forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 16 kwie 2024, 11:33

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 813, 814, 815, 816, 817, 818, 819 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 28 wrz 2017, 11:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3530
Lokalizacja: z tamtąd
zrobiłżem polewki cezbulowej z dodatkiem bobu i własnowędzonej papryki ( tyle że mi się torebki pojebały więc nieco pikantna wyszła)
teraz się sjeszczę i obmyślam chitry plan na sało, bo teraz zrobię pół godzinki dla słoninki i nieco się drzemnę.
a potem cza kosiarkę odpalić bo po tych chmurszczach trawsko jakoś dziko urosło

Obrazek

Obrazek

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 wrz 2017, 11:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:15
Posty: 16796
piotrek pisze:
Ja bym jeszcze zrozumiał jeśli by na Syberii, ale w Krasnodarze?
Tam kij od szczotki w ziemię wetkniesz i przyczepa czegoś wyrośnie.


Dzięki temu mieli pomarańcze do przybrania głowy.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 wrz 2017, 11:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 14:18
Posty: 4718
Lokalizacja: 5800 od domu
Głowa w pomarańczach, to brzmi, wysoko.
Nie to co u nas, w rabarbarze.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 wrz 2017, 16:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:57
Posty: 7657
Lokalizacja: Ballybran, a jakże
W rabarbarze łatwiej, rośnie jakby ciut niżej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 wrz 2017, 19:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3530
Lokalizacja: z tamtąd
i jak ich nie ukochać za taką bazę wiedzy

http://pieczeniewdupie.blogspot.com/201 ... rwsza.html

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 wrz 2017, 19:25 
Offline

Rejestracja: 04 wrz 2014, 19:45
Posty: 2943
Ukochałam.
I spłakałam się ze śmiechu.
Co prawda, z łezką w oku wspominam taką konserwę "Wołowina w sosie własnym" sprzed wielu lat. Nie mam pojęcia, jakiego producenta.
Była tam wyraźna wołowinka w kawałku, pyszniutka słona galaretka, i 2 takie puszki (a spore były) mogłam wrąbać za jednym podejściem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 wrz 2017, 19:30 
Offline

Rejestracja: 02 wrz 2014, 17:32
Posty: 8006
Padłam po wpisie "ciał nie odnaleziono".
Szynkę Krakus faktycznie zestyropianił, nie nabywam.
Mam zawsze w lodówce na wszelki wypadek (deszcz, śnieżyca, leń) Krakusa boczek, opatkę i goląkę.
Te są dobre.

Aaaa, dawno temu, ze 50 może, bywając na corocznych wakacjach na wsi rodzinnej koło Końskich, spożywałam wieprzowinę , nie pamiętam nazwy, czy w tłuszczu, czy sosie własnym, zwożoną przez wujka pracownika PSS.
Łojezusicku, to było mięso w smacznym smaluszku.


Ostatnio zmieniony 28 wrz 2017, 19:34 przez maerose, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 wrz 2017, 19:31 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10656
Lokalizacja: Czestochowa.
Co Ty chcesz od Paprykarzu Szczecińskiego....?!
Zawsze go jadłem i mi smakował. Dziś też go kupuję ale produkuje go kilku producentów.
Ja jem paprykarz f-my DEGA. Nie jest to może porównywalne z truflami czy kawiorem ale zjeść się da.
I ciekawostka:
Przysłała mi kuzynka z Rytla konserwę produkowaną przez pstrągarnie w Mylofie ( to po sąsiedzku ) 7km od Rytla.
Konserwa zatytułowana jest " Pstrąg z warzywami w oleju ".
I jak w zasadzie nie jem ryb w oleju innych, aniżeli zrobionych przez moja przemoc domową, tak tę konserwę polecam.
Uważam, że jest doskonała.
Gdyby ktoś próbował się zaopatrzyć w te rybki, podaję telefon do sklepu. Sam jeszcze nie dzwoniłem bo dopiero wczoraj znalazłem ich namiary. Będę szukał tych konserw na allegro. Zobaczymy, czy da sie przez allegro to kupić.
oto nr. telefonu: 52 395 93 12 lub 663 029 888.

p.s
Jak się komuś uda do nich dodzwonić ( obecnie mogą mieć linie uszkodzone po nawałnicach ) - to proszę tu dać cynka.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 wrz 2017, 19:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lip 2016, 18:59
Posty: 17117
I w ogóle fajno było - jak np kupowało się w sklepie, bo często to robiłem jako młody łepek, żołądek wszystko przyjmował wtedy, taką konserwę o nazwie śledź w sosie pomidorowym. Otworzyłeś taką puszkę scyzorykiem, do tego pajdę chrupiącego chleba i najadłeś się do syta. Na to oranżadę. A sos pomidorowy to był prawdziwy sos, a nie jakaś breja jak dziś. A śledź śmierdział jak śledź. Ale zapach świeżego chleba wszystko to neutralizował.

_________________
Aby długo i szczęśliwie żyć, oddychaj przez nos i miej zamknięte usta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 wrz 2017, 19:56 
odpuść sobie chociaż te nitke skunksie


Na górę
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 813, 814, 815, 816, 817, 818, 819 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 21 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group