forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 19 kwie 2024, 22:42

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1029, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034, 1035 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 09 cze 2018, 21:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 17:33
Posty: 9999
st1111 pisze:
Tu jest instrukcja tyle że trzeba wziąć fokę
https://www.youtube.com/watch?v=M8WHEAcZfx8

A potem tylko posypać koperkiem i uwędzić.


A tu ciąg dalszy, wędzenie, dla dobrostanu

https://www.youtube.com/watch?v=Ye5URUlrAqg


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 cze 2018, 7:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2016, 9:00
Posty: 2527
No dosyć tego gdakania, czas na rybę.
Otóż rybe nalezy złapać, zabić i przygotować a następnie upiec w temp.180st C w ciągu 50 minut w piekarniku.Czosnek wtarty w nacięcia nada wraz z suszonym lubczykiem aromatu a pomidory soczystości.
Gotowe.
Nacięcia powodują, że ryba nie ma wcale drobnych ości.

Obrazek

Obrazek

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 cze 2018, 10:01 
50 minut?.., to chyba nie ryba.., raczej kogut po wojsku, albo jaka inna uchatka..


Na górę
  
 
Post: 10 cze 2018, 10:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 17:33
Posty: 9999
ladaco pisze:
50 minut?.., to chyba nie ryba.., raczej kogut po wojsku, albo jaka inna uchatka..


Gdyby nie te pomidorki rybka zapewne by chrupała.
Lubię takiego pstrąga wysmażonego jak fryteczkę złocistą, z masełkiem czosnkowym

PS

W Kowarach jest taka smażalnia (no może nieco obok) tam robią takiego pstrąga


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 cze 2018, 10:25 
Panie Maupa, prosze nie robić konkurencji uchatkom.., zjedz Pan rabarbar..


Na górę
  
 
Post: 10 cze 2018, 10:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 17:33
Posty: 9999
ladaco pisze:
Panie Maupa, prosze nie robić konkurencji uchatkom.., zjedz Pan rabarbar..

Rabarbar jest dobry na popitkę.
A uchatków we w Kowarach nie ma


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 cze 2018, 10:28 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10656
Lokalizacja: Czestochowa.
50 minut........coś się temu Misiu pojebało...chyba?!
Może jemu się jedno zero dopisało.....i "smażył" w temp. 18 stopni....... ;) Z tym, że Horni ostatnio napędził jakiegoś paliwa do rakiet i to może być przyczyną tego typu "przepisów"........!
Tym bardziej, ze jemu nie wolno ( ponoć) degustować tego co wyprodukuje...... ;) 50 minut to rekina się smaży i to w całości a nie w dzwonkach...... :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 cze 2018, 10:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:57
Posty: 7657
Lokalizacja: Ballybran, a jakże
Może wstawił do zimnego piekarnika? I czas policzył całościowo?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 cze 2018, 10:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 17:33
Posty: 9999
O tu jest ten przybytek ze pstrongami

https://www.google.com/maps/@50.792349, ... 312!8i6656

Jakiś czas temu był bezkonkurencyjny, kto tam ma bliżej, może sprawdzić


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 cze 2018, 10:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3531
Lokalizacja: z tamtąd
ja tam wolę rybki prosto z miejsca pochodzenia

Obrazek
:mrgreen: :mrgreen:

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1029, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034, 1035 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 117 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group