forum.nie.com.pl

Forum Tygodnika Nie
Dzisiaj jest 19 kwie 2024, 0:50

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 863, 864, 865, 866, 867, 868, 869 ... 1395  Następna
Autor Wiadomość
Post: 19 lis 2017, 12:25 
Trza było napisać jak było. Pierdolłeś siekierowym obuchem dwa razy i po ptokach. Nie ma miłości jak człowiek głodny.Jakby twoje truchło tym blondynkom rzucili to nawet chwili by się nie zastanawiały tylko z kosteczkami opierdoliłyby radośnie chrumkając. Tak swiat płaci ;)


Ostatnio zmieniony 19 lis 2017, 12:27 przez older, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
  
 
Post: 19 lis 2017, 12:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 wrz 2014, 1:12
Posty: 6422
Lokalizacja: Mokolodi - Okavango
Hornet - ale przyznaj, że jedna z tych świnek miała na imię Urszula, tak?

:lol:
____________________________

Kolejny raz (z małymi zmianami) wylądowałeś na lodówce:

Obrazek

A co tam... Niech się Wigory uczą poprawnej polszczyzny!

_________________
Kobieta mnie bije - nigdy nie należy wierzyć informacjom niezdementowanym.


Ostatnio zmieniony 19 lis 2017, 13:15 przez stanax, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 lis 2017, 13:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3531
Lokalizacja: z tamtąd
Ludzie kulson wasza mać, jak można być tak durnym baryckim żeby twierdzić że ubojone w ubojniach zwierzaczki to są dobre a własnym siekierem to barbarzyństwo. a gówno prawda, wystarczy spojrzeć jak wygląda humanitaryzm ubojni. Przy niej taki cios siekierkiem i poderżnięcie gardziołka to jak eutanazja w gronie przyjaciół.

a potem nawija kulson, jeden z drugą że mięsko to ze sklepu pochodzi. nie te jeszcze kulson czasy żeby mięsko pochodziło z biochodowli tkankowej i kotlecik był drukowany na drukarkach 3d.

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 lis 2017, 20:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3531
Lokalizacja: z tamtąd
https://www.youtube.com/watch?v=dTpgFCGok6I

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 lis 2017, 21:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:57
Posty: 7657
Lokalizacja: Ballybran, a jakże
Hornet pisze:
older pisze:
mnie zemgliło


Proluś razem z Landryną uprzędli na mnie misterną intrygę alem zamiary przewidział niecne.

Ja uprzędłam? Wstydziłbyś się posądzać mnie o umiejętność przędzenia !!!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 lis 2017, 22:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2016, 9:00
Posty: 2527
Killashandra Ree pisze:
Ja uprzędłam? Wstydziłbyś się posądzać mnie o umiejętność przędzenia !!!


:D
Taka misterna robota.
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 lis 2017, 6:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:57
Posty: 7657
Lokalizacja: Ballybran, a jakże
Sugerujesz,że każde imię żeńskie na literę T to....Tekla? Uważaj,mogę być akurat głodna ;)


Ostatnio zmieniony 21 lis 2017, 6:46 przez Killashandra Ree, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 lis 2017, 11:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3531
Lokalizacja: z tamtąd
albo " ta cholera" ;P

dobra, trza iść zupy ugotować
https://www.youtube.com/watch?v=ib3aQR7CYyk

Zrobię z węgierskim sznytem i madziarską papryką zamiast grzybów.


AAAAAAAle się nawkrupniczałem normalnie mnie pęczak nosem wysypywa się. Zamienić grzyba na paprykę było dobrym pomysłem :mrgreen:

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 lis 2017, 18:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 wrz 2014, 23:08
Posty: 3531
Lokalizacja: z tamtąd
frijol dulce con chile tequila y miel

Się znaczy fasola uniwersalna. Czemu uniwersalna, bo może robić za trzy różne dania w zależności od dodatków.
Ale od początku.
Moczymy przez 12 godzin kilo dowolnej fasoli i gotujemy do miękkości (idąc na skróty można użyć puszkowanej)
Jak dochodzi do miękkości bieremy dwie duże cebule i sieczemy w kostkę ( jaka wyjdzie taka będzie, nie rzutuje). cebulkę podsmażamy do miękkości (oryginalnie na smalcu, ale można i na oleju byle nie na syntetykach typu margaryny). Jak już cebulka zmięknie dodajemy fasolę plus szklankę wody z jej gotowania. Do tego dodajemy dwie łychy koncentratu pomidorowego, łyżeczkę mielonego kminku, pół łyżeczki mielonej kolendry, sól pieprz i pół główki posiekanego czosnku oraz pół szklanki sosu barbekju ( może być keczap). Potem konkretną ilość płatków ostrej chili. Nie mówię ile bo to kwestia odporności, ja lubię dużo. Potem łycha miodu i szklanka tekili i gotowamy aż płyny odparują.

I zaczyna się uniwersalność i trzy drogi przygotowania.

Jeżeli do fasoli dodamy podsmażonego boczku, kiełbasy czy innego mięcha, wrzucimy w brytfankę, zmieszamy z ugotowanym ryżem, zasypiemy serem i zapieczemy mamy zajebistą zapiekankę.

Można też całość zblendować na gładko, wrzucić z powrotem na patelnię i dusić do formy bardzo gęstej pasty. Wtedy będziemy mieli zajebistą pastę do smarowania placków tortilowych na burito czy quesadiję ( czyli dodać grilowanego mięska, sałatki, sera, ziół i sosu czosnkowego)

Zblendowaną masę można połączyć z mielonym mięskiem ( lub jak kto woli kaszą czy pieczarkami) i upiec w formie pasztetu. Potem po wystudzeniu wciągać na kanapkach.


Ps jak nie mamy tekili równie smaczna jest z łiską. Trzeba tylko dać czasu trochą na odgotowanie alkocholu ba zależy nam tylko na smaku i zapachu.

_________________
Lubię ludzi tak, jak herbatę.
W torbie i w gorącej wodzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 lis 2017, 19:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2014, 16:57
Posty: 7657
Lokalizacja: Ballybran, a jakże
A jakby zamiast łiski/tekilki dodać czerwone wino?A miast fasoli-ciecierzycę?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13945 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 863, 864, 865, 866, 867, 868, 869 ... 1395  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 74 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group