forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 28 kwie 2024, 17:33

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 649, 650, 651, 652, 653, 654, 655 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 20 mar 2017, 16:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:15
Posty: 16796
Pan chyba na poważnie je to wszystko. Nawet stary boczek ociekający tłuszczem.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 mar 2017, 16:47 
było nie było, na ten widok letkiego ślinotoku dostałem...


Na górę
  
 
Post: 20 mar 2017, 17:40 
A ja wam tow. Arend od początku mówiłem,że wy się w tych dowcipach marnujecie.
To nie, fukaliście na mnie jak jaka dzika świnia.
A tu proszę proszę, diamencik nieoszlifowany nam się ujawnił. Brawo, brawo...


Na górę
  
 
Post: 20 mar 2017, 18:56 
polar pisze:
I zamiast czystej śmietany sos porowo-śmietanowy, a zamiast pietruszki, bazylia.
O!

Ładnie wygląda. ;)


Na górę
  
 
Post: 20 mar 2017, 19:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 wrz 2014, 14:41
Posty: 2026
Arend ! Wygląda mniamuśnie. Przepisik na ów przysmak plisss . :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 mar 2017, 19:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 wrz 2014, 20:43
Posty: 6010
Arend pisze:
i wiem że wam ślina po dupach ciecze :mrgreen:



Daj przepis, nie bądź moderatorem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 mar 2017, 20:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3534
Lokalizacja: z tamtąd
spierdalaja, żeśta baryczyli że chujowe to teraz się oblizujta

się bierze mięcho, myje i obiera ze scięgien i powięzi i zasypuje cukrem z przyprawami na dwa dni. potem się wyciąga, obmywa, osusza i pakuje do soli z przyprawami na kolejne dwa dni.
Potem się omywa osusza obtacza w przyprawach, pakuje w pończoche i wiesza półtora dwa tygodnie w suchym i przewiewnym miejscu. potem się zjada

tak się robi mięsa nieprzerastane tłuszczykiem. przerastane czyli boczek czy karkówkę trzyma sie w soli i cukrze o dzień dłużej. im większy pucek mięcha to też dłużej trochę trzymać.

A przyprawy to jakie są i jakie się lubi. ja do marynowania biorę trochę ostrej papryczki suszonej, trochę ziaren kolendry, trochę suszonego czosnku i ciut kardamonu. tak ile mam i ile sie sypnie w zasadzie. do suszenia dodaję do zestawu trochę gorczycy i czarnuszki oraz czosnku niedżwiedziego.
Wszystkie przyprawy daję po sproszkowaniu w moździerzu ale paczkowane też się nadają

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 mar 2017, 20:07 
Tu jest jako włoska pancetta ale jak sie zna języki: https://www.youtube.com/watch?v=V9EHb4DR4PQ


Na górę
  
 
Post: 20 mar 2017, 20:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3534
Lokalizacja: z tamtąd
Nie trzeba znać, wystarczy wpisać w pasek szukania "wędliny dojrzewające"

a ło

https://www.youtube.com/results?search_query=w%C4%99dliny+dojrzewaj%C4%85ce

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Ostatnio zmieniony 20 mar 2017, 20:12 przez Arend, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 mar 2017, 20:11 
Arend pisze:
i wiem że wam ślina po dupach ciecze :mrgreen:

Ja pierdolę, od dziś na diecie jadę, za którą zapłaciłam 150 zł.
Pitolić kasę..


Na górę
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 649, 650, 651, 652, 653, 654, 655 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 160 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group