forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 27 kwie 2024, 15:20

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 832, 833, 834, 835, 836, 837, 838 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 18 paź 2017, 22:11 
No tak :) :)


Na górę
  
 
Post: 19 paź 2017, 16:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3534
Lokalizacja: z tamtąd
dziś upichciłem pierwszy raz gulasz z gęsich serduszków


Załączniki:
22538786_10214038370742272_7328609163098878117_o.jpg
22538786_10214038370742272_7328609163098878117_o.jpg [ 249.2 KiB | Przeglądany 3307 razy ]
22499190_10214038370822274_6450959739553964436_o.jpg
22499190_10214038370822274_6450959739553964436_o.jpg [ 217.01 KiB | Przeglądany 3307 razy ]

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 paź 2017, 16:57 
Pan Barycki ugotował kapuśniaku i właśnie mnie poczęstował, pyszny, właśnie sobie widelczykiem zajadam.


Na górę
  
 
Post: 19 paź 2017, 17:05 
jeżeli kurwa wyglonda jak to co ulepił Arend, to wolę widelczyk opierdolić.


Na górę
  
 
Post: 19 paź 2017, 17:28 
Teraz już jemy łyżką, Pan Baryckji dolał nalewki truskawkowej.


Na górę
  
 
Post: 19 paź 2017, 18:01 
Może dziwnie zabrzmieć, ale sprawdziłam na schabie i łopatce, i powiem Ci, że może posmakować.
Łopatkę myjesz, suszysz , wiadomo. Potem nacierasz pieprzem, papryką ostrą , czym tam chcesz.
Na koniec, miażdżysz czosnek, dużo czosnku, miąchasz ten czosnek z majonezem i nacierasz mięso. Nie grubo, ale równomiernie.
Dalej byłoby dobrze, żeby mięso odstało ze dwie godziny. Nastepnie do piekranika albo w folii, albo w ryneczce, co jakiś czas otwierasz piekarnik i podlewasz wysiekniętym tłuszczykiem.
Pieczesz 1 kg-1 godzina w temp 180-200 stopni, to już musisz rozkminić, bo równe są piekarniki.


Na górę
  
 
Post: 19 paź 2017, 18:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3534
Lokalizacja: z tamtąd
MMM pisze:
Dobra, podajcie jakis przepis na pieczoną łopatkę!



mnie nie wychodzi, trzonek się upala :mrgreen:

te, ladac, nikt cie nie zmusza, żryj gruz jak to czynią cygany :twisted:

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 paź 2017, 18:13 
MMM pisze:
Dzięki Agafia :)
Tak się złożyło, że w życiu łopatki nie piekłam :)


Możesz też zwyczajnie bez majoneezu, w ryneczkę, odrobinę margaryny, przyprawy, sól, pieprz, papryka, listka z laury dorzucić, 3 kulki ziela angielskiego, co kwadrans podlewać tłuszczykiem, 20 minut przed końcem dodać cebulki pokrojonej, pieczarek. Łopatka zawsze wychodzi.


Na górę
  
 
Post: 19 paź 2017, 19:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:57
Posty: 7657
Lokalizacja: Ballybran, a jakże
Można też upiec w rękawie foliowym, nie potrzeba wtedy tłuszczu,tylko natrzeć przyprawami,jakie się lubi,tłuszczyk się wytopi i może być dobrym smarowidełkiem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 paź 2017, 19:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 17:00
Posty: 3964
Obrazek
ŁOPATKA FISKERSA W MIODZIE


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 832, 833, 834, 835, 836, 837, 838 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 167 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group