forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 18 kwie 2024, 11:29

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1367, 1368, 1369, 1370, 1371, 1372, 1373 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 04 mar 2021, 23:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3531
Lokalizacja: z tamtąd
Dyzio pisze:
Gulasz z kota i pieczony pies zakazane.



wejdzie ukroiniec Polskę okupować to do gulaszu z kota będziesz tęsknił

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 mar 2021, 23:54 
Offline

Rejestracja: 28 kwie 2016, 22:42
Posty: 1247
Chyba jednak bot .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 mar 2021, 23:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 17:33
Posty: 9999
ika pisze:
Odnoszę wrażenie, że Dyzio jest botem.
Albo to, albo konkretny kretyn w wydaniu homo czyżby sapiens.


Czyżby? .... Anę można było sobie z płytki odpalić już ze trzydzieści lat temu.

Okazuje się teraz że nie watro przepłacać
https://www.ibm.com/pl-pl/watson-health/learn/artificial-intelligence-healthcare


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 05 mar 2021, 0:19 
Offline

Rejestracja: 28 kwie 2016, 22:42
Posty: 1247
No, nic,nic..
Na razie chyba nikt Dyziowi nie odpowiada,nie nawiązał sensownej konwersacji.
Test Turinga oblany.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 mar 2021, 17:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3531
Lokalizacja: z tamtąd
Zrobiłem te ruskie kluski. Zajebiste, tylko ciasto trzeba zrobić trochę ściślejsze niż kopytkowe bo będą się rozpadały podczas gotowania. A i podczas mielenia sera z ziemniakami warto dorzucić trochę dobrej wędzonki i czosnku, a podczas wyrabiania ciasta dodać przesmażonej cebulki i sporo majeranku i pieprzu czarnego.

a teraz mam inny przepis do pomyślenia

https://youtu.be/MY8ZYp2yu4o

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 mar 2021, 23:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 lut 2021, 15:23
Posty: 341
Szpinak liściasty z serem Saint Agur.
Do tego jajeczko na twardziocha.
Plus surówka z kalarepki z dodatkiem mieszanki rodzynek,ziaren słonecznika,pestek dyni
Na deser wpisy Arenda i mamy wypas :D

_________________
Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by móc bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 mar 2021, 20:49 
Przeniosłem się z miasta do.... mniejszego miasta.
Z ryneczkiem, gdzie chłop przywozi ziarno w worku na mąkę i obsrane jaja kurzęce.
Obok kaszubka z brudnym paluchem kroi mi boczek na niedzielną jajecznicę... jest klimat.
Smak tego żarcia wynagrodzi mi te ostatnie lata życia w maseczce i reżimie sanitarnym.
Dzięki niemu nie zdechnę tak szybko.
;)


Na górę
  
 
Post: 14 mar 2021, 9:18 
Offline

Rejestracja: 14 cze 2016, 11:06
Posty: 2533
Coś z kilogram boczku, lekko tłustawego (bo boczek bez tłuszczu to jak facet bez fiuta :lol: ) nafaszerowałem gęsto rozmrożonymi opieńkami (okazuje się że mam w zamrażarce jeszcze z 10 kg opieniek - do sezonu wystarczy), kilkoma suszonymi śliwkami, pokrojoną kiełbaską z jelenia i czosnkiem. Z wierzchu boczuś natarty pieprzem krajeńskim i lubczykiem, no i solą. Ostatnio używam soli himalajskiej (taka ona himalajska jak ja kitajec) - ale smak ma dobry. Po południu rozpalę w piecu, a jak się drewienko wypali to wrażę boczuś do żeliwnego rondela i upiekę. No i wędlinkę na kanapki będę miał na tydzień :-) . Guten apetit! :D

_________________
Nic nie jest takie, jakim to widzimy...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 14 mar 2021, 12:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3531
Lokalizacja: z tamtąd
dziś u mnię prosto, goloneczka, chrzanik, pjure z ziemniaczka, pasternaku i selera

Obrazek

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 14 mar 2021, 15:12 
U mnie też bez wodotrysków.
Polędwiczki wieprzowe w ziołach podopieczne na patelni, a następnie w piekarniku do temperatury w środku 64 stopnie.
Miód w papie.

Piekarnik z termosondą to naprawdę epokowy wynalazek człowieka.
:)


Na górę
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1367, 1368, 1369, 1370, 1371, 1372, 1373 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 52 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group