forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 25 kwie 2024, 14:26

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 894, 895, 896, 897, 898, 899, 900 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 11 gru 2017, 20:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 17:33
Posty: 9999
Hornet pisze:
https://www.wedlinydomowe.pl/roboczy/kalkulator/Peklowanie.exe ---kliknij ,,uruchom" i daj na pulpit.
To prosty programik do wyliczenia ilości mieszanki peklujacej w funkcji dni peklowania.
Wpisujesz wagę mięska i ilość dni peklowania a ono ci poda ilość soli i ilość wody.
Dla Mariuszka, żeby zbyt słonego nie zrobił :D



Albo nie ukwasił 8-) jakiś miesiąc temu miałem wpadkę sam nie wiem z czego wynikającą, kawałek łopatki niby wszystko normalnie stało sobie w chłodni 8 dni i skisło, jak kapusta :shock: nigdy czegoś podobnego nie widziałem, sam nie wiem co spieprzyłem :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 gru 2017, 20:27 
AGAFIA pisze:
jakbyś na człowieku eksperymenty robił.
Aż mnie wzdryga...
Lubię mieso, jem mięso, ale chyba przestanę..

No be jaj.
Tak po prostu wygląda peklowanie na mokro mięsa do wędzenia. Owszem, foty są trochę niechlujne, ale nie one były ważne. ;)
Ale żeby zaraz na zielone się przerzucać?

beton pisze:
, ot średniak :D

Ale za to wariat! :D


Na górę
  
 
Post: 11 gru 2017, 20:30 
Pantryglodytes pisze:
Albo nie ukwasił 8-) jakiś miesiąc temu miałem wpadkę sam nie wiem z czego wynikającą, kawałek łopatki niby wszystko normalnie stało sobie w chłodni 8 dni i skisło,

Czytałem, że trzeba codziennie wąchać solankę. W razie niepokojących odorów wylać i zrobić nową. Podobno to przyprawy kisną.


Na górę
  
 
Post: 11 gru 2017, 20:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2016, 9:00
Posty: 2527
Tylko robione,,na oko" kisną- ten Kalkulator co dałem linka to powodzenie w peklowaniu murowane.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 gru 2017, 21:12 
Offline

Rejestracja: 22 wrz 2014, 17:53
Posty: 10656
Lokalizacja: Czestochowa.
Ja tam, oprócz programu komputerowego, - bym jednak od czasu do czasu powąchał......... ;)
Program programem a mięsiwa ( jak by co ) - jednak szkoda........ :oops:

p.s
Tu jedna uwaga:
Przed wyjebaniem "skwaśniałego" do śmietnika warto sprawę przemyśleć
A nuż da się coś z tym zrobić:
Mój przyjaciel, swego czasu chciał wylać ( idiota ) - 60l. skwaśniałego jego zdaniem wina.
Poprosiłem, by się jeden dzień ( a co ci szkodzi ) - wstrzymał...........!
Na drugi dzień przyniosłem swoja aparaturę ........i żeśmy to "dmuchnęli" !
Boszszsz! - co to był za winiak.........! Ponoć do dziś robi tylko kwaśne wino........... :lol:

Tak więc, - zanim cos wypierdzielisz............pomyśl, byś nie żałował ! :o


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 gru 2017, 22:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2016, 9:00
Posty: 2527
stary praktyk pisze:
Ja tam, oprócz programu komputerowego, - bym jednak od czasu do czasu powąchał......... ;)
Program programem a mięsiwa ( jak by co ) - jednak szkoda........ :oops:


Ta.

Po to jest ten wzór, żeby nie sypać na oko- stosuję go z piętnaście lat i jeszcze mi nic w życiu, prócz kapusty, nie skwaśniało.
Na oko to chłop w szpitalu umar. :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 gru 2017, 22:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 wrz 2014, 17:33
Posty: 9999
stary praktyk pisze:
Ja tam, oprócz programu komputerowego, - bym jednak od czasu do czasu powąchał......... ;)
Program programem a mięsiwa ( jak by co ) - jednak szkoda........ :oops:

p.s
Tu jedna uwaga:
Przed wyjebaniem "skwaśniałego" do śmietnika warto sprawę przemyśleć
A nuż da się coś z tym zrobić:
Mój przyjaciel, swego czasu chciał wylać ( idiota ) - 60l. skwaśniałego jego zdaniem wina.
Poprosiłem, by się jeden dzień ( a co ci szkodzi ) - wstrzymał...........!
Na drugi dzień przyniosłem swoja aparaturę ........i żeśmy to "dmuchnęli" !
Boszszsz! - co to był za winiak.........! Ponoć do dziś robi tylko kwaśne wino........... :lol:



Tak więc, - zanim cos wypierdzielisz............pomyśl, byś nie żałował ! :o


:shock: O! a mnie wydawało się to że resztki, osady, po ściągnięciu czy tam nieudane produkcje gorsze jabcoki to się przegania i nalewki robi? wylać, coś podobnego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 gru 2017, 8:51 
Dzień dobry.
Potrzebuję sprawdzonego przepisu na;
-babkę piaskową
-ciastka
-sernik z galaretką i brzoskiwniami


Na górę
  
 
Post: 12 gru 2017, 9:08 
AGAFIA pisze:
Dzień dobry.
Potrzebuję sprawdzonego przepisu na;
-babkę piaskową
-ciastka
-sernik z galaretką i brzoskiwniami


Tu jest wszystko.

https://smacznapyza.blogspot.com/


Na górę
  
 
Post: 12 gru 2017, 9:20 
wszystko


Załączniki:
help.jpg
help.jpg [ 27.79 KiB | Przeglądany 2531 razy ]
Na górę
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 894, 895, 896, 897, 898, 899, 900 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 149 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group