie obgotowanie świeżo pokrojonych warzyw 3-5min a następnie wrzucenie świeżo zmielonego mięsa lub ryby do tak bulgoczącej zaprawy warzywnej na 1 do 2min, intensywnie mieszając aby się nie zbrylało. Po czym wyłączamy gaz pod garnuszkiem i dodajemy łyżkę miodu, mnie najbardziej smakuje gryczany, dosypujemy przypraw korzennych wedle upodobania smakowego. Zalecane jest własnoręczne eksperymentalne dobranie przypraw i proporcji. W tym czasie, potrawa lekko ostygła o gotowa jest do żarcia. Na wydolność płciową nie zapomnijcie dodać mieloną gałkę muszkatołową. Zimą dodaję starty na tarce tłusty, więc energetyczny i wysoko bogaty w tryptofan (na serotoninę i melatoninę) żółty ser.
Stada osobników nadużywających twierdzą, że NADH, świetnie łagodzi kaca w połączeniu z zawartymi w sokach owocowo-warzywnych; wodą, glukozą , witaminą C, magnezem bo przyspiesza przemiany energetyczne w komórkach, zahamowane przez nadmiar produktów rozkładu alkoholu; formaldechyd, kwas octowy.
Link; Picie to życiePZDR, Jerzuś Jerzegosyn Cieślański.