makaron marynarski
https://www.youtube.com/watch?v=m7w-sDt7O_MZastanawia mnie tylko czemu z wojskowych magazynów wcięło dobre konserwy ( wtym małpę z wołowiną, smalec, słoniny, salcesonik saperski czy wieprzową tuszonkę) a w zamian dali wątpliwej jakości mielonki, i dziwnego smaku dania gotowe.
Przecież wołowa małpa była najlepszym składnikiem ciepłego posiłku w polu. Jakiś wsad skrobiowy ( ziemniaki, ryż kasza) do tego trochę warzyw typu marchew i cebula, sól, pieprz i jak ktoś miał chody to czosnek i obiad się robiło.
A teraz aż przykro bo jak kiedyś mało konserw było złych ( warzywa w solance jedynie chujowe były) tak teraz ciężko o przyzwoitą, a mimo ilości zestawów są one nijakie, Co jest dobre z puszek. Konserwa saperska ( coś w typie starej małpy z tuszonką wieprzową) mielone w auszpiku, groch z mięsem, zupa cebulowa, jarzynowa no i może gulaszowa. No i spagetti i lazania z zestawów tackowanych. Reszte można odpuścić
Ale chuj, jadzie do mnie parę prawdziwych ruskich wołowych tuszonek armijnych, będzie z czym kartofle czy makaron robić
https://www.youtube.com/watch?v=mMd2jFbXSHchttps://www.youtube.com/watch?v=_YBI6L9FQQ4