forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 28 kwie 2024, 8:46

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 654, 655, 656, 657, 658, 659, 660 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 24 mar 2017, 12:33 
Teraz, żeby cie przebić w zajebistości, ta druga kuchta napisze o zwyczajach żywieniowych na Marsie- takie połączenie Tony Halika i Makłowicza.


Na górę
  
 
Post: 24 mar 2017, 12:42 
Offline

Rejestracja: 14 cze 2016, 11:06
Posty: 2533
Co ty pierdolisz? Najarałeś się?
A może ci Miećka dupy nie dała - kryłeś?

_________________
Nic nie jest takie, jakim to widzimy...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 mar 2017, 13:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:57
Posty: 7657
Lokalizacja: Ballybran, a jakże
Parafku, zgadza się,przyprawy to clou większości kuchni na świecie. I już Dickens pisał o tym w Klubie Pickwicka, konkretnie wtedy, kiedy Sam Weller dowiedział się z w pewnej oberży , iż wszystkie podawane tam potrawy są z kotków, i smak to tylko kwestia przyprawy :lol: :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 mar 2017, 14:13 
Generalnie na zwyczajach żywieniowych Marsa sie nie znam, ale wiem jak żółci upuścić.
Wódka z solą. Porzygasz się chłopino, to ci może na miesiąc przejdzie.

Ale co tam...
Dzisiaj po raz pierwszy robię babę ziemniaczaną.
Nie wiem jak wyjdzie, nie wiem jak będzie smakowała, ale to przecież taki grubszy placek ziemniaczany ( jak dla orczyków ), więc pewnie nie można tego spieprzyć. :(


Na górę
  
 
Post: 24 mar 2017, 14:38 
Offline

Rejestracja: 14 cze 2016, 11:06
Posty: 2533
Prol! Uważaj!!! Babke ziemniaczkową zrobić dobrą to sztuka!!!
- kup ziemniaki (mogą być kartofle) - 2 kg
- obierz
- zetrzyj tarką nie za małą nie za dużą
- masę zmienszaj z 4 jajcami kuraczymi,solom (1 łycha) 9 pieprzem (1/2 łycha) oraz mariankiem (1/2 łycha)
- 3 cebule obierz kurwa i poszatkuj na kawałeczki (3,3 x 3.36 mm) - 1/2 kg wędzonki kup, skórkie twarde zeżryj a reszte pokrój w plajzderki 2,2 mm
- tackie wyłóż połową (kurwa, połową!) wędzonki - wylej na to masę ziemniaczkową (tylko delilkatnie, aby nie zburzyć geometrii wędzonki)
- pozostałą połową obłóż we wzorek łowicki lub luberski wierzch i wso wpierdol do piekarnika (pieca)
- jak siem zapiecze ze wierzchu to wyciongaj biegusiem i żryj ze czym chesz!
:lol: :lol: :lol:

_________________
Nic nie jest takie, jakim to widzimy...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 mar 2017, 14:41 
Prawie zrobiłem tak samo zachowując aby proporcje do 1,34kg ziemniaka i dodając podsmażonej kiełbasy z PRL-u firmy Tarczyński.

(...podobno tak na Marsie robio...)

:lol:


Na górę
  
 
Post: 24 mar 2017, 14:44 
Offline

Rejestracja: 14 cze 2016, 11:06
Posty: 2533
Najlepiej z:
- śmietanom
- masłem
- smakiem
:lol:

_________________
Nic nie jest takie, jakim to widzimy...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 mar 2017, 14:46 
Offline

Rejestracja: 14 cze 2016, 11:06
Posty: 2533
polar pisze:
Prawie zrobiłem tak samo zachowując aby proporcje do 1,34kg ziemniaka i dodając podsmażonej kiełbasy z PRL-u firmy Tarczyński.

(...podobno tak na Marsie robio...)

:lol:

Kiełbasy.... trzeba było dodać dorsza, kurwa .... smakosz... :lol:
PS
W zenzach tak robiom :D

_________________
Nic nie jest takie, jakim to widzimy...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 mar 2017, 16:23 
Lipa.
Po 1.5h skórka spieczona środek mokry.
Cofka do piekarnika na następne 20 min. w temperaturze 170 stopni.
Niby lepiej, ale dupy nie urywa.
Chiba przepiekłem.
Nie miałem mąki ziemniaczanej, dodałem tortowej, może tu jest problem. :(

No zwykła kuchta ze mnie.


Na górę
  
 
Post: 24 mar 2017, 18:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 wrz 2014, 17:35
Posty: 1639
Lokalizacja: Kresy pn-wsch.
polar pisze:
Lipa.
Po 1.5h skórka spieczona środek mokry.
Cofka do piekarnika na następne 20 min. w temperaturze 170 stopni.
Niby lepiej, ale dupy nie urywa.
Chiba przepiekłem.
Nie miałem mąki ziemniaczanej, dodałem tortowej, może tu jest problem. :(

No zwykła kuchta ze mnie.


Tttortowej? Łomatkoscorko, PP :lol:
A niby take proste.
Paraf, jakim masłem, z mlekiem najlepiej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 654, 655, 656, 657, 658, 659, 660 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 148 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group