forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 19 kwie 2024, 5:25

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 845, 846, 847, 848, 849, 850, 851 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 29 paź 2017, 20:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:15
Posty: 16796
Wystarczy oblać szynkowar gorącą wodą i wsad wychodzi.
Tak można parzyć całe nie mielone kawały mięsa są lepsze od mielonych.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 29 paź 2017, 20:12 
older pisze:
weż se poczytaj o bilansie cieplnym i zacznij wody temperature mierzyć a nie miesa.


No to proszę mi obliczyć po jakim czasie mięso mielone osiągnie temperaturę w środku przy temperaturze parzenia 89 stopni.
Ciepło właściwe mięsa mielonego odczytaj z tablic.
:lol:
Docent doktor konduktor kurwasz jego mać. Będzi mi tu się nad moimi mielonkami wymądrzał.


Na górę
  
 
Post: 29 paź 2017, 20:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lip 2016, 18:59
Posty: 17117
Numer1000 pisze:
aaa spierdalać mi obadwa na szczaw kurwa. Ziemniaki z parnika wpierdalać. :lol:


Korzystając z uprzejmych rad Panów dokonam już wkrótce zakupu owego naczynia.

ps.

A ziemniaki z parnika są całkiem niezłe. Jadłem to wiem. Szczególnie pomieszane z śrutą. :lol:

_________________
Aby długo i szczęśliwie żyć, oddychaj przez nos i miej zamknięte usta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 29 paź 2017, 20:38 
Stasiek tego nie je: za wysoki indeks glikemiczny ;)


Na górę
  
 
Post: 29 paź 2017, 21:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3531
Lokalizacja: z tamtąd
Sam śrut ji?
Sory wodzowie, ale ja jednak wolę we folianym woreczku, nie muszę się pierdolić z cudowaniami grzaniami sraniami. Wyciągam i już

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 29 paź 2017, 21:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lip 2016, 18:59
Posty: 17117
Własnie, czasem we folii jest poręczniej. :lol:

_________________
Aby długo i szczęśliwie żyć, oddychaj przez nos i miej zamknięte usta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 30 paź 2017, 12:26 
I masz pewność, nie jak polar, potem alimenty bo termometrem przebity worek... ;)


Na górę
  
 
Post: 30 paź 2017, 21:04 
Offline

Rejestracja: 05 wrz 2014, 1:57
Posty: 110
Boruch pisze:
ps.

A ziemniaki z parnika są całkiem niezłe. Jadłem to wiem. Szczególnie pomieszane z śrutą. :lol:


przy bytnościach w okolicznościach wiejskich - jadałam takowe ziemniaczki - ale ciotka bez żadnej śruty dawała ino ze solą i masełkiem - onej śruty pożałowała????

a jak zeznałam uprzednio - nabyłam sprzęt ów szynkowarem zwany, wyjęłam z opakowania obejrzałam i zapakowałam z powrotem - dojrzewam do użycia..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 30 paź 2017, 21:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:15
Posty: 16796
Jak Pani dużo je to można używać jak mało to wyjdzie za dużo.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 30 paź 2017, 21:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lip 2016, 18:59
Posty: 17117
Ja toże takowych ziemniaczków lubiał, szczególnie młode z koperkiem. Ale i takie dla świnek udało mnię się popróbować u babci na wsi. Bo jak to dziecko wszędzie paluszek musi wsadzić. :lol:

A o zakupie takowej piekielnej maszyny do produkcji własnej szynku ja rozmyślam i chyba toże nabędę.

_________________
Aby długo i szczęśliwie żyć, oddychaj przez nos i miej zamknięte usta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 845, 846, 847, 848, 849, 850, 851 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 71 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group