forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 28 kwie 2024, 18:33

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1330, 1331, 1332, 1333, 1334, 1335, 1336 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 06 gru 2020, 11:31 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10656
Lokalizacja: Czestochowa.
Jeszcze w kwestii przepisów z YT:
Radzę uważać.
Dwa tygodnie temu znalazłem w internecie przepis na "cesku zupe czosneczkową".
Pepik tak smakowicie tłumaczył podczas gotowania, że się dałem namówić i ugotowałem sobie ze trzy litrowy garnek.........po czym zjadłem jeden talerz, drugiego połowę po dwóch dniach a resztę wyjebałem do kibla.
Bo choć dałem jedynie połowę ilości czosnku aniżeli Pepik, - do dziś mi się tym czosnkiem odbija :shock:
A zaufałem łobuzowi bo swego czasu ( w 68 r, podczas interwencji w bratniej Czechosłowacji ) - oswoiłem pewną Czeszkę na tyle, że gotowała mi na obiady " ceskou zelu".......to po ichniemu kapusta po czesku.
Kupowała takie dziwne ciast, do tego pół kilo jakiegoś mięsiwa i ta kapusta ( a ja zając jestem...) - i to była poezja w gębie.
Więc myslałem, że oni wszystko takie wkustne mają... :oops:
Ale ten prąć chyba złośliwie ( za ten 68 rok) - tak się odgryzł.....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 gru 2020, 12:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 wrz 2014, 1:12
Posty: 6422
Lokalizacja: Mokolodi - Okavango
"Meduza" z wieprzowych nóżek + golonki :!:

Przepis :arrow: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=galaretka+z+nozek+wieprzowych :P

_________________
Kobieta mnie bije - nigdy nie należy wierzyć informacjom niezdementowanym.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 gru 2020, 15:08 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10656
Lokalizacja: Czestochowa.
Może już przestańcie...!
Od roku szukam tego przysmaku.
Jednak ilość pracy, jaką nalezy włożyć, by to "stworzyć" - przekracza moje siły..... :oops:


p.s
Kurwa! - idę spać bo sąsiad wrócił ( chyba) - najebany i się zaczęło. .......!
Tego się nie da słuchać..... :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 gru 2020, 21:10 
Offline

Rejestracja: 11 gru 2018, 16:59
Posty: 4689
W jakimś sklepie (Polo?) widziałem gotowce. O dziwo całkiem dobre. Trochę jak knajpiane do sety ale stoisko z momopolem było zaraz obok.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 gru 2020, 22:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3534
Lokalizacja: z tamtąd
w ąhą są na dziale ze świeżymi makaronami. Są nawet przyzwoite. Oczywiście jak się podsmaży na smalcu z cebulką i czosnkiem

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 gru 2020, 0:38 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10656
Lokalizacja: Czestochowa.
Rozumiem, że nie o "galaretce " piszesz...?! :o


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 gru 2020, 11:33 
Zamarynowałem dzisiaj szynkę. Za dwa dni do słoików. Karkówka i boczek wyszły pyszne. To jest kurwa takie tanie i nic nie kosztuje pracy. Posypać przyprawami , na dwa dni do lodówki a potem do słoików i gotować 5 godzin a potem dwie i jedną w następne dni jak chcesz mieć rok świeże jak nie, wystarczy dwie godziny. A ty se książke czytasz albo jak stary sąsiadkę rżniesz ( w myślach :) )


Na górę
  
 
Post: 07 gru 2020, 20:04 
Offline

Rejestracja: 14 cze 2016, 11:06
Posty: 2533
Siedziałem u Knedli 6 miesięcy (nie, nie w 1968 r. :-) . Budowałem im wieżę i stację nadawczą RTV w Presov. Po 2 miesiącach jeździliśmy żreć do Muszyny, bo z ichniejszego żarcia tylko piwo nadawało się do konsumpcji. No i rum. Reszta, łącznie z knedlikami, jak z dupy wyjęte.

_________________
Nic nie jest takie, jakim to widzimy...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 gru 2020, 20:32 
Offline

Rejestracja: 04 wrz 2014, 19:45
Posty: 2943
Smażony ser jest dobry, ale jako zakąska do piwa, a nie obiadowe żarcie.
Reszta bardzo taka sobie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 gru 2020, 20:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 wrz 2014, 20:43
Posty: 6010
A borowiczka i becherowka?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1330, 1331, 1332, 1333, 1334, 1335, 1336 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 160 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group