forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 28 mar 2024, 13:44

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1166, 1167, 1168, 1169, 1170, 1171, 1172 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 24 mar 2019, 23:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3522
Lokalizacja: z tamtąd
hmmm a masz przepisy na serek topiony?

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 mar 2019, 23:46 
Offline

Rejestracja: 04 wrz 2014, 19:45
Posty: 2943
A mam.
Do garnka wrzucić pół kilo twarogu (półtłusty), dodać półtorej łyżeczki sody, dokładnie wymieszać i zostawić w spokoju
na dwie godziny.
Potem postawić na małym ogniu i miksować, aż będzie takiej konsystencji jak budyń. Szybko to idzie.
Zdjąć z ognia.
Dodać ćwierć kostki masła, troszkę soli (szczyptę) i ulubione przyprawy, albo nie. Wymieszać. Bez przypraw też jest dobry.
I gotowe.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 mar 2019, 1:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3522
Lokalizacja: z tamtąd
to znam, tyle że to raczej średnio wychodzi ser topiony

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 mar 2019, 7:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:57
Posty: 7657
Lokalizacja: Ballybran, a jakże
Może ser usmażyć?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 mar 2019, 8:11 
Offline

Rejestracja: 04 wrz 2014, 19:45
Posty: 2943
Do smażenia musi najpierw zgliwieć.
Smród nieopisany.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 mar 2019, 9:54 
CYT:
"Dzia......... znaczy to się nie dodaje francuskich gówien o aromacie onucy legionisty cudzoziemskiego po miesiącu w ucieczce a zwykły śmietankowy serek topiony z biedry"




Ja celuję w hajlajf a ty kurwa biedra i biedra. Przecież jak do samochoda wrzucę wszystko co mam w domu, nałażę sie po chynchach i narwę gałęzi, zawieszę kociołek i tam wszystkie produkty wpierdolę to co, po zagotowaniu i wrzuceniu serka będę zadowolony.
Otóż, kurwa, NIE!
Nie bedę, ja juz jestem w tym wieku że autoistop mi obmierzł za młodu, kociołek mi sie kojarzy z rewoltą gdańską i paleniem komitetu a takie żarcie jak ty jadasz to moja babcia w Opocznie swince dawała tylko dodawała trochę otrebów - tak gdzieś połowę parnika. :) :):)
I mi nie: " Dzia... " :) :) :)


Na górę
  
 
Post: 25 mar 2019, 10:57 
Dieta? :


Obrazek


Na górę
  
 
Post: 25 mar 2019, 11:52 
Offline

Rejestracja: 04 wrz 2014, 19:45
Posty: 2943
Rozbroił mnie ten obrazek.
I wyjaśniła się zagadka tych pływających świnek, one dla ludzi na diecie są. :D

Arend, mnie tam taki serek wystarcza, bo jestem bardzo leniwą kobietą, nienawidzę gotowania i robię to z musu, więc im mniej
czasu spędzam w kuchni, tym dla mnie lepiej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 mar 2019, 14:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 21:29
Posty: 3960
Lokalizacja: 5 księżyc Saturna
Nick pisze:
Można też samemu sporządzić taki serek.


Przeczytałam twój przepis, zerknęłam (niepotrzebnie) w góglarę i tam piszą, żeby dodać do tego sera żółtko.
Dodajesz a zapomniałaś napisać, czy można z tego dodatku zrezygnować.
Wypytuję, bo mam ochotę taki ser sobie zrobić.
A ten gliwiejący to jest mówiąc prawdę po przesmażeniu pyszny.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 mar 2019, 15:17 
Cóś przaśnego. Zwykły, niezwykły schab ( niezwykły bo z lekka się stronami przypalił skurwiel, nie mam obczajonej tej płyty indukcyjnej do końca jeszcze) , Kartoszka i zielona fasolka, k` sażaleniju - mrożona. Podobno szokowe mrozenie zachowuje witaminy - puszkowane produkty roślinne - nie. Ale kto nadąży za naukowcami. Moja MM opierdoli to do czysta wieczorem. Sam bym tak zrobił jak bym pracował a nie obcyndalał sie na emeryturze. Pilnie poszukuję zajecia bo mnie wkurwia siedzenie w domu, gotowanie i sprzatanie czasem. Mogę jeść na miescie i w pracy oraz po - ludzi widzieć... :)

Obrazek


Na górę
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1166, 1167, 1168, 1169, 1170, 1171, 1172 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 41 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group