forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 29 mar 2024, 7:18

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1080, 1081, 1082, 1083, 1084, 1085, 1086 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 25 lis 2018, 13:22 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10656
Lokalizacja: Czestochowa.
U mnie dziś postnie.
Z ostatnich dni zostało mi sporo sosu ze zrazów więc tylko makaron błyskawicznie ugotowałem i ze sosem pożarłem !
Trza oszczędnie gospodarować bo do 6-go jeszcze sporo czasu a na koncie jedynie stówka.......!
Teraz golonkę gotuję.........znaczy jutro kapuśniak a mięsko na zimno do chlebka .........na 3 dni powinno wystarczyć..... :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 lis 2018, 14:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lip 2016, 18:59
Posty: 17117
No to ja dziś podobnie, skromnie. Mięsko duszone, trochu od szyneczki i trochu wołowinki, do tego sosik i ziemniaczki oraz buraczki bo zdrowe.

Potem była drzemka z pieskiem a wieczorkiem będzie czas na piwko.

_________________
Aby długo i szczęśliwie żyć, oddychaj przez nos i miej zamknięte usta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 gru 2018, 14:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3522
Lokalizacja: z tamtąd
zmarzłem........


Załączniki:
47580009_10217494220096346_7164412964814979072_n.jpg
47580009_10217494220096346_7164412964814979072_n.jpg [ 51.26 KiB | Przeglądany 2269 razy ]

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 gru 2018, 15:30 
Offline

Rejestracja: 02 wrz 2014, 17:32
Posty: 8006
Wracasz do formy, to dobrze. :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 gru 2018, 17:14 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10656
Lokalizacja: Czestochowa.
Bo Wojtka ino baba może wykończyć. Żadne tam fugasy czy miny......... nawet p.panc........ :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 gru 2018, 19:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lip 2016, 18:59
Posty: 17117
Arend pisze:
zmarzłem........


Ja pindole, aż mnię się mientko zrobiło na sam widok.

_________________
Aby długo i szczęśliwie żyć, oddychaj przez nos i miej zamknięte usta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 gru 2018, 8:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 wrz 2014, 20:43
Posty: 6010
Takie coś to w Chinach do dzisiaj robią, ale nie potrzebują bagnetu. Nie mówię tu o samuraju.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 gru 2018, 8:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lip 2016, 18:59
Posty: 17117
Czarna_Mańka pisze:
Błeee..obrzyd

- - - - - - - - - - - - - -
A teraz zemsta na Boruchu :P :mrgreen:

Z książki kucharskiej Jakuba Wędrowycza

Hot Dog
1. Za pomocą pętli z linki hamulcowej łapiemy średnio wyrośniętego psa.
2. Podcinamy gardziołko bagnetem.
3. Krew zbieramy do wiadra, przyda się na kaszankę.
4. Polewamy psa spirytusem i podpalamy dla usunięcia sierści.
5. Patroszymy. Wnętrzności nie wyrzucamy, posłużą nam jako przynęta na następnego.
6. Mięso tniemy na niewielkie kawałki i nadziewamy na szprychy rowerowe
7. Szaszłyki opiekamy na ognisku aż do upieczenia. Serwować na ciepło, w drewnianej lub glinianej misce, z pieczywem i schłodzonym bimbrem.

Ghost Dog
1. Za pomocą pętli z linki hamulcowej łapiemy średnio wyrośniętego czarnego samuraja. Należy wybrać takiego z długim mieczem, wówczas mamy od razu rożen...

:lol: :lol: :lol:


No nie, no pani Czarna................

Potraktujmy to jako żart. Mam nadzieję, że do śniadania zapomnę o tym"smakowitym" przepisie. :lol:

_________________
Aby długo i szczęśliwie żyć, oddychaj przez nos i miej zamknięte usta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 gru 2018, 17:06 
Offline

Rejestracja: 02 wrz 2014, 17:32
Posty: 8006
Straszna bieda chyba panuje w tym naszym nieszczęśliwym kraju, którego rządów zazdraszcza nam cała Europa.
Święta za kilka dni, cały tydzień wolnego, a tu nikt nic nie gotuje.
Co to ma być, pytam się?
Wykonałam kilka słoików dorsza i morszczuki w occie.
oraz:
kilo dwadzieścia płatów śledziowych usmażyłam i wewaliłam do gara.
Zrobiłam zagęstwę:
-woda z octem, cebulą w grube plastry żniętą, liściem bobkowym i kubabą, cukrem(dużo cukru) i na koniec słoiczek przecieru pomidorowego.
Gorącym tym dekoktem zalałam śledzie w garze, przykryłam szczelnie i wyniesłam do zimnego.
Trzeba odczekać kilka dni, żeby ości w płatach zdechły na ament.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 gru 2018, 17:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:15
Posty: 16796
Pani chce się zabić?

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1080, 1081, 1082, 1083, 1084, 1085, 1086 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 58 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group