forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 19 kwie 2024, 1:30

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1355, 1356, 1357, 1358, 1359, 1360, 1361 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 27 sty 2021, 18:34 
Offline

Rejestracja: 14 cze 2016, 11:06
Posty: 2533
No Metaxy nie... śmierdziele są dobre, ale ta padlina wygląda podejrzanie. I nazwa chorizo - tzn. rzygasz po horizont :lol: Chociaż ja wiem... przypomina mi taką węgierską Vadas vastagkolbász - nawet smaczna, tylko mało pikantna :-)

_________________
Nic nie jest takie, jakim to widzimy...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 sty 2021, 19:19 
Offline

Rejestracja: 04 wrz 2014, 19:45
Posty: 2943
A co tam wygląda. Bardzo dobra jest, nawet taka z marketu, jak się w takim np. tygodniu hiszpańskim w Lidlu trafi/
Ale do węgierskiej nawet nie podskoczy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 sty 2021, 21:22 
Offline

Rejestracja: 11 gru 2018, 16:59
Posty: 4689
Kiedyś dawno temu, ojciec (kolejarz) w WARSie ekspresu Warszawa-Budapest salami węgierskie kupował. No węgierskie to niby nie te prawdziwe italiańskie ale jak prawdziwe italianskie są takie jak te z Lidla to ... tęsknie za tamtą podróbą.

_________________
Obrazek


Ostatnio zmieniony 27 sty 2021, 23:21 przez Komandor, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 sty 2021, 21:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 wrz 2014, 1:12
Posty: 6422
Lokalizacja: Mokolodi - Okavango
Kilka lat temu brat przywlókł oryginalne (robione w Hiszpanii) chorizo z Francji.
Spróbowałem. Ohyda jak skurwysyn. Podlizać się kurna chciał, ale mu nie wyszło :roll:


PS
Węgierskiego nie próbowałem, więc nie wiem jak smakuje.

_________________
Kobieta mnie bije - nigdy nie należy wierzyć informacjom niezdementowanym.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 sty 2021, 23:14 
Offline

Rejestracja: 04 wrz 2014, 19:45
Posty: 2943
A mnie to z Lidla też hiszpańskie) nawet smakowało. Użyłam do jakiegoś przepisu z hiszpańskiej kuchni, a takie przepisy zapodawał nam Łorcyk. Niezłe wyszło, ale za Boga nie pamiętam już, co to było.
A to węgierskie co lubię to nie chorizo, tylko zwykła kiełbasa.
W Oszołomie mieli kiedyś taki stragan, w którym było kilkadziesiąt różnych węgierskich wędlin, i świetne pasty w tubach.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 sty 2021, 6:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 wrz 2014, 1:12
Posty: 6422
Lokalizacja: Mokolodi - Okavango
W pierwszej chwili `przeczytało mi się` - i świetne pasty w butach. Aż się kurna przeraziłem :lol:
Wracając do tego braciakowego chorizo: jakieś takie kwaśne i gumowate, nienaturalne jak na moje smaki.
Jednym słowem chujnia.

_________________
Kobieta mnie bije - nigdy nie należy wierzyć informacjom niezdementowanym.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 sty 2021, 9:42 
We Francji żadna kiełbasa ani wyrób kiełbasopodobny mi nie makuje. Jak jadę do znajomych to biorę ze sobą pęto naszej kiełbachy suszonej ze wsi od masarza domowego oraz kupuję kawioru parę słoików (czerwonego) na hali w Gdańsku.
Gospodarze cieszą się jak dzieci.
Na sam przyjazd kapie im z pysków.
A kawior u nas kilka razy tańszy.
Czy lepszy - nie wiem, bo nie jadam dziadostwa.
Po zapachu sądzę, że przereklamowany chyba.


Na górę
  
 
Post: 28 sty 2021, 11:17 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10656
Lokalizacja: Czestochowa.
Dziś będzie bogracz-gulasz...dla odmiany z pyrami. Wprawdzie nieco "podróba" ( na wołowinę mnie nie stać) i przez to smak nieco chujowaty
ale i tak lepsze to aniżeli te jebane zupki. Niestety ale muszę trochę oszczędniej w tym roku bo Poldek wymaga remontu. Ponieważ jednak narobiłem tego bogracza pół wiaderka, mniemam, że mi w końcu obrzydnie i ponownie zupki powrócą do łask... :lol: .Fotek nie zamieszczam bo byście zaślinili klawiaturę a poza tym, nie umiem ich wklejać... :oops:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 sty 2021, 15:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3531
Lokalizacja: z tamtąd
dziś wchodzę w kuchnię puszty. Wkurwosz smacznosz paprikasz prawie z mangalicy z kluseczkami tartymi.
A że gotowało się powolutku prawie od 11tej to mięsko się rozpływa w ustach a sosik jest gładziutki

Obrazek

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 sty 2021, 15:48 
Offline

Rejestracja: 14 cze 2016, 11:06
Posty: 2533
No Wojtuś, wygląda smakowicie :-)
W sprawie węgierskich kiełbas - uwielbiam je, z wyjątkiem szerokiego salami, chociaż smaczne ale z konia. A ja koni nie jadam (psów też ni). Teraz nie jeżdżę już od lat na Węgry, ale jak mnie najdzie to sobie zapodaję prawdziwą węgierską kiełbasę lub inne smakowitości
https://wegierskapapryka.sklep.pl
Przysyłają w 2 dni a jest na prawdę zajebista (pasty też są)

_________________
Nic nie jest takie, jakim to widzimy...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1355, 1356, 1357, 1358, 1359, 1360, 1361 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 65 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group