forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 19 mar 2024, 3:49

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1376, 1377, 1378, 1379, 1380, 1381, 1382 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 04 kwie 2021, 2:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3518
Lokalizacja: z tamtąd
no co mam nie żyć, przecież wycięli mi tylko kawałek płuca a na to się nie umiera

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 kwie 2021, 11:15 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10656
Lokalizacja: Czestochowa.
Dziś porządnych gęsiarek ( żeliwnych) już nie ma.
Owszem, może się jeszcze trafiają na jakichś jarmarkach ze starociami.
Jedyna rada: wykonać model drzewianny i dać do odlania w jakiejś odlewni.
Ostatnio za kilogram odlewu - 25pln......... ;)
Np. w Klobucku k/Częstochowy. Mnie tam odlewają balast do łódki...... Np. krążek 25 kg.....x 25zł =..........se pomnóż....
:lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 kwie 2021, 12:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3518
Lokalizacja: z tamtąd
A na gwizd mnie 25 kg krążki. Z drugiej strony bym na twoim miejscu podzwonił po złomach i popytał czy ołowiu nie mają. Ostatnio za gąski po 5 kilo płaciłem po 8 pln/kg.

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 05 kwie 2021, 10:25 
Offline

Rejestracja: 14 cze 2016, 11:06
Posty: 2533
Arend pisze:
no co mam nie żyć, przecież wycięli mi tylko kawałek płuca a na to się nie umiera


No to jeszcze Ci trochę dutków zostało. Mnie wątrobę chcą wymienić, ale im powiedziałem, ze prędzej sobie sam wymienię niż dam się wsadzić na dożywotnią dietę i abstynencję, nie mówiąc o lekach immunopresyjnych. Wolę umrzeć na brak wątroby niż na kurwa katar!

_________________
Nic nie jest takie, jakim to widzimy...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 05 kwie 2021, 10:28 
Offline

Rejestracja: 14 cze 2016, 11:06
Posty: 2533
Dostałem w prezencie kaczkę - taką już całkiem martwą i oskubaną. Natarłem ją majerankiem, garam masali, solą i papryką słodką, do wnętrza wraziłem 2 pokrojone jabłka i 10 dkg suszonych śliwek, zaszyłem łajzę jak należy i sruuu do pieca. Klękajce narody... z białym winkiem i duszonymi buraczkami cud nad Narewką...

_________________
Nic nie jest takie, jakim to widzimy...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 05 kwie 2021, 19:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3518
Lokalizacja: z tamtąd
od siebie dodam iż gram to kokainy dobry, gram masali to mało :mrgreen: :mrgreen:

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 kwie 2021, 15:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3518
Lokalizacja: z tamtąd
a może placka?

https://www.youtube.com/watch?v=x983EY3kbeQ

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 kwie 2021, 17:54 
Offline

Rejestracja: 14 cze 2016, 11:06
Posty: 2533
Znowu mnie naszło, co ja na to kurwa poradzę...
- nadzienie (farszem zwane)
- 0,5 kg pieczarek
- garść namoczonych prawdziwków (zamienią piciarki w grzyby)
- koperku zielonego pęczek posiekanego
- zmielonego 30 dkg indorowego zewłoka
- sól, pieprz czarny, garść lubczyku
Jakieś 5 min podsmażać na kurwa smalcu! zemdlonego przez maszynkę indora, potem dodać pieczarki i grzybki odsącone i posiekane. Miąchać na patelce ciągle. Dodać po 5 minetach sól (łyżeczka mała starczy) pieprz (tak samo) i lubczyk. Smażyć jeszcze ze 5 min ciągle miąchając (ciągle bladź!).
- naleśnik
- szklanka maki pszennej
- 1/2 szklanki mąki żytniej
- szklanka wody mineralnej ostro (kurwa ostro!) gazowanej
- szklanka mleka (albo innego gówna z napisem "mleko 3,2 %")
- 2 łyżki oliwy z oliwek "cnota"
- 3 jaja kurzacze
- łyżeczka soli, cukru,
Całość wybełtać najlepiej wyrobem kupionym w Internie (nie snopowiazałką ani deskorolką z napędem wodorowym). Lać na patelkę do naleśników i smażyć na kolor dupy Shakiry. Po usmażeniu ze przynajmniej dwóch stron wyjebać na talerz, nałożyć farszu i zawinąć w rulonik (tak jak te 100-złotówki z łapówki albo sprzedaży koksu). Jak się wsio usmaży to odczekać dzień i na drugi leciuteńko odsmażyć na maśle (nie kurwa w mikrofali, bo to jak stosunek z kozą). I żreć do upadłego popijając schłodzonym Chenin Blanc, Paarl Mountain Chenin. Niedrogie a pyszne :-)

_________________
Nic nie jest takie, jakim to widzimy...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 kwie 2021, 18:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3518
Lokalizacja: z tamtąd
Stanowczo zaprotestuję. Szakira jak na latynoskę ma zad blady jak zdechłe indycze truchło ( podobno po litewsku indyk to kałakutas, ale nie wiem). Proponuję utrzymać kolor zadnicy Rihany.

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 kwie 2021, 21:04 
Offline

Rejestracja: 14 cze 2016, 11:06
Posty: 2533
Arend pisze:
Stanowczo zaprotestuję. Szakira jak na latynoskę ma zad blady jak zdechłe indycze truchło ( podobno po litewsku indyk to kałakutas, ale nie wiem). Proponuję utrzymać kolor zadnicy Rihany.

Nie mam nic przeciwko temu - sa bardziej chrupiące :D

_________________
Nic nie jest takie, jakim to widzimy...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1376, 1377, 1378, 1379, 1380, 1381, 1382 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group