forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 23 kwie 2024, 12:28

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1110, 1111, 1112, 1113, 1114, 1115, 1116 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 04 lut 2019, 23:23 
Offline

Rejestracja: 28 kwie 2016, 22:42
Posty: 1247
st1111 pisze:
Pierdolona rodzina Prezesa-w najdroższych sklepach kupują.

Ja im tylko zazdraszczam i nie kupuję, bo mnie nie stać, dlatego produkuję sama!
Co ostatecznie jest raczej tańsze 8-)
Kalkulacja jest dość pokrętna, lecz mam chyba musztardę Dijon o wiele tańszą, niż premier, a narodu nie obciążam żadnymi kosztami.
Czy nie byłoby więc dobrym pomysłem, żebym znalazła się wśród kandydatów na premiera RP?

ps
Wśród obietnic wyborczych chętnie zaznaczę, że musztardy nie kupuję, tylko robię sama.
W ten sposób zaoszczędzone środki znacznie uszczuplą wydatki na podróże życia do Machu Picchu, albo innego Chichen Itza i uratujemy 500+.
Dobrze myślę?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 05 lut 2019, 0:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3532
Lokalizacja: z tamtąd
tfu musztarda, wynalazek spoconych przyklejonych do ławy piwem i skórzanymi portkami bawarczyków.

ajwar to jest dopiero rzecz, i to taki prawdziwy, bez bakłażana znaczy to dopiero dodatek

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 05 lut 2019, 0:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 17:09
Posty: 7784
Lokalizacja: z czeluści piekielnych
nickusia pisze:
Co gorsza - się nie wlewa!
Otwiera człowiek dziób, chce do niego coś wlać, a tu ni hu hu.



Tia, latajo krople szpermy, a tu nihuja z połyku. :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 05 lut 2019, 0:18 
Offline

Rejestracja: 28 kwie 2016, 22:42
Posty: 1247
Arend pisze:
tfu musztarda, wynalazek spoconych przyklejonych do ławy piwem i skórzanymi portkami bawarczyków.

ajwar to jest dopiero rzecz, i to taki prawdziwy, bez bakłażana znaczy to dopiero dodatek

O,jej! Jakoś nigdy nie chciałam do musztardy dodawać bawarskich przepoconych gaci!
Mówisz,że to niezbędne? Może dlatego nigdy nie osiągnęłam doskonałości?
I czy do musztardy Dijon muszę dodawać aromat spoconych przyklejonych do ławy piwem i skórzanymi portkami bawarczyków , czy wystarczą gacie francuskich rolników z okolic Dijon?

ps
Zamiererzam także wyprodukować własne garum.
Ale do tego niezbędne jest pozostawanie na plażach Morza Śródziemnego przez czas dłuższy.
Da się zrobić...mam nadzieję...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 lut 2019, 22:30 
Offline

Rejestracja: 05 wrz 2014, 1:57
Posty: 110
ika pisze:
Arend pisze:
tfu musztarda, wynalazek spoconych przyklejonych do ławy piwem i skórzanymi portkami bawarczyków.

(......)

ps
Zamiererzam także wyprodukować własne garum.
Ale do tego niezbędne jest pozostawanie na plażach Morza Śródziemnego przez czas dłuższy.
Da się zrobić...mam nadzieję...

wybaczcież - przeczytałam :"Zamiererzam także wyprodukować własne guan), zastanowiłam się przez momęt krótki czy to literówka, czy też jakiś specyficzny proces produkcyjny.... i co ma do tego zaleganie nad Morzem Śródziemnym????
Ot, jak to o pomyłkę łatwo....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 lut 2019, 22:51 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10656
Lokalizacja: Czestochowa.
Jak się robi ciasto na pierogi...........help mi! :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 lut 2019, 22:58 
Offline

Rejestracja: 05 wrz 2014, 1:57
Posty: 110
ja robię mocno zwykłe - mąka, letnia woda, sól - zagniatam musi być bardziej miękkie niźli na makaron, no - palec może wejść ale z oporem. Cieniutko wałkuję, wykrawam kółka filiżanką, ostatnią z kompletu sprzed .... o matko!!! 40 lat...
Jak chcesz grubsze ciasto do pierogów np. na słodko nadziewanych - do tych składników możesz dać mniej wody a dołożyć śmietanę albo rozpuszczone - wystudzone masło, ale łyżkę, dwie w zależności od ilości mąki, żeby kluski francuskie nie wyszły..
aaa - przy wałkowaniu trzeba podsypać mąką, bo do blatu się przyklei placek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 lut 2019, 23:27 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10656
Lokalizacja: Czestochowa.
Co Ty piszesz.......?!
Sama woda i monka...?! To jaja sie nie daje........ :roll:

No dobra:
To tera podaj przepis na farsz...........mięsny..! Nie żadne słodkości........ ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 lut 2019, 23:38 
Offline

Rejestracja: 02 wrz 2014, 19:55
Posty: 1852
Za chwilę każe ci pierogi ugotować i wysłać DHLem
Nie daj się wrobic :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 lut 2019, 0:04 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10656
Lokalizacja: Czestochowa.
Spokojnie!
Beci nie słuchaj...........choć to by było nie głupie...... :D
Chociaż..........gdybyś jednak się zdecydowała na takie rozwiązanie, nie wysyłaj ale sama przywieź........adres podam na PW....... ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1110, 1111, 1112, 1113, 1114, 1115, 1116 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 76 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group