forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 28 mar 2024, 10:19

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1377, 1378, 1379, 1380, 1381, 1382, 1383 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 15 kwie 2021, 1:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3522
Lokalizacja: z tamtąd
Mnie ruski smaka narobił takiego ze chyba się kopnę do rzeźnika z rana zobaczyć czy nie będzie miał podgardla i jakichś fajnych ochłapków na świerzynkę

https://www.youtube.com/watch?v=CuW-APyNkL0

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 kwie 2021, 17:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3522
Lokalizacja: z tamtąd
a teraz pasztuny.........
https://youtu.be/JrXFb6K1JUs

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 kwie 2021, 12:00 
Offline

Rejestracja: 14 cze 2016, 11:06
Posty: 2533
A ja sobie boczek poturlany w soli, pieprzu czarnym, majeranku piekę - tak mnie naszło :-)

_________________
Nic nie jest takie, jakim to widzimy...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 kwie 2021, 13:52 
Czy zdajesz sobie sprawę, że ten boczek miały mamę i tatę???
Jak od małego nie przytyłeś, na starość żaden boczek nie pomoże.
Warzywek lepiej pojedz.
:D

Ja na ten przykłady ukraiński dzisiaj robię.
Na jednym wędzonym żeberku.
Świnia zdechła ze starości, to mogłem. Wziąłem i uwędziłem.
Ale reszta to tylko zielenina.


Na górę
  
 
Post: 16 kwie 2021, 16:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3522
Lokalizacja: z tamtąd
polar pisze:
Czy zdajesz sobie sprawę, że ten boczek miały mamę i tatę???
Ale reszta to tylko zielenina.



a myślisz iż te warzystwa nie chciały żyć i nasionek wydać? słyszałeś kiedyś płacz mordowanego buraka

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 kwie 2021, 18:03 
Offline

Rejestracja: 02 wrz 2014, 19:55
Posty: 1852
Ooooo tak, warzywka są bardzo niebezpiczne.
Ostatnio jak mnie marchewka za gardło od środka chwyciła to o mało co by mnie ukatrupila.
Całe szczęście pod ręką miałam baleronik i nalewkę do popitki, to udało mi się przeżyć. :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 kwie 2021, 21:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3522
Lokalizacja: z tamtąd
z drugiej strony wkurwiają mnie ci co zjadają mojemu jedzeniu jedzenie

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 kwie 2021, 9:09 
Barbarzyńcy.

A ja po śniadanku już, i zamierzam się udać na pobliski rynek gdzie pełno lokalsów i ich wyrobów. Warzywka, zboża w workach na mąkę, rybki wędzone ( tatar z łososia urwał mi dupę ) wędzonki dla padlinożerców, no cudeńka normalnie.
Ciekawym jest fakt, że w kulminacyjnym punkcie tej pandemii, lokalsi nie zamknęli ryneczku i co sobotę tysiące klientów przewijało się pomiędzy straganami. Między innymi ja. Może dzięki normalnemu żarciu mają jakąś odporność, bo trupów pod kramikami nie widziałem, a sanepid nie reagował.
Żarcie to potęga.


Na górę
  
 
Post: 17 kwie 2021, 22:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3522
Lokalizacja: z tamtąd
za "tatar z łososia" to powinni ręce robiącemu a jęzor chwalącemu ucinać. to taki sam "tatar" jak siekany śledź czy siekany burak.
Tatar to jest z krowy lub konia i z kopytnych, a reszta to siekane chujwieco.

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 18 kwie 2021, 7:51 
Dwie ręce...tfu... wróć...rence kładę pod topór, plus ogromny obiekt westchnień pań urody wszelakiej, nie raz kontrowersyjnej, że gdybyś spróbował ten lokalny majstersztyk w połączeniu świeżego łososia z kiszonym ogóreczkiem, cebulką, koperkiem i resztą przypraw, zapłakał byś rzewnie nad swoją barbarzyńską postawą padlinożercy, nigdy już wiency nie biorąc w usta obrobionych termicznie, albo i nie, zezwłoków krówek, świnek i innych kurczaczków.
A imię tego który pokazał ci właściwą drogę kulinarną, chwalił byś do końca dni swoich, oddając mu swoje Krugerrandy.
Ave polar!!!

P.S.
Odbierz priv z adresem.


Na górę
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1377, 1378, 1379, 1380, 1381, 1382, 1383 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 41 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group