forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 19 kwie 2024, 21:50

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1172, 1173, 1174, 1175, 1176, 1177, 1178 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 12 kwie 2019, 0:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 17:33
Posty: 9999
To było "przy okazji" kapusta miała stanowić składnik bigosu.
Pomyślałem, czemu nie spróbować?
Tym sposobem wędzony boczek ok kilograma (ze skórą, bez kości, tylko taki pekluję i wędzę) wylądował w całości w gotującej się kapuście, miał później posłużyć jako jeden ze składników.
Bigos jak to bigos ugotowałem, a boczek skończył jako dodatek do chleba.
Był tak smaczny że byłoby barbarzyństwem krojenie go do bigosu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 kwie 2019, 8:58 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10656
Lokalizacja: Czestochowa.
Dzięki!
Obiecuję potwierdzić/lub nie - gdy ową smakowitość uczynię.......! ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 kwie 2019, 10:48 
Offline

Rejestracja: 02 wrz 2014, 17:32
Posty: 8006
To może być dobre, ale jeszcze nie jem takich smaczności.
Chyba, że ugotuję niby dla starego i będę mu podbierać kawałeczki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 kwie 2019, 11:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 wrz 2014, 20:43
Posty: 6010
Doigrasz się kamieni horesterowych.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 kwie 2019, 12:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:57
Posty: 7657
Lokalizacja: Ballybran, a jakże
Zrobiłam kurczaka z przyprawą berberyjską(berberre),wyszedł mniamuśny,a drugi raz chcąc zrobić stwierdziłam,ze mam tylko wędzonego kurczaka,to z niego zrobiłam,i tez mniam,nawet jeszcze bardziej mniam!Klasycznie podsmażyc,albo piec w rękawie foliowym w piekarniku,i dodać ciut pieprzu czosnkowego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 kwie 2019, 13:22 
Kurczaki to zuoooooooooo!!! :)


Na górę
  
 
Post: 12 kwie 2019, 14:09 
Pieczeń z łopatki oraz ziemniaki z koperkiem i grzybki z jesieni marynowane. Do tego nalewka tarninowa z prawego niedorzecza Wisły - ściślej z luberskiego, mniód na mą duszę umęczoną zywotem :)


Na górę
  
 
Post: 12 kwie 2019, 14:11 
Zostaw trochę tej nalewki na sierpień ;)


Na górę
  
 
Post: 12 kwie 2019, 14:16 
Dwie flachy dzisiaj przyszły z luberskiego umyślnym. Jeżeli dotrzymam to wypijemy. Druga flaszka to ostra bardzo papryczka i miód. Łapie za serce. Nie wiem czy kiszka stolcowa wytrzymie to rankiem dnia następnego. Tylko dzioba dzisiaj umoczyłe. Ale tarninówkę smakuję z ukontentowaniem dużem. :)


Na górę
  
 
Post: 12 kwie 2019, 14:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:57
Posty: 7657
Lokalizacja: Ballybran, a jakże
older pisze:
Pieczeń z łopatki oraz ziemniaki z koperkiem i grzybki z jesieni marynowane. Do tego nalewka tarninowa z prawego niedorzecza Wisły - ściślej z luberskiego, mniód na mą duszę umęczoną zywotem :)

Noo,dla cierpiących na podagrę to najlepszy sposób,zeby sobie pocierpieć.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1172, 1173, 1174, 1175, 1176, 1177, 1178 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 124 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group