forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 19 kwie 2024, 22:41

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 722, 723, 724, 725, 726, 727, 728 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 07 cze 2017, 22:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3531
Lokalizacja: z tamtąd
owszem jadłem takie zupe i godna stołu jest ;P


Obrazek


a ja dziś skromniutko
gulasz angielski z marchewką, cebulą czosnkiem i kaszą gryczaną

na początek gotuje się kaszę gryczaną. jaka jest , nie rzutuje czy z worka czy z pod pierzyny
potem otwiera się puchę gulaszu angielskiego i wywala na patelnię i grzeje. Do powstałej papki miesno tłuszczo kolagenowej dodawa się cezbulę marchwię czosnek i grzeje aż zmiękną. potem dosypa się curry w proszku do smaku ( soli niekoniecznie bo konserwnina słona) i trochę piepszu.
miesza z kaszą i opędzlowywuje

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 cze 2017, 22:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:57
Posty: 7657
Lokalizacja: Ballybran, a jakże
Dodałabym jeszcze pomidorów i papryki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 cze 2017, 3:56 
Offline

Rejestracja: 21 paź 2016, 22:16
Posty: 409
Arend pisze:
potem otwiera się puchę gulaszu angielskiego


To ten gulasz pewnie, co po pampie argentyńskiej biega szczęśliwy i trawę wpierdala.
Na bank nie był ten gulasz mutowaną soją pasiony.
Nie dziwi mnie wasza smukła sylwetka, obywatelu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 cze 2017, 6:36 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10656
Lokalizacja: Czestochowa.
canislupus pisze:
Dzisiaj zrobiłem i skonsumowałem. Rosół z boczniakami.
Przepis z kalendarza .

1/2kg boczniaków
warzywa jak na rosół
pierś z kurczaka
sól, pieprz do smaku
majeranek (kto chce)

Do garnka wlewamy ok. 2l wody, wkładamy pierś i warzywa, oraz przysmażoną cebulę. Boczniaki kroimy w 2-3 cm. słupki. Z wywaru zbieramy "szumek" i wyjmujemy zawartość, do gotującego się bulionu wrzucamy pokrojone boczniaki. Gotujemy ok.20 min. w tym czasie pierś i warzywa kroimy w 1cm. kostkę, po 20min wrzucamy do grzybów. Można podawać z grzankami lub makaronem, ale ja niczego więcej nie dodaję, no oprócz pieprzu "cayenne". :mrgreen:


Zgadza się.
Boczniak w ten sposób podawany jest doskonały
Moja ślubna przyrządza go na kostce rosołowej ale być może na kurczaku jest bardziej syty.
Ja muszę uważać z kaloriami....... :lol:
Nie wiem czy wie ktoś, że można dostać boczniaka " w grzybni":
U nas, w okolicach Częstochowy, w sklepach ogrodniczych, można kupić taki "balot" ze słomy z zaszczepioną grzybnią boczniaka. Ja ustawiam ten balocik w piwnicy ( musi być nieco światła )
po czym co jakiś czas podlewam go wodą. Po dwóch/trzech tygodniach otrzymuje się pierwszy wysyp grzybów. Ok. 8 - 12kg owocnika. Później jest trochę przerwy i ponowny rzut, - nieco mniejszy.
W każdym bądź razie się opłaca - boczniak wychodzi parę groszy.
Przyrządzać można na rozmaite sposoby.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 cze 2017, 7:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:15
Posty: 16796
Puszka gulaszu angielskiego w normalnym żywieniu powinna wystarczyć na tydzień.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 cze 2017, 7:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 wrz 2014, 1:12
Posty: 6422
Lokalizacja: Mokolodi - Okavango
Z tymi krowami jest coś na rzeczy. Gdy zjem normalnie, bez zielska, nic się nie dzieje.
Jakaś sałatka czy inna surowizna wtedy pierdzę, jak koń.

Obrazek

_________________
Kobieta mnie bije - nigdy nie należy wierzyć informacjom niezdementowanym.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 cze 2017, 8:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 14:18
Posty: 4718
Lokalizacja: 5800 od domu
Tym się różnisz od chorego, chory chłop kaszle a zdrowy pierdzi.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 cze 2017, 13:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 wrz 2014, 20:43
Posty: 6010
:lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 cze 2017, 14:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3531
Lokalizacja: z tamtąd
szatanista pisze:
Arend pisze:
potem otwiera się puchę gulaszu angielskiego


To ten gulasz pewnie, co po pampie argentyńskiej biega szczęśliwy i trawę wpierdala.
Na bank nie był ten gulasz mutowaną soją pasiony.
Nie dziwi mnie wasza smukła sylwetka, obywatelu.


idźta na pole rezerw paszowych szukać bo na jedzeniu to się znacie jak komisja macierewicza na katastrofach lotniczych
gulasz angielski się ze świnki robi nie z krówki
a od sylwetki mojej to wam cal z kawałkiem w bok ( o ile sugestię zrozumiecie) bom pracował na nią długo
wy nadwyżkami kiszonki karmiony wyznawco alterego afrykańskiego demona

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 cze 2017, 14:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 17:09
Posty: 7784
Lokalizacja: z czeluści piekielnych
pietrek pisze:
Tym się różnisz od chorego, chory chłop kaszle a zdrowy pierdzi.


Zwłaszcza, jak ma bardzo napiętą skórę i jak zamyka oczy, to mu się dupa otwiera. :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 722, 723, 724, 725, 726, 727, 728 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 112 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group