ladaco pisze:
......
Kózka bardzo apetyczna, przepis najprostszy, nie ma się co rozwodzić.
Mięsko kupione w sklepie, podzielić na zjadliwe porcje.
Kroimy cebulę drobno ile kto tam lubi, do tego trochę krojonych pomidorów, pieprz, sól, trochę oliwy, trochę musztardy i jeśli akurat jest, zielony groszek świeżo łuskany.
Mieszamy jak jaką sałatkę, w to wszystko wsadzamy porcjowane mięsko tak by się równo przykryło i do lodówki na jakie 12 godzin.
Później do pieca, warzywa na spód, jakie 180 stopni, pod koniec pieczenia zmniejszyć temperaturę i jeszcze trochę potrzymać by odparować trochę sos. Polewać w trakcie by mięsko nie wyschło.
Można też piec w szklanym pojemniku z pokrywką;
Z braku pieca można udusić w jakim rondlu do miękkości.
Na łeb kozi czy tam barani przepis jest tu:
http://foodperestroika.com/2016/01/13/k ... eeps-head/abo tu
https://www.youtube.com/watch?v=y6um8EvfArI