forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 23 kwie 2024, 20:03

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 844, 845, 846, 847, 848, 849, 850 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 29 paź 2017, 19:47 
To ja se takie kupie. A kurzyne, indyki, kaczki i wołowine też mozna w tym kleić? I koniecznie to musi być takie rozdyżdane, zmielone znaczy, nie może być w jakichś sensownych kawałkach? Tylko mów szybko bo mnie do kuchni wołają na wypas wieczorny. ;)


Na górę
  
 
Post: 29 paź 2017, 19:51 
A doopa tam.
Po parzeniu nic nie trzeba nagrzewać żeby galareta się topiła, bo jest nagrzane. :lol:
Ja parzę w 89 stopniach jak padlina osiągnie wewnątrz 67.
Więc jak, kurwa, galareta może stęrzeć w 89 stopnia Celesjusza?
Prosiak, dawaj tu, lejem dziadyge.
:lol:


Na górę
  
 
Post: 29 paź 2017, 19:52 
aaa spierdalać mi obadwa na szczaw kurwa. Ziemniaki z parnika wpierdalać. :lol:


Na górę
  
 
Post: 29 paź 2017, 19:53 
wyjmuje sie po zastygnięciu, Ty gdańska durnoto i poczeba jest lekuchno podgrzać:)


Na górę
  
 
Post: 29 paź 2017, 19:54 
jak ciepłe wyjmiesz, to Ci się wszystko rozpierdoli i tak jakbyś obiad codzienny podał, niedojdo kulinarna


Na górę
  
 
Post: 29 paź 2017, 19:55 
(głupsze sa od geslerki)


Na górę
  
 
Post: 29 paź 2017, 20:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:15
Posty: 16796
Woda chlapie i rozwadnia galaretkę u góry.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 29 paź 2017, 20:01 
Czy ja sie doczekam, kurważesz mamunia w dupe jebana barchanowym chujem przez zezowatego kozaka za cerkiewnym murem, pytam grzecznie, póki co?


Ostatnio zmieniony 29 paź 2017, 20:03 przez older, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
  
 
Post: 29 paź 2017, 20:02 
Ha! Ja tylko ściągam wieczko dociskane sprężyną ( cały auszpik jest na wieczkiem ) po parzeniu. Wsad zosatje w środku razem z płynem. Studzi się toto ze trzy cztery godzinki w temperaturze pokojowej a potem ryn do lodówy. I tam auszpik, czyli galareta tężeje.
Ale to lipa jest, bo wyciagnąć się nie da, chyba że znowu podgrzejamy żeby galareta się rozpusciła, ale to bezsensowna strata czasu. Kroję bezpośrednio z szynkowara.
Albo urzywam woreczków. Ale to też lipa, bo woreczek trzeba przebić termometrem i zaś całe soki wypływają na wierzch.
Dlatego pierdolę ten szynkowar i pakuję wszystko w weki.
:D


Na górę
  
 
Post: 29 paź 2017, 20:05 
weż se poczytaj o bilansie cieplnym i zacznij wody temperature mierzyć a nie miesa. Nie przebijesz worka. Chyba że swojego ;)


Ostatnio zmieniony 29 paź 2017, 20:05 przez older, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 844, 845, 846, 847, 848, 849, 850 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 83 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group