forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 24 kwie 2024, 16:07

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1159, 1160, 1161, 1162, 1163, 1164, 1165 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 20 mar 2019, 18:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3532
Lokalizacja: z tamtąd
older pisze:
Nie jadłeś zapewne melitzany.Bakłażany są O. K.
Otóż, należy opalić, upiec lub zgrillować to fioletowe warzywo. Nastepnie jak już miękkie
rozdziabać z czosnkiem oraz pietruszką naciową pokrojoną drobno i cytrynowym sokiem, pieprz i sól do smaku.
Spróbuj - niezłe jest.
Do kazdego miesa.



to niech se turki to żro i i niech im dupo wylizie, ja tam tych trucizn nie ruszam.

a w temacie liści to czekam na młodą pokrzywę. którą uwielbiam. no i na lebiodkę komosą zwaną

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 mar 2019, 19:12 
Offline

Rejestracja: 02 wrz 2014, 17:32
Posty: 8006
Też postanowiłam pokrzywę, a jak ją robisz, bo ja chyba duszoną. :lol:
Kiedy się pokaże, pojadę w miejsce specjalne nad rzeką i sobie pozyskam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 mar 2019, 20:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3532
Lokalizacja: z tamtąd
z zasady tak jak szpinak

ale dziś kolejna ziemniaczana potrawa. Mamusiny kugel jednak najlepszy


Załączniki:
dsc_8876.jpg
dsc_8876.jpg [ 106.54 KiB | Przeglądany 2604 razy ]

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 mar 2019, 12:54 
Wielokwiatowy rosół. Dużo mięs. Zaraz dorzucę włoszczyznę tylko te szybkogotujace się mięsa wyjmę. Do tego ładny makaronik ręcyma tymi własnymi otworzony z opakowania. :) Dobre bedzie. Juz podczas gotowania zapite dwoma szklaneczkami. Nie powiem czego be znowu chuje grymasić bedą, że nie to - nie takie, idźta sie jebać, ja to pije. :)
Obrazek\

Acha:
Trzy grzybki dołozyłem dla aromatu i koloru. Potem całość, oczywizda się odcedza. Rosół musi być przejrzysty i nieposzlakowany jak pressess!!! Kaczyński zresztą. :)
Robię to na sicie przez gazę.


Na górę
  
 
Post: 21 mar 2019, 14:08 
Offline

Rejestracja: 02 wrz 2014, 17:32
Posty: 8006
Tez robiłam rosół trzymięsny, z kawała indyka, kawałka kursi pieczonej i kawała golonki od wczorajszego obiadu.
Też przecedzam na sicie od siania mąki. :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 mar 2019, 14:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:15
Posty: 16796
Pani się chce zabić?

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 mar 2019, 14:26 
Na pewno o to sito się zabije. Ty se jedz te wynalazki nie do jedzenia ale może nie obrzydzaj ludziom normalym normalnych posiłków, rób ładne zdjecia- w tym dobryś. Tylko! :)


Na górę
  
 
Post: 21 mar 2019, 14:52 
Offline

Rejestracja: 14 cze 2016, 11:06
Posty: 2533
No pieczęć wyjszła. Ale nabyłem w drodze kupna ze 6 nogów kurzych i siem moczom póki co w sosie z oliwy, oćctu białego na jabłkach (własnych, kurwa wino mi się zsiadło...) przyprawy do kurwczaka węgierskiej i już. Za godzinę upiokę (uduszę) i sobie spożyję z sałatą ze lodowej, marynowanych pomidorów, ogóra kiszonego (trzeba słoik skończyć). Czochu nie będzie bo do ludzi wieczorem idę :lol:

_________________
Nic nie jest takie, jakim to widzimy...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 mar 2019, 17:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lip 2016, 18:59
Posty: 17117
Rosołku Moći mili się nie cedzi. Aby wyszedł klarowny należy uprzednio doprowadzić do gotowania, odszumować a po wrzuceniu wszelkiego poczebnego warzywa gotować na bardzo wolnym ogniu. Rosołek musi ino mrygać. Czas gotowania to przynajmniej czy godziny ale wychodzi przejrzysty i smakowity.

_________________
Aby długo i szczęśliwie żyć, oddychaj przez nos i miej zamknięte usta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 mar 2019, 17:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 wrz 2014, 11:32
Posty: 8281
Lokalizacja: zza wrót
Choć wcześniej doprowadzam do odszumowania, to i tak cedzę jak Mae... :)
PS. u mnie rosół jest wołowo-drobiowy.
zachwyty domowników lub gości niedzielno-świątecznych takie :D

_________________
Nie bierzcie życia tak poważnie i tak nie wyjdziecie z niego żywi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1159, 1160, 1161, 1162, 1163, 1164, 1165 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 66 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group