forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 27 kwie 2024, 8:54

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1380, 1381, 1382, 1383, 1384, 1385, 1386 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 11 maja 2021, 15:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3534
Lokalizacja: z tamtąd
Wiem, ja pomysły na dziwne jedzenia to miewam, ale ruskiego to nie przebiję. No no kto wymyśli makaron w sosie z chrupków

https://youtu.be/ZuMuu56Ggcw

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 maja 2021, 15:06 
Offline

Rejestracja: 26 lut 2021, 7:55
Posty: 47
Ja nie gotuję.
Wdrapuję się na gniazdo i tam mnie karmią bracia latający.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 maja 2021, 16:36 
Arend pisze:
Wiecie jakie fajne jest pjure z kalarepy i ziemniaków? jest zajebiste
Się bierze pół kilo ziemnioków, kalarepe, marchew, piertuszke, kawałek serera, nieduże cebule i kilka ząbków czosnku.
Się wszystko obiera, kraje na kawałki nieduże ( się szybciej gotuje)i gotuje w osolonej wodzie do mięntkości. A jak się ugotuje się odlewa wode, daje łyżkę masła i ubija na pjure no i ji.

Dziś z sosikiem pieczarkowo cebulowo śmiętanowym


Mam cię!!!!
Gdzie mięso obrzydliwy weganinie???




:D


Na górę
  
 
Post: 13 maja 2021, 16:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3534
Lokalizacja: z tamtąd
jak to gdzie, obok sosiwa i pjura. bez mięska się przecież nie najesz

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 18 maja 2021, 16:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3534
Lokalizacja: z tamtąd
muszę się naumieć robić dobre ciasto pierogowe, bo wychodzi mi twarde i mało elastyczne
ale za to farszyk pierwsza klasa. A i wszystkie pierogi na parze wychodzą lepiej

Obrazek

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 05 cze 2021, 23:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3534
Lokalizacja: z tamtąd
ciekawe czy źióbże nogie by tak można..........
no bo jak tak to by cza rusznicę narychtować.........

https://youtu.be/0tR8ZQrFmOM

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 cze 2021, 13:08 
Offline

Rejestracja: 14 cze 2016, 11:06
Posty: 2533
Arend pisze:
Wiem, ja pomysły na dziwne jedzenia to miewam, ale ruskiego to nie przebiję. No no kto wymyśli makaron w sosie z chrupków

https://youtu.be/ZuMuu56Ggcw


Bierzemy 40 dkg kurzych odchodów, (może być 50 dkg gołębich) i mieszamy ze ślimakami pomrów (mogą być żywe) trochę piasku i trocin z świerku i wszystko gotujemy 1 godz. Podajemy dowolnie. Wartość odżywcza większa niż ten ruski sos (chwalą się, że już mają chrupki, tylko nie wiedzą do czego one są). Smaku nie znam jak i smaku chrupek wszelakich.

_________________
Nic nie jest takie, jakim to widzimy...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 14 cze 2021, 13:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3534
Lokalizacja: z tamtąd
To kurwa nie jest zupa tylko roztwór chujwieczego w chujwieczym. A jedynie co ona wspomaga to raka żołądka i konta takich reklamiarzy chujowizny. Jeszcze cfaniaczyna chce oszczędzić na opłaceniu możliwości reklamy na Fo.
Won mnie z wontka patoreklamiarzu.

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 cze 2021, 9:32 
Offline

Rejestracja: 14 cze 2016, 11:06
Posty: 2533
Świniny jakieś 0,76 kg polędwiczej świeżej siekamy na małe kawałki (1,02 x 1,06 cm) i sruuu na patelaszkę wygrzaną i zesmalczoną. Jak się z 3 minetki podwędzi to wlewamy roztwór 1 szklanka czerwonego wina, 1 łyżka monki przennej, mała łyżka soli, mała łyżka garam masali, i dusimy wsio często miąchając jakąś gadzinkę. A potem podajemy z ryżem (a można i z patatem - jak se stryjenka winszuje) i kieliszeczkiem czerwonego wytrawnego (może być Chardonnay Burgund).

_________________
Nic nie jest takie, jakim to widzimy...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 cze 2021, 15:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3534
Lokalizacja: z tamtąd
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee polędwiczki to szkoda jakimć winiaczem psuć

a ja zaraz sie biere za świerzonkę gdyż mi się fajnych takich okrawków kupić udało

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1380, 1381, 1382, 1383, 1384, 1385, 1386 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 145 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group